alexander pichushkin

Ligger och lyssnar på en dokumentär om en man som heter Alexander Pichushkin
Han är en seriemördare som bor i Ryssland.
Allt börjar såhär år 2005, en kropp av en 31 årig man hittades en i en stor naturpark i Moskva som heter Bitsa Park och mannen hade verkligen torterats och hade mest skador i huvudet men det som var det sjuka men detta mord var att gärningsmannen hade gjort ett stort sår i huvudet och stoppat in en vodkaflaska i såret. Efter bara en månad hittades en till kropp av en annan man och efter ytligare 2 veckor hittades en till.. De hittade till slut 7 kroppar mördade på samma sett men antingen en vodkaflaska eller en stor pinne i såren.. Ingen av de dödade hade blivit av med värdesaker och ingen hade täckt över kropparna, alla kropparna som hade hittats vid denna tiden var men så folien började spekulera lite kring om det kanske kunde vara en kvinna låg bakom alla dessa mord. Det var inga spår efter mördaren på brottsplatserna men efter att ha kollat noggrannare på skallskadorna kunde polisen konstatera att mordvapnet var en hammare.
Polis grupper var utspridda runt Bitsa Park men parken är gigantisk så det är lätt att missa någon.
Det skrevs i tidningarna om morden i Bitsa Prak både i Ryssland och internationellt och då börjar det storma in olika tips och teorier till polisen. Tillexempel så ligger det ett sjukhem för "psykiskt sjuka" och många trodde att det var någon som hade rymt från sjukhuset och springer runt och mördar folk i skogen. Såklart kollade polisen upp så många teorier som möjligt men ingen av dom stämde in på fallet.
Men en dag så fick två patrullerande polismän syn på något konstigt.
Det var en kvinna som små sprang iväg ifrån dom så de sprang efter, hon ville inte stanna så poliserna valde att brotta ner henne och så åkte hennes peruk av. De hade fångat en transa, hon hade handskar på sig vilket gjorde polismännen ännu mer misstänkta efter som att de aldrig hittade några fingeravtryck på brottsplatserna och när de öppnade handväskan så låg där en hammare. Transan sattes på förhör och kunde släppas igen efter som att hen hade ett trovärdigt alibi. Men pressen hade redan fått höra att polisen hade gripit en misstänkt och hade redan börjat skiva att Bitsa Prak mördaren var fångad.
Siffrorna av döda kroppar i skogen bara ökade och var nu uppe i 12..
I april 2006 så hittades en ny kropp men denna gången var det en död kvinna och två månader senare en till kvinna men denna kvinnan kunde ge polisen en ny ledtråd efter som att hon hade en tåg biljet i sin ficka och på tågstationen finns kameror.
Kvinnan var en singel mamma som skulle på en promenad med sin kompis och hon skulle ringa sin son för att säga det men han svarade inte så hon skrev en lapp på kompisens namn och telefon nummer..
På tågstationerna kameror kunde man nu se att mamman inte gick ensam, bredvid henne gick Alexander Pichushkin men det hon inte visste var att Alexander hade en hammare i väskan.
Nu hade de han på bild så nu var det bara att fånga honom.
Polisen hämtade Alexander i sin egna bostad och han gick med frivilligt, väl framme på polisstationen så förnekade han allt..till och börja med, men han förstod att han inte skulle komma undan med det och började prata.
Han erkänner allt, alla mord + några till.. Eller.. Han säger till polisen att han har mördat 61 personer vilket 60 utav dom dödades i Bitsa Park.
Mannen som mördades utanför parken var en hemlös man som han knuffade ut från en balkong men alla trodde att mannen hade begått självmord.
Han kunde berätta om varje mord väldigt detaljerat. Så polisen hade hittat 14 kroppar + den hemlösa mannen.. Men vart var nu de andra kropparna?
Jo Alexander Pichushkin hade dumpat kropparna i olika brunnar runt om i parken så om Pichushkin hade fortsatt att dumpa kropparna i brunnarna så hade han kanske inte ens blivit upptäckt och det visste han men.. Men han kunde inte hålla det för sig själv längre, han ville se när polisen hittar kropparna och han vill läsa om det han har gjort i tidningarna.

Men en utav gångerna då han mördade en kvinna i en brunn år 2002 så var han inte så försiktig, den gravida kvinnan överlevde fallet och lyckades klättra upp från brunnen. Hon rapporterade detta till polisen men polisen tyckte att hennes historia inte hade så mycket detaljer så de trodde inte på hennes historia, kvinnan gav både namn och adress på Alexander, om polisen bara hade gjort sitt jobb den dagen 2002 så hade inte så många behövt mista sitt liv.

Gillar

Kommentarer