5x vinkkiä aloittelevalle bloggaajalle

Jaan useesti erilaisia vinkkejä liittyen aina arjesta opiskeluun, sekä monista muista aiheista. Nyt ajattelin kirjoitella hieman mielenkiintoisemman postauksen (ainakin omasta mielestä:)), jossa jaan vinkkejä ja ajatuksia siitä, sopisitko sä uudeksi bloggaajaksi. Toivottavasti tästä on apua ja kenties sytyttää innostuksen liekin kirjoittamisen maailmaan!

1. Mieti, miksi haluat aloittaa bloggaamisen sekä mistä haluat puhua muille. Ennen ensimmäisen julkaisun kirjoittamista ja julkaisua pitäisi miettiä esimerkiksi harrastustesi, vahvuuksiesi sekä mielenkiinnonkohteidesi avulla, mikä voisi olla blogisi pääteema ja aihe. Mitä on ne asiat, joista haluat muille puhua ja mitä kohtia haluat elämästäsi jakaa.

2. Riittääkö sinulla aikaa blogin ylläpitämiselle. Olen itse huomannut, että bloggaaminen opiskelun ja töiden ohella on ajoittain melko raskasta, eikä aina ole aikaa tai ideoita kirjoittaa. Sen takia on hyvä miettiä etukäteen, onko sinulla lähes päivittäin aikaa miettiä uusia ideoita ja aiheita tuleviin postauksiin. Bloggaaminen saattaa ajoittain viedä runsaasti aikaa, mutta pitää muistaa, että hyvin suunniteltu ja huolella tuotettu työ on hätäisesti tehtyä huomattavasti parempi.

3. Muista tekstin suunnitteluun. Osa saattaa ajatella, että suositun blogin "omistaminen" pohjautuu siihen, että sinulla on blogi, johon satunnaisesti julkaisee tekstejä sekä hieman kuvia. Todellisuudessa tilanne on aivan vastakkainen. Uusia postauksia tulisi luoda tasaiseen tahtiin, joten on aina kannattavaa kirjoittaa ylös mieleen juolahtaneet uudet ideat! Tulevien postausten suunnitteluun kannattaa panostaa, jolloin sisällön tuottaminen on helppoa ja vaivattomampaa.

4. Bloggaaminen ei perustu ainoastaan kirjoittamiseen. Blogia aloittaessa kannattaa hyödyntää oikeastaan kaikkia mahdollisia sosiaalisia medioita blogin mainostamiseen sekä lukijakunnan keräämiseen. Tästä syystä onkin kannattavaa luoda blogillesi tili esimerkiksi Instagramiin, Facebookkiin tai mihin tahansa mediaan, jonka käytöstä itse pidät. On kuitenkin hyvä myös muistaa pitää osaa medioista yksityisinä sinua itseäsi varten.

5. Nauti ja päästä sisäinen luovuus valloilleen. Omaa blogia kirjoittaessasi, yksinkertaisesti mikään ei voi olla väärin varsinkaan silloin, jos se tuntuu susta oikealle<3 Just nyt on sun aika loistaa ja tuoda esiin sun kyvyt ja taidot sekä kertoa muille ihmisille just niitä asioita, joista oot aiemmin vaan haaveillut pääseväsi puhumaan. Jos bloggaamisesta alkaa muodostua "pakkopullaa", ei se välttämättä olekaan sun juttu. Ei kuitenkaan kannata luovuttaa, sillä aina voit pitää taukoa ja yrittää uudelleen!

Toivottavasti tästä oli apua niin aloitteleville kuin vanhoille konkareillekin täällä blogimaailmassa! Ihania hetkiä luovuuden syövereihin.

Pihla

Tykkää-merkinnät

Kommentit

IP: 173.231.62.86