Bygg ett hus och undvik döden


En kvinna vid namn Sarah Winchester var gift med den mycket förmögna mannen William Wirt Winchester.
Fyra år efter de gift sig fick de en dotter vid namn Annie Pardee Winchester och det det var det bästa som någonsin hänt Sara, men en kort tid efter fick Annie en sjukdom som kallas för "marasmus" en sjukdom som inte var ovanlig att barn fick under denna tiden. Sjukdomen gör så att kroppen så gott som tinarbort.
Annies död tog hårt på Sarah som fick en djup deposition.. Sorgen var för stor efter Annies död att de inte ville försöka skaffa flera barn.
Inte långt efter hände det igen men denna gången var det hennes älskade man William som fick tuberkulos vilket var obotligt på denna tiden. William dog av tuberkulos 15 år senare.
Sarah slutade så gott som att leva.. Hon gick ingenstans och hon åt ingenting tills en dag då en kompis till hennes familj erbjöd sig att ta med henne till ett medium som sägs kunna komma i kontakt med andar. Sarah ville få kontakt med William igen så hon beslöt sig för att gå med.
Mediummet fick kontakt med William berättade att det ligger en förbannelse över familjen vilket tog både hand och barnets liv mediummet sa att sarah kommer dö inom en snar framtid om hon inte ändrar vissa saker i sitt liv.
Sarah vill inte dö på grund av någon förbannelse så hon gjorde ett val, istället för att vara ovän och vara ledsen och arg på onda andar runt omkring henne så ska hon göra tvärt om.
Hon sålde sitt stora hus och började med ett nytt projekt.
Hon flyttade till Kalifornien.
Hon hittade ett hus med 6 rum som höll på att byggas men hon var helt säker att detta är vad William hade velat så hon stoppade bygget och flyttade in.
Hon slängde iväg alla ritningar på hur huset skulle byggas och började på egna ritningar, hon anställde
22 lokala hantverkare som jobbade för henne året om 24 timmar på dygnet så man kunde höra ljudet av sågar och hammarslag dag som natt och såhär höll det på i 36 år.
Resultatet blev ett gigantiskt villa som var helt fantastisk utifrån och in. Det var massor utav detaljer i exotiska träslag, tyskt silver och andra absolut fantastiska hantverk. Men det är inte därför det kallar för The Winchester mystery house.. Det är på grund av insidan som har gjort detta hus så välkänt. Om man hamnar i fel korridor så är man vilse i flera timmar och det finns trappor och dörrar som leder till ingenstans, tomma rum eller bara ett hål rakt ner. Hon byggde till och med ett rum där det ändats låg en Ouija bräda på golvet ändats för att försöka få kontakt med William igen och hon hade andra rum där hon gjorde andra ritualer för att komma i kontakt med andar.
Villan blev som högst 7 våningar och totalt 600 rum var byggda men efter en jordbävning rasade de översta 3 våningarna så villan bara var 4 våningar men så länge Sarah levde så fortsatte hon att bygga.
Tillslut så dog Sarah i sin söm i åldern 83. Efter hennes död så stoppades bygget på huset.
Huset finns kvar än idag och har 160 rum men trapporna som inte leder någonstans, dörrarna som man inte kan öppna och hålen i golven finns fortfarande kvar.
Så varför byggde hon detta hus?
Jo hon byggde ett hus till andarna och hon gjorde trappor och lönndörrar för att förvirra de onda andarna.


Tycker det är häftigt att huset står kvar,
Själv vet jag inte riktigt om jag tror på att det finns folk som kan ta kontakt med andar och sånt men Sarah gjorde det i varje fall.. Ingen kan ju intyga att damen Sarah pratade med var ett riktigt medium eller inte men Sarah trodde på henne och bara följde hennes inre känsla :)
Det finns tusen historier om detta huset hur folk har gått vilse i flera timmar och det finns mycket med fakta om det än va jag har skrivit här men det är bara att googla om ni vill se mer utav detta huset.

Gillar

Kommentarer