Header

How long time would you be able to wait to… I don’t know… fall in love? be forgiven? be happy again?

How long time would you be able to wait for different things? Is that a measure in how important it is to you? I don’t know. But I do know that no matter how long time you need, it's okey to give it to you. Just let it take time.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lissaboooon! Älskar Lissabon. Finns det nå bättre än att sitta intryckt på en liten balkong med utsikt över havet i denna underbara stad? Känner mig som en av Aristocats coola katter, för stan ser precis ut som den i filmen med trånga gränder och den gamla arkitekturen. Dessutom springer det runt massa katter överallt. Aa joo, jag skulle kunna vara en katt.

Cover: Boogie
Sång: KAJSA
Var: Lissabon

Likes

Comments

Först får man inte vara för tjock, men sen får man inte vara för smal heller. Inte för bitchig, men helst inte FÖR trevlig. Var glad på festen, men inte för energisk för annars kan man klassas som dryg. De är krav jag ofta känner av och som jag ändå ständigt ignorerar. För jag vägrar bli styrd av dem. Jag vill inte följa dem, för jag vill inte vara perfekt. Jag vill vara mig själv. Men ändå ligger dem där inne och trycker, och ger mig ångest och obehag till att jag inte duger som jag är.

Våra krav stänger in oss och skapar en ram för oss att hålla oss inom. Om man går utanför dessa ramar (vilket är lätt hänt eftersom de ofta är så små) riskerar man må skit. Eller som många kanske har nu, baksångest.

Jag vill vidga de här ramarna och därigenom minska ångesten och öka vårt välmående. Vi kan börja tillsammans. Sänk kraven på dem runt omkring dig och på dig själv.

Så nu kanske du sitter där med värsta huvudvärken och bakisångesten från festen igår. Kanske för att du råkade skämma ut dig inför den där snyggingen, eller råkade spy i någons väska eller inte kommer ihåg vad du sa men det var säkert hemskt. Det är okej att inte vara perfekt och alla gör vi konstiga saker ibland. För vi är inte perfekta robotar som kan agera rätt hela tiden. Vi är bara människor. Och vi borde ställa våra krav utefter det.

Kram på er och ta hand om er. ❤️

Likes

Comments

Jag firar denna dag genom att sitta i solen och äta choklad, bara för mig själv i Fuerteventura. Det går helt mot strömmen att inte fira jul den traditionella vägen med familj och släkt. Men det är exakt såhär jag vill ha det, och det är min julklapp till mig själv att lyssna på mitt hjärta vad jag behöver. ❤️ För jag vet att jag blir deprimerad av mörkret i Sverige. När julen kommer stannar skolan och alla aktiviteter upp. För mig är det då som att kraschlanda i mörkret. Jag behöver musiken som ger mig glädje och studierna som ger mig motivation. Men när det slutar är det som att allt fokus går till mörkret och jag försvinner in i det. Hur många ljus jag än tänder.

Genom att åka hit tar jag hand om mig själv. Det är något som jag vill påminna er om. Ta hand om varandra, men kom också ihåg att ta hand om dig själv.

Ni alla som har en stark kärlek till julen är så inspirerande. Tack till er för att ni fyller mörkret med hopp och glädje. Trotts att ni kanske inte vet om det, så hjälper er glädje många att ta sig igenom de mörkaste dagarna, iallafall mig. Så tack. Njut lite extra åt mig också av alla era tända ljus och julgodis! Hoppas ni får en underbar dag med massor av kärlek.

GOD JUL från Fuerteventura ❤️


💛🧡💚❤️❤️❤️💚🧡💛
Här kommer vår julklapp till er från LiU-bandet i form av en live spelning av Boogie. Hoppas vår glädje på scen kan sprida sig in till era hushåll. Kram på er och komihåg att visa lite extra kärlek till alla omkring er och till dig själv på denna finfina dag. Det är lätt att man glömmer bort det resten av dagarna på året så det är såå underbart att vi har traditioner som denna dag som påminner oss om det.
💛🧡💚❤️❤️❤️💚🧡💛

Likes

Comments

Det bästa jag vet med musiken är när man får Känsla och Improviserar. För mig handlar musiken helt och hållet om känsla och att uppleva och skapa en energi tillsammans med andra musiker. Inte om att sätta alla toner. Inte om att vara perfekt. Utan att släppa taget och låta känslorna ta över. Det är en sån befrielse.

När jag går ifrån en spelning och känner att vi antingen hittade känslan eller hade riktigt kul, då känner jag att vi lyckats oavsett vad.

Vi i mitt band, LiU-bandet, har många olika tankar om musiken och det är underbart att inspirera och bli inspirerad av alla dessa underbara musiker. Några ser detaljer och ser till att vi övar tills alla låtar är perfekta, medan andra som jag fokuserar på att hitta känslan. Alla är olika! Alla behövs! Och det är det som är så underbart. Jag tycker inte man ska se varandras motsatser som konflikter och målkrockar, utan se det som att man kompletterar varandra. Det kommer göra det mycket roligare och ge dessutom bättre resultat.

Jag är så glad att ha möjligheten att uppleva musiken med dem och att sträva efter gemensamma mål. Målen ger mig mening och musiken ger mig kärlek.

Här kommer en av våra covers från vår spelning på Luciafesten förra veckan. Då var det inte superduper mycket folk där men det spelar ingen roll. Jag hade riktigt roligt ändå för vi var där tillsammans och dessutom improviserade jag en hel del i slutet av den här låten som jag älskar. Improvisation, känsla och att tillsammans skapa energier. Det är guld värt. Hoppas ni tkr om den! 😊

Likes

Comments

Dialogen mellan mina två hjärnhalvor:

- Spika upp tapeter och måla på dem?
- Jaa, vilken bra idee!

- Fånga det på film och göra en musikvideo till min cover av "Break my Stride"?
- Jaa absolut, jag som bara målat två små tavlor tidigare i mitt liv... Kan ju inte annat än gå skit bra...

3h senare....

...gaaash..... eeehhhehehee... Vad har jag gett mig in på... Det är blir ju skit dåligt... det kanske blir nått ändå... det här kanske tom blev bra.... det här måste jag göra igen!

Kolla in slutresultatet av tavlan i min första videoblogg/musikvideo! Fler videor kommer i en snar framtid! ;)

Likes

Comments