Header

Idag har jag mått lite si så där.. Jag vaknade med halsont och var så trött trots att jag sovit närmare 11 h.. Vi bestämde oss sedan för att åka in på loppis i Ö-vik och kika. Jag hittade en supersöt liten lykta till jul i form av en gran. Sedan har vi hittat jättefina stormlyktor i rött som vi ska fixa så man kan ha värmeljus i istället. Vet inte riktigt hur vi ska ha dem än men det kommer vi nog fram till sen. Ser fram emot att kunna julpynta lägenheten.

Men märkte påvägen hem från stan att jag inte mådde bra. Jag var rätt borta i huvudet och otroligt trött. Ont i hela kroppen. Så tog det lugnt när vi kom hem, är fortfranade rätt seg i kropp och knopp. Men jag vill så gärna rensa bland våra grejer och få ut saker som vi inte behöver och så det inte är så mycket saker runt om oss. Jag ska dessutom måla skåpet vi har i hallen hade jag tänkt så det är ju bra om det inte är så mycket saker i det när det ska målas.

Nu kommer jag bara att ta det lugnt i soffan framför Så mycket bättre! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sitter och tränar på att skissa och rita i daton. Det går väl rätt bra måste jag säga, jag är lite ringrostig sedan gymnasiet men nu känns det som jag kommer igång lite mer. Jag håller på med ett porträtt av Ramera, men det går rätt långsamt då det är lite svårt och jag kommer hela tiden fram till något nytt som jag måste göra för att det ska bli bättre.

Hur som helst så jobbade jag både på ridskolan och Ur & penn igår. Jag är så otroligt stolt över mig själv att jag fixade det. Jag hade 1 timme mellan jobben så fick duscha och fixa mig på ridskolan och sedan köra in till stan igen för att gå på nästa jobb. Jag var inte speciellt stressad mellan utan det flöt på helt okej. Tiden passade in rätt bra, jag höll ett bra tempo utan att det blev för mycket. Stolt över mig själv! Efter jobben så åkte jag och sambon och införskaffade oss lite jul saker, så nu är vi redo för julen! Vi kommer ha det så mysigt hos oss, tror jag.. Haha, vi får se helt enkelt. (Bara julkalendern kvar..)

Idag har jag vart ledig och kommer vara det några dagar fram över. Idag blev det med andra ord stallet, Ramera var otroligt spänd, jag fick övertala henne rätt mycket för att komma med mig in i stallet och så när vi skulle ut till paddocken och träna NH så var det otroligt läskigt med något som inte fanns (typiskt hästar ibland).. Men jag gick mycket med henne och gjorde saker så hon var tvungen att vara med på noterna vad jag gjorde. Fik säga till henne rätt ordentligt emellanåt då hon larvade sig. Men tillslut så sänkte hon huvudet och gick lite bakom mig och inte knuffade på mig med bogen. Vi tränade även på att backa och stå stilla, det är tydligen lite svårare än vad det verkar. 😉 Men efter en stund stod ho still så länge jag sa att hon skulle och hon var avslappnad så då gick vi in i stallet och där tränade vi på att stå lös i gången med grimma och grimskaft såklart. Hon stod som ett ljus, inget krafsande eller något. Då fick hon lite morotsbitar, hehe! 🌟

Sedan kan vi diskutera bilden nedan... HUR SÖT FÅR MAN VARA?! Såhär står hon och tittar på mig när jag säger till henne att stå still en bit ifrån mig.. Lätt att låta bli att gå fram till henne?! Nope kan jag inte påstå att det är.. 😍

Likes

Comments

Jag har kommit fram till att jag behöver en ridkjol att ha när jag är i stallet. Bara ridbyxor kommer vara min död här uppe i norr.. Idag har jag jobbat på ridskola inne i Ö-vik vilket var otroligt roligt. Känns skönt att få vara i stallet så och så skönt att bara kunna jobba på med att mocka med mera. Jag ska dit och jobba några timmar innan mitt jobb på Ur & penn i morgon också. MEN MINA BEN DÖR!! Jag är inte så känslig om händerna eller om överkroppen men benen, låren är ju helt frusna efter en förmiddag i minusgrader... Jacka kanske kan vara rätt skönt att ha också. Trots värme i bilen så fryser jag så mycket och nu sitter jag i soffan med täcke efter en varm dusch som inte riktigt lyckades med sitt jobb så jag fryser som en gnu. Kommer kanske bli en dusch till när fötterna inte skriker efter att få vila. ;)
Så Jag kommer kika på lite jackor, youtube och serie hela kvällen, kanske om vi skulle över till secondhand butiken snabbt när sambon kommer hem. Vi får se helt enkelt. :)


Likes

Comments

Jag vet att jag egentligen inte är värdelös, men nu känns det så. Jag har kommit i en svacka deluxe. Jag har ångest av att jag ska lämna hemmet, inget bra tecken! Jag känner att jag inte vill träffa människor för att jag är så rädd att göra bort mig. Jag hatar när jag pratar med människor och de börjar med något annat och inte lyssnar på mig. Då kommer tanken " Jaha du är så jävla tråkig Angelica, håll käften istället". MEN jag försöker ta bort min ångest genom att gå ut, åka och jobba. Det brukar alltid bli bättre när jag kommer till jobbet, då drar jag av mig den där känslan och blir mitt glada jag.

Igår åkte jag hem från stan och kände bara ett sjukt tryck över bröstet och då händer något med bilen, den tjuter och motorn beter sig konstigt.. Jag där kom den sista grejen. Jag brister i gråt när jag stannat bilen och ringer till sambon. Den stackarn måste försöka hjälpa mig på 4 mils avstånd. Efter några utbrott och X antal tårar så kommer sambons styvpappa och hjälper mig. Vi lämnar bilen där dem står och jag kommer hem helt förstörd och fryser som bara den. När jag träffar sambon efter detta halv grinar jag, jag kan inte hålla tårarna utan de kommer bara..

Jag måste verkligen bara lugna mig och ta det lugnt. Andas och inse att det inte är farligt.

Likes

Comments

Detta är ett inlägg där jag tittar på hur jag rider på en bild. Jag vet radan mina svagheter och jag tycker det är SÅ svårt att tänka på dem när man rider. Och när jag kikar på en bild som kanske inte är så bra så kan jag se det och börja tänka på att när jag rider så ska varje bild som tas se perfekt ut. Så då tänker jag på de punkter jag skriver ner. Nu kommer det inte bara vara negativa saker i detta inlägg heller såklart!

Vi börjar med denna bilden:
1. Ramera tappar formen lite och höjer huvudet då man ser att jag har liite långa tyglar och ingen jämn kontakt med bettet.
2. Man ser ändå att jag lyckas driva fram henne för att sätta under sig.
3. Jag tycker att jag har skänkeln aningen långt bak, detta är en svaghet när jag rider i hoppsadel.
4. TITTA UPP ANGELICA!! Hon kommer inte ändra färg..
5. Jag borde vinkla upp händerna och böja på armbågen.

Men som sagt. Jag tycker det är bra gjort av mig att jag inte tappar henne helt, hon sätter fortfarande under sig fint, skulle kunna vara lite till men vi är inte där ännu, det är trots allt 3:e gången jag rider henne på bilden.

Här kommer nästa bild efter ett varv på volten:
1. Här har vi ordning på livet igen. Här skulle jag kunna böja armbågarna lite till för att få en mer elastisk hand.
2. Skänkeln har hamnat på plats
3. Handen är i bättre position
4. Ramera går i en trevlig form
5. Och jag tittar upp och ser vart jag ska.

Allt är inte en dans på rosor och detta är skillnaden från ett varv till nästa varv. Man kan inte alltid vara perfekt och då väljer jag faktiskt att granska mig själv. Se mina svagheter som borde jobbas bort men samtidigt så får jag se att de styrkorna finns där och måste vinna över svagheterna. :)

Likes

Comments

Jag har ett så bra tips till er alla. Jag har inte så mycket pengar över varje månad och därför letar jag efter billiga saker. Ett tag nu har jag vart på jakt efter ett par sköna träningsbyxor men det är ju SÅ dyrt. Men har hittat ett par nu som kommer från Rusta. De är ganska tunna men duger verkligen helt klart! Kostade 129 kr och de är verkligen sköna, jag åkte i dem ner till Stockholm och kände aldrig att de var obekvämt. Och jag ÄLSKAR mönstret!!

Likes

Comments

Vaknade vid 12 idag eftersom jag var så trött när jag kom hem från kryssningen jag var på fredag till lördag. Sov nästan inget på natten mellan fredag och lördag och kom hem ca 01:30 i natt så det tog ut sin rätt och jag sov som en stock i natt. Här ni får typ några bilder som kanske inte säger så mycket haha!

Idag åkte jag till stallet efter "frukosten" och skulle först mocka men det var gjort när jag kom upp så tog in Ramera istället och började borsta och gosa lite med henne. Jag bestämde att jag skulle träna lite NH med henne igen. Det är ju som sagt en liten ny utmaning eftersom hon har ett öga. Så jag måste komma på ett nytt sätt att kommunicera med henne på den blinda sidan. Det gick så mycket bättre idag, hon är lite på tårna när man kommer ut men när jag arbetat med henne ett tag så hade hon sänkt huvudet till min nivå och tuggade massor och det kändes väldigt bra faktiskt för dom hade hon blivit mer trygg i min närvaro.
Jag vet att på hennes blinda sida mååååste jag nu till en början kommunicera med att jag rör vid henne. Hon tyckte det är lite obehagligt när jag inte rör henne på den sidan. så jag ger henne signaler för hur hon ska göra när jag är där och vad jag vill. Så att flytta bogen är inte samma på båda sidorna. På blinda sidan håller jag i henne vanligt och använder min hand att trycka på bringan för att sedan trycka på sidan av bogen och det gillade hon bättre än när jag provade på det vanliga sättet. Så det får bli så när hon säger det så tydligt.
Är liiite less på mig själv när jag stog och tränade henne att jag inte tog en bild på henne när jag backat henne från lite ca 3 m. Hon var så OTROLIGT söt och det såg ut som hon frågade mig "Varför ska jag vara såhär långt ifrån dig?! När får jag komma tillbaka?!" Så när hon stått där i en liten stund så fick hon komma tillbaka och få en bit morot.

Ska ta med lite grejer so jag har sedan Janes tid som kanske Ramera kan ha som jag tänkte att hon kan få låna. :) Ska bara tvätta det innan hon ska få låna dem såklart!

Likes

Comments

Jag åkte in till stan idag vid 8 för att gå till ett möte via ett företag som är inhyrt av arbetsförmedlingen. Det var om att man skulle våga tala. Och jag vågar egentligen göra det men ändå inte. Jag är konflikträdd men jag kan diskutera på en nivå där man ska komma fram till olika svar. Sedan åkte jag till djurmagazinet och köpte kattsand.. Det började krisa här hemma nu så passade på.

Jag köpte mig brunch på Max innan jag åkte vidare till Makonomen och köpte spolarvätska till bilen så jag kommer se ut i vinter. Hade fått ett erbjudande när jag flytta från dom på just spolarvätska och 50 kr rabatt extra så blev inte så många kronor för det. När jag kom hem så kollade jag på serie och packade min väska. Jag far ju på kryssning i morgon!! Ska bli så kul, första gången för mig. Så ikväll blir det tidig sömn för i morgon ska jag åka vid ca 6.40.

Och där var jag tom på idéer.. Vad ska jag mer skriva om? Inget typ.. Så spännande är mitt liv hehe.. 😳

Likes

Comments

Ska jobba lite idag och får hoppas det går bättre idag än det gjorde igår. Men det kan ju inte gå sämre tänker jag! Morgonen har bestått av dusch och serie typ kort och gott. Jag ska se vilken oreda jag ställde till med i går på jobbet. Och kan ni tänka, det snöar ute, inte mycket men det snöar lite och jag ska köra in till stan. Det regnade lite förut så tänker att det blivit kallare ut nu när de snöar? Eller?

Men men nu ska jag klä på mig och sedan dra till stan för lite jobb! 👍

Likes

Comments

Ja denna dagen blev det lite irritation över.. Jag är ju i ett program inom AF som jag måste sköta för att jag ska få ersättning. Jag skulle därför in på ett gruppmöte idag som hette "delmål och mål" vilket var intressant för mig då det passar in på mina tankar och funderingar. Så jag gick med på att ta det mötet. När jag kommer in till stan efter att kört 5 mil (inte så mycket kanske) så sätter jag mig och väntar mig en spännande föreläsning och att få svar på alla mina frågor. MEN en liten detalj kom upp ganska snabbt när de började prata om ett bemanningsföretag inom industri (som jag varken har utbildning eller någon som helst erfarenhet av). Så när föreläsningen var klar frågade jag en av ledarna om jag hamnat fel men det hade jag inte och fick svaret: "Vi skickade ut information om detta för några veckor sedan". Kan tillägga att jag inte vart där så länge. Men gav det en chans och pratade med en tjej och hon sa det med att dom var nog inte rätt personer att gå till för mig. Vilket jag visste..


Så jag har alltså fått en körväg på 10 mil och bensin som jag skulle behöva bättre någon annan dag.. Så jag gick innan det skulle vara färdigt för vad skulle jag göra där? Kan säga att detta kommer de att få höra.. Har inte råd att åka in till stan i onödan när man inte får pengar för det och när man sedan har sagt till dem att jag VILL INTE åka in till stan i onödan för saker som inte gynnar mig eller passar mig.. Så jag vart ganska irriterad över detta när man inte får ut det som man verkligen vill få ut av något. Hur som helst var jag snygg idag! 💃

Men när jag kom hem tog jag det lite lugnt innan jag diskade all disk (vilket var lite för mycket..) och städade i ordning i sovrummet så vi inte har massa grejer på golvet. Bestämde även vad vi skulle äta till middag. en enkel middag med strips och schnitzel fick det bli.

Likes

Comments

A simple hello can lead to a million things

Instagram@angeliicakarlsson