Idag har det inte hänt så mycket, vi hade basketlektioner hela dagen där barnen fick testa på att göra olika övningar. Dom tränade mycket på bollkontroll dribblingar, att inte ha fokus på bollen utan planen framför och så fick dom träna på skott också. Vi ville inte att dom skulle köra match för att då får bara dom som är bra hålla i bollen och då är alla inte lika mycket delaktiga som om man kör en passningslek istället.

Klasserna som vi hade var Från 4-6 och alla klasser har både a och b klasser. Varje klass har ungefär 25 barn som går så man blir ganska trött på alla bollar som studsas i marken men det va kul ändå.

//Petter

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Dagen började med att vi hade orienteringsprov med alla från årskurs 4-6. Vi hade provet i Barnens skog utanför filborna skolan, provet var på 2km runt om och den slingrade sig runt om en stor del av parken. Det gick bra för dom barnen som hade koncentrerat sig på det föregående lektioner och inte lekt eller gjort något annat istället. Under provets gång så skulle man rita ut små prickar där man trodde att man var och sen så fick man ett antal rätt efter hur nära man var med att sätta ut det olika prickarna.

Efter att vi hade haft prov med alla 4-6 så satt vi oss och började rätta proven tills det var dags för mat. Efter att vi hade ätit så gick vi ner och hade en sista lektion med tvåorna


//Petter

Likes

Comments

började mina två första dagar med att va utomhus. Hade på första delen av morgonen ute gympa med treorna nere på lilla nanny(ligger vid Willys) treorna lärde sig om friluftsliv genom olika lekar så som naturbingo där man ska hitta olika föremål och lär sig om olika saker som man få ta och inte ta i naturen.

Senare på dagen så gick jag upp till lilla nannys andra del som ligger precis utanför filbornaskolan och hade origentering i barnen skog med årskurserna 4-6. tyckte att det gick bra för de som lyssna men man märkte på det som inte lyssna att dom hade svårt på provet som dom hade senare i veckan.

Detta va mina två första dagar av praktiken hejdå!

Likes

Comments

Nu är det dags att ni får höra om min praktikplats. 

Min praktik kommer att vara precis utanför Filbornaskolan. Det är en mindre skola som är uppbyggd av baracker som ligger precis utanför simarenan och Filbornaskolan. 

Deras lokaler är väldigt nya för att skolan byggdes upp i början av 2017. Vad jag har sätt av dom inne ifrån så har dom ipads och smartboards och andra bra saker.

Skolans utemiljö är väldigt bra. Dom har både en aktiv och passiv utemiljö. Deras aktiva miljö består av en multiarena, en lekplats och en gräsplätt där man kan leka med va man vill. 


Likes

Comments

I den här bloggen så kommer ni få läsa om min skoluppgift och vad jag kommer göra under dessa 4 veckorna på min praktik. Det kommer komma allt ifrån sjuka träningar till det en mer lugn och still miljö där man aldrig vet vad som kommer att hända.

Likes

Comments