Kollektionslansering av Sandbergs Arboretum

När Sandberg släppte sin nya tapetkollektion Arboretum, blev jag inbjuden till deras event, som hölls på Holmanäs Gård , lite utanför Trelleborg här i Skåne. En helt underbar vitkalkad, kringbyggd gård mitt ute på Sk¨ånska slätten. Lokalen, ett omgjort stall med de charmigaste gjutjärnsfönsterna , inkluderat romantisk imma och tända ljus i mässingsljusstakar...Sånt som får det att pirra till lite extra i en inredningsnörd som mig- och dig också kanske, gissar jag :-)?

Katrin Bååth ( Kreativ chef, Sandberg och bloggare på Lovleylife -som för övrigt blev min "bordsdam" - tack Katrin!) och hennes team hade gjort ett fantastiskt jobb med dukningen -som var helt magisk! På en ren bas av vita linnedukar, hade de placerat ungefär en miljard mässingsljusstakar med den där perfekta patinan ( speciellt en liten trumpetljusstake som jag gärna smugit ner i väskan), glaskupor, gamla terrakottakrukor, ormbunkar, hasselnötter, jord (kaffe), murgröna och små pappkrukor. Linneservetterna hade små stämpelavtryck av kaffe med Sandbergs-loggan ! Alla dessa små detaljer gjorde mig verkligen alldeles lyrisk!

BästaDiana Dontsova / Diadonna, tolkade tapetkollektionen i matväg. Här rispappers-chips med bl.a harsyra och "jord". Senare fick vi även blomkål tillagad på tre olika sätt, upplagt som ett träd. Efterrätten bestod av kvitten, som ju återfinns i tapetkollektionen. Så fantastiskt gott !

​Här lite smakprov ur kollektionen. Arboretum, som kollektionen heter, är en plantering av träd och buskar, skapad med syftet att studera dem. Som ni säkert vet sen innan, älskar jag allt som har med botanik att göra, så kollektionen var verkligen "spot on" tycker jag! Beklagar lite gryniga bilder - jag skyller på att klockan hade passerat de bästa ljustimmarna, hoppas att ni har överseende.

Kollektionen består av 11 olika mönster och designs. Trädsorterna som finns med är Ek, Hassel, Pil, Bok och Kvitten. Vi fick lyssna på Katrin Bååths fascinerande historia om hur tapeten Simons Äng (bild i länk) blev till. Simon bor på en liten gård utanför Jönköping. Där har han en äng, som är hans skötebarn. Han slår den för hand med lie varje år, och varsamt samlar han in och räknar alla 79 (+) arterna. Att teamet från Sandberg fick lov ta med sig några ax från ängen, när de var på inspirationsbesök hos honom - ska man självklart ta som en stor ära. Ära tar verkligen Simon också åt sig, när hans äng får en tapet uppkallad efter honom. Och hans äng. Visst är det fint...? Mer om simon och hans äng, kan ni läsa om HÄR.

Här står hela det fantastiska gänget från Sandbergs. De som älskar sina jobb- och det kan man verkligen förstå! Vilka kreativa, begåvade och inspirerande människor! Superkul att träffa alla nya såväl bekanta ansikten och det blev en underbar kväll! För mig kan det inte bli bättre ; människor omkring sig med den kreativa ådran och positiva andan, god mat och vacker omgivning....Livet är allt bra ibland och det gäller att insupa varenda sekund vid sådana här alldeles speciella tillfällen. För dem lever man länge på sen.

Med mig fick jag ( förrutom ett fin minne), en fin mapp och tväl i mönstret Hassel ( därav hasselnötterna på bordet i dukningen), tapetprover, en anteckningsbok med mönstret Ek (min favorit i kollektionen) och lite fina kort med de olika trädsorterna. Lite bättre ljus när jag tog bilderna hemma idag :-)

Avslutningevis - min favorit ; Ek , skapad av Sara Bergqvist, som jag fick äran att träffa på eventet. Jag fick en rejäl provbit av tapeten med mig hem och jag ska alldeles strax klä en skolåda med den! Kommer att passa som handen i handsken i vårt lilla gröna, botaniska kontor ! Vill ni se mer av kollektionen hittar ni den HÄR , Tusen tack finaste Sandbergs för en magisk kväll !

Gillar

Kommentarer