Fick Argt mail när jag lade upp bilder från Naturhistoriska


En tjej skrev ett långt mail till mig om hur "fel" det är att jag lägger ut bilden på två siamesiska tvillingar på min blogg..
Varför ska man förneka fakta, vem som helst kan få ett missbildat barn? Jag tycker det är ganska naturligt på något sätt.
Men Naturhistoriska har faktiskt plockat bort siameserna så och man vill se dom så får man gå och fråga någon som jobbar där..
Men efter som att du Sara som skrev det arga mailet om att du inte tyckte om det inlägget så ska jag gottgöra dig genom att skriva om ett annat museum som kommer få Naturhistoriska att se ut som en fis i rymden :)

Jag tänkte skriva lite om Musee Dupuytren i Paris så jag hoppas verkligen du läser detta inlägget Sara för detta gör jag bara för dig.

Musee Dupuytren är ett museum för sjukdomar och missbildningar. Museet grundades 1835 av Mathieu Orfila, museet var från början ett medicinskt universitet men allt sammanställdes mellan 1836 och 1842 och hade runt tusen exemplar. Nu har det blivit mycket större och många fler exemplar att titta på :) det har gått upp och ner för museet många har försökt att få museet att stänga, många objekt har blivit förstörda eller bestulna.. Haha asså fatta att det är någon som har stulit en missbildad människa i en burk.. Helt sjukt.
Dom har även vaxdockor i realistiska storlekar , fakta böcker och fotografier. Andra objekt som finns på museet är Hjärnor, afasi patienter konserverade i alkohol. Hoppas du tycker om bilderna från museet Sara :)

Gillar

Kommentarer