Get out of the water

Har du sett ett rutigt hav innan?
Det är en ganska fantastisk syn men den går bara att uppleva på en plats på hela jorden och det är på ön Rhe i Frankrike.

Det finns en del vetenskaplig anledningar till varför detta inträffar, och specifikt, varför det sker i denna del av havet.

Det beror på att de två olika hav som möts vid Rhe och det blir så om de två haven på sidorna om Rhe har storm medan den är lugnt och stilla vid Rhe. Eftersom dessa två hav skär och kolliderar skapar de olika vädermönster. Detta vädermönster skapar i sin tur olika vågmönster. Med tiden orsakar kollisionen av vågorna kvadrater i vattnet.

Varför detta bara har hänt vid Rhe finns det dock många spekulationer om efter som att det finns många hav som korsas utan att det blir fyrkantiga vågor. Men många tror det det är den perfekta vatten nivån och djupheten spelar stor roll.

Även fast det ser fantastiskt ut så ska man absolut inte bada i havet om det blir rutigt efter som att det är näst in till omöjligt att simma. Det är många drunkningsolyckor som har inträffat där och det finns skyltar över hela Rhe ön om dem farliga rutiga vågorna.

Gillar

Kommentarer