Vad hände Elisa lam

Jag kollade på olika internet sidor över ovanligt och olösta brott och då hittade jag ett som stod ut från mängden.

Har ni hört talas om Elisa Lam?
Elisa Lam hittades i en vattentank uppe på ett hotell tak i Los Angeles i februari 2013..
Elisa var 21 år, student och hon kom från Kanada. Hon skulle ha en liten semester i Los Angeles för att slappna av och tänka på något annat än skola.
Hon hittades död på samma hotell som hon bodde på och polisen klassade detta som ett självmord.

Hissen på hotellet hade kameror som fångade hennes minst sagt konstiga beteende på film. Denna filmen spelades in bara 10 minuter innan hon hamnade i vattentanken enligt polisen. 

Allt med denna historien är ett stort mysterium. För att komma till vattentankarna på taket måste man gå igenom två låsta dörrar med två olika koder.. Och om hon hoppa ner i vattentanken hur kunde hon då stänga locket från utsidan?
Detta hotell som Elisa Lam valde att bo på hade väldigt låga priser på sina rum vilket gör att det är väldigt många skumma typer har råd att bo där.
Hotellet har inte något bra rykte efter som en rad olika incidenter har hänt där tillexempel år 1985 då en man mördade 13 olika kvinnor medan han bodde på hotellet, en annan man som bodde på hotellet 1991 och dödade 3 prostituerade kvinnor under tiden han var där och under 50-60 talet var Cecil Hotel lite "känt" för att ha många gäster som begick självmord där inne och folk som har kastat sig ut genom fönstren.

Ni kanske undrar hur de hittade Elisa?
Det var så att gästerna på hotellet började klaga på att vattnet smakade illa och vissa sa att vattnet var svart så personalen på gick upp till vattentankarna för att kontrollera vattnet och där låg hon.

Men vi har inte pratat klart om videon av henne som filmades i hissen.
När Elisa kliver in i hissen så trycker hon på alla knapparna till varenda våning, dörrarna stängs inte.
Elisa går fram till hiss dörrarna och kollar ut snabbt som om hon inte vill bli upptäckt.
Sedan trycker hon upp sig längst med väggen som om hon gömmer sig för någon, dörrarna stängs inte.
Hon går ut genom dörrarna helt och gör konstiga rörelser, hon går tillbaka in i hissen och trycker på alla knapparna igen, dörrarna stängs inte.
Hon går sedan ut från hissen igen och gör fler konstiga rörelser tills hon tillslut försvinner ur bild och vad händer då? Någon minut efter Elisa försvunnit ur bild så fungerar dörrarna till hissen igen och stannar på varje plan.

(Polisen hittade inga som helst spår utan alkohol eller droger i Elisas blod)

Hela denna händelsen påminner lite om en film som heter Dark Water där en mamma och hennes dotter Cicilia flyttar in i en lägenhet där de märker att mörkt vatten droppar från taket och det var på grund av att en tjej hade drunknat i en vattentank på taket vilket gjorde att vattnet blev svart. (Elisa Lam låg i vattnet i två veckor och det gjorde så att vattnet blev svart) och i slutet av filmen fungerar inte hissen till lägenheten. (Så som dörrarna till hissen inte ville stängas när Elisa tryckte på knapparna)


Gillar

Kommentarer