Header

Vart ett bra tag sedan som jag faktiskt bestämde mig för att skriva ett inlägg. Det har hänt mycket saker sedan det förra inlägget, både bra och dåliga saker. Skolan rullar på som vanligt igen och jag går nu andra året på gymnasiet. Som mina kompisar tidigare pratat om så är tvåan ett av de jobbigaste åren på gymnasiet och jag kan inte mer än att hålla med. Självklart hade jag det tufft i ettan med, tror även att det var ovanligt mycket om man jämför med andra klasser och skolor. Trots att det var mycket då så rivstartade vi direkt efter sommarlovet och har nu haft ungefär 7 prov, några muntliga presentationer och seminarium. Tvåan är inte lätt!

Det känns som det enda jag gör nuförtiden är att sitta framför mitt skrivbord och gör läxor och pluggar inför prov. Något som jag kan störa mig på är att lärarna inte kan förstå att man har en fritid. Lärarna själva klagar på det de har så mycket att göra och att de själva också har en fritid och kan därför inte rätta proven så snabbt. Men vad har jag då? Ska inte jag få ha en fritid utan behöva sitta flera timmar efter skolan för att kunna hänga med och få de betygen som jag vill ha? Självklart kan jag inte helt och hållet sätta mig in i lärarnas situationer helt och hållet men tycker ändå det är konstigt! Jag och mina kompisar ifrågasatte just detta på en lektion, varför lärare väljer att vi ska göra uppgifter som vi inte får lektionstid på oss att göra och påpekade att vi inte får något fritid över, och varför vissa lärare inte väljer att rätta prov/inlämningar på deras fritid om vi måste göra uppgifter på våran. Vi fick svaret "för att vi har en fritid och många aktiviteter", Ursäkta?! Vad har inte vi då? Vissa lärare väljer alltså att för att vi ska "hinna" med allt som står så måste vi få göra uppgifter utanför skolan utan att få någon lektion på oss att utföra men kan själva INTE ta något tid på deras fritid för arbetet.

Självklart gäller inte detta alla lärare men detta är något som jag under senare tid faktiskt reagerat på. Ja tycker inte att man ska kunna få arbeten som man inte kan få chans till att jobba på lektionerna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej! Nu har jag fått lite över 1000 prenumeranter på min youtube kanal och därför är det dags för en Q&A, så ställ gärna lite frågor. Det kan tex vara om gymnasiet, träning eller något helt annat. Ni kan antingen ställa frågor här eller på min youtubekanal :)

Likes

Comments

Wow vilken dag! Började med dagen att jag faktiskt pluggade lite historia. Blev inte särskilt mycket för är nästan klar med uppgiften samt att jag har hela dagen imorgon innan uppsatsen ska in. Vid 2 tiden så åkte jag in till stan med Anna och vi shoppade. Jag fick med mig hem en ny bikini ( ooops min 5:e typ ) , två nya linnen men även en ny ögonbrynspenna. Efter att vi varit i stan drog vi direkt till en annan kompis där vi skulle ha en tjejkväll och kolla på Eurovision. Vi gjorde hemmagjord pizza, drinkar men även dessert! Super gott!

Vi sitter just nu och väntar på att se vem det är som vinner, bara några minuter kvar innan man inte kan rösta längre. Jag hoppas på att Australien vinner faktiskt, tycker hon har en extremt bra röst! Jag är faktiskt lite besviken på årets bidrag i Eurovision tycker inte några stod ut särskilt mycket förutom just Australien. Men självklart får man heja lite på Frans också!

Likes

Comments

Något som jag funderat på över är just citatet " actions speak louder than words", det e så otroligt lätt för personer att ha medkänsla men att bevisa den med riktiga handlingar är något helt annat. Det e så många som kan slänga ut sig " ja visst hjälper jag till" eller " men Gud vad hemskt" men vad gör personerna åt situationerna? Jo ingenting! Det är så lätt för personer att försöka vara snälla och visa medkänsla men när det väl kommer till kritan och man ska agera så är den där medkänslan som man precis pratat om helt bortblåst. Jag beundrar verkligen personer som kan agera i alla situationer och kan vara där för en och jag är otroligt tacksam över att de personerna som jag umgås med är just sådana. De finns där och vågar agera. Ord betyder för stunden men handlingarna finns där för alltid.

Det handlar inte om att bara göra stora dramatiska förvandlingar i handlingarna men det lilla betyder också. Det kan vara att personer försöker säga något snäll men gräver man längre ner i vad de säger så vilar något som inte alls passar sig. Man gömmer sig bakom en fasad där man tror personen är en ängel och man dyrkar hen men många kan inte se vad personen egentligen håller på med.

Detta är något som jag länge funderat på, det handlar inte om något idag, igår eller för en månad sedan utan detta händer ständigt, under en längre tid. Jag vill bara uppmuntra alla att agera, säger ni något stå för det och våga agera för jag vet att det kommer hjälpa personen som är utsatt.

Likes

Comments

Sitter just nu på bussen påväg hem. Dagen kan beskrivas med ett ord AMAZING! Jag var ledig idag pga att vi hade en resursdag så jag spenderade dagen med några av mina kompisar. Jag träffade först Elin redan vid kvart i 10 för att fixa iordning en brunch och gud vad gott det var! På bordet hade vi pannkakor, jordgubbar, mango, donuts och självklart smoothie. Verkligen supergott! Efter den underbara brunchen så solade vi och lyssnade på olika podcasts.

Vid tre tiden bestämde vi oss för att åka in till stan och träffa några av mina andra kompisar också och vi satte oss i en park för att snacka och ha det allmänt mysigt!

Jag har verkligen tagit vara på att det va sol idag och har försökt bättrat på brännan ytterligare för det ser ut som om det inte ska bli så jätte bra väder i helgen så man får passa på nu! Dagar som denna är verkligen något som jag älskar med sommaren, vara med kompisar och bara chilla.

Likes

Comments

Gud vad härligt väder det är! Strax över 20 grader med strålande sol. Har spenderat de senaste dagarna med att jobba på brännan, både ute vid havet men även hemma i trädgården. De senaste dagarna har jag verkligen tagit vara på att det är sol och har helt enkelt försökt att koppla bort skolan och plugget som jag egentligen kanske skulle behöva börja planera på. Men jag känner ändå att jag behöver vila och återhämta mig efter att jag ständigt är på högvarv när det kommer till skolarbetet. Bor man i Sverige så vet man även att vädret kan plötsligt ändras, sol idag, snö imorgon så det gäller att ta vara på tiden.

Idag så tog jag och min kompis Elin moppen till havet för att sola, bara sola inget bad för oss det är alldeles för kallt.. Tyvärr! Helt enkelt en toppen dag!
Bjuder på lite bilder från de senaste dagarna☀️

Likes

Comments

Under den senaste tiden så har jag blivit helt beroende av pinterest. Vissa av er kanske inte har någon aning om vad pinterest är för något och därför hade jag tänkt att snabbt förklara vad denna app innehåller för något. Många av er har säkert instagram denna appen är ganska lik på vissa ställen nämligen att man får mängder av inspiration och att man får ett flöde med bilder. Men det bästa med pinterest är att det inte finns någon like hets men även att man kan söka upp bilder som man själv vill se på + att man kan spara dem! Hur bra är inte det?! Man kan då skapa olika album på sin egen sida där man kan lägga till eller ladda upp bilder. Om i vet vad we heart it är så är pinterest nästan likadan.


Jag länkar min pinterest här nedanför så får ni gärna ta en titt :)

https://se.pinterest.com/photobyalice/

Några bilder som jag sparat från min pinterest


Likes

Comments

Dags för en snapchat Q&A så adda mig på snapchat @makeupbyalice och ställ era frågor. Det funkar också att ställa frågor här i kommentarsfältet men vill ni komma med i videon är det bara att slänga iväg en snap.


Likes

Comments

Alla bilder är utan någon redigering

Får ej kopieras eller sparas och användas utan min tillåtelse

Likes

Comments