Manet

Jag låg just och tänkte på sommaren och hur man ligger och flyter i havet.
Och helt plötsligt när man ligger där i havet så känner man någon konstigt liten geléklump mot benet.
En manet.


Den tanken fick mig att tänka på hur chill det skulle vara att vara en manet.

Maneter kan simma men de flyter mest omkring och åker dit strömmen för dem och efter som att alla maneter åker dit strömmen för dem så är de aldrig ensamma (vilket passar mig utmärkt efter som att jag ogillar att vara ensam)

De flesta maneter äter endast plankton och plankton finns det gott om i alla hav. (Jag älskar mat och tänk hur gött det skulle vara att veta att det alltid finns mat 24/7)

Nu till det coola, om en manet delas på mitten så dör den inte utan den läker och blir istället till två maneter. Samma sak händer om en manet blir skadad på något annat sätt, då kan de klona sig själva och bli som ny igen. (Tänk att aldrig behöva gå till docktorn utan allt bara fixar sig själv)

Maneter har inga hjärnor (vilket skulle vara ganska skönt efter som att de aldrig kan bli stressade)

Faktum är att maneter bara brukar dö av två anledningar den första är att de blir strandade och den andra är att de blir uppätna av något större djur. Så om man lyckas hålla sig undan från de två så skulle man kunna leva i all evighet.

Så om jag skulle återfödas till ett djur så skulle manet vara bland topp 5 på min lista av vad jag skulle vilja återfödas till.

  • Nära Göteborg

Gillar

Kommentarer