Är Detta Rätt För Mig?

Ibland är det viktigt att ifrågasätta saker i sitt liv. Ställa sig från "Är jag just nu på rätt plats i världen?". Om det känns rätt så är det hur bra som helst men om inte, finns det en del att tänka över och möjligtvis förändra. Man gör en del val endast för att man vill passa. Man vinner aldrig på att grunda sina val på att försöka passa in. Att passa in, är inget att sträva efter utan det man isåfall ska sträva efter är att kunna vara sig själv vilket MÅNGA har problem med. Det gäller att känna efter och fråga sig själv, vill jag detta? Är detta rätt val? Varför vill jag detta?

Därför.. Kommer jag sluta med bloggandet. Det har inte fungerat som planerat mest för att jag inte varit insatt i det hela. Det är egentligen inte min grej utan det var mest skönt att skriva av sig lite. Dock är den perioden över nu. Ska börja skriva en slags guide/självbiografi eftersom att det är något som jag just nu känner för plus att jag måste lära mig att acceptera saker som har hänt och gå vidare eftersom att jag just nu bara står, vilsen och trampar luft.

Tack till de som läst mina inlägg och hoppas de kanske hjälpt, eller något. Hade som sagt inte något vettigt syfte med den här bloggen men aja, kul och prova på. Ha det gött!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ursäkta, men behöver pausa bloggandet i åtminstone en vecka från och med nu. Har fullt upp i skolan och behöver lägga tid på annat på min fritid. Kommer iallafall försöka få några inlägg "på lager" så jag har något bra sen när jag väl börjar igen.

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Livet

Nu är ännu en helg över som har varit fullspeckad med arbete och bio med vänner.
Var tvungen att skippa träning för att hinna med allt. Känns inte helt bra men ändå värt det.
Funderar på att sluta skriva om vardagen. Känns som det inte riktigt är min grej 🤔 händer inget speciellt eftersom jag fortfarande går i skolan. Det mesta är skola, plugg, träning och vila. Inte sådär JÄTTE intressant 😂

Jag ska hålla mig till att skriva lite mer djupa saker. Funderingar och tankar som jag får från min vardag som jag sedan kan skriva av mig här.

Aa det kör vi på! Får isåfall bli i nästa inlägg för nu har jag skrivit för mycket för att börja på något.

Likes

Comments

Varför försöker man ofta vara perfekt? Det är ju inte ens möjligt men ändå försöker man. Gång på gång. Oftast, är det att man sätter många krav på sig själv som man tror man måste nå för att vara perfekt. Att man måste ha den perfekta kroppen, perfekta livsstilen, perfekta beteendet osv. Man kanske strävar efter att vara perfekt för man känner sig misslyckad, ser fel hos sig själv och vill passa in.

Ingenting är ju omöjligt så länge man verkligen vill och tror på att man klarar det, men att bli perfekt är inget som är värt slitet. Att vara perfekt är egentligen att man anpassar sig efter andra. Man försöker uppfattas så bra som möjligt av alla i sin omgivning för att verka perfekt. Grejen är ju den att man alltid varit perfekt, på sitt sätt.

Om man strävar efter att uppfattas som perfekt börjar man övertänka, analysera och anpassa sig efter allt, bara för att försöka passa in. Man är praktiskt taget en kameleont 😉

Vet inte var jag egentligen ville komma med detta. Det lät bra i huvudet men är för trött för att skriva om det. Det får bli som det blir. Värdera åtminstone er själva högt!

Likes

Comments

Postad i: Livet, Vardag

Livet är för kort för att gråta över spilld mjölk

​Ibland går inte saker och ting som planerat. Man misslyckas, råka göra fel och allting känns som skit. Frustrationen, besvikelsen och depressionen flödar överallt i kropp och tankar. Hela dagens upplevelser får syna för den där grejer som sket sig. Men är det värt det? Varför sura? Det har ju hänt och du upplevde det på ett visst sätt men vad kan du göra åt det? Det kommer inte förändras för det kommer alltid att ha HÄNT och du kan ju inte sura i all evighet. Är det inte bara bättre att acceptera det, ta lärdom av det och använda lärdomen i framtiden istället. 

Man kan inte låta något förflutet hålla ett för hårt grepp om dig allt för länge. Självklart har man rätt till att känna en viss känsla för något som hänt men varför inte bara acceptera det och gå vidare. 

Förra veckan skrev jag om att allt klaffade. Jag skulle göra en stor förändring på mig själv. Ändra mitt sätt att tänka och hur jag upplever saker och ting men efter den här helgen blev det inte så.. Efter att ha slappat i skitväder i två dagar fick negativiteten för mycket spelrum och jag hamnade i en svacka. Istället för att låta det förstöra nästa vecka så är det bara till att acceptera misslyckandet och försöka igen. 

Man kan inte sträva efter att prestera på topp hela tiden. Misslyckande förekommer ofta och de är inget negativt. Man borde se positivt på misstag. Ibland kan det vara väldigt bra med en lång fika en dag som dessa och bara njuta. 


Likes

Comments

Postad i: Livet

Ibland är det svårt att säga nej. Alla har varit i den situationen då man vill säga nej men inte riktigt har modet till det.

Jag har haft väldigt svårt när det gäller andras problem. Oftast, blir jag för engagerad i att hjälpa de med sina problem. Det är en grej jag är bra på och vill ju därför erbjuda min hjälp. Det är en väldigt bra förmåga och sida hos en person men det gäller att hitta en gräns för där man sätter stopp. Om man bara hjälper andra hela tiden, vad händer då med dina problem? Vem tar hand om dem när man endast fokuserar på andras?
Det gäller som sagt att skapa någon slags gräns man tycker är lagom. Om man inte har en gräns leder det ofta till att man blir utnyttjad eftersom att du aldrig kan säga stopp.

Man får göra som när man ser hur mycket alkohol man tål. Man får prova och se. Om man går över gränsen så vet man åtminstone vart den går.

Som sagt, lagom är bäst! Den som införde ordet lagom i språket borde få ett pris av nåt slag.

Det var en del av dagens tankar och funderingar. Nu inväntar två dagars ledighet och det står "slappa, träna och avkoppling" på schemat.

Tack för mig!

Likes

Comments

Postad i: Livet, Vardag

Känslan när allt klaffar.. 

​Efter en LÅNG dag i skolan med mycket slit och ansträngning har jag satt mig ner vid datorn för att endast njuta av en förvånansvärt lyckad dag. De flesta dagar är toppen men denna var något alldeles extra. Man kan nästan beskriva det som att en spärr har släppt och allting går som smort. En otroligt härlig känsla och värt någon timmes njutning genom att lyssna på lite härlig musik och bara vara glad. Ni har säkert själva upplevt den känslan då praktiskt taget allt går som planerat och till och med bättre. Man blir SÅÅ stolt över sig själv. Självförtroendet slår nästan i taket och man blir kanske till och med sugen på att dansa. I mitt fall blir det ingen lyckad dans. Med min klantighet och långa ben så är det tur att man inte råkat ha itu något. 

Idag tog jag ett steg framåt i förändringen som jag eftertraktat länge. Just nu ser allting ljusare ut. Allting kommer garanterat gå som smort för nu har jag tagit ett steg på en ny väg i livet med nya möjligheter. 

Nog med det djupa snacket.. Börjar snart att själv bli less på det. Imorgon inväntar ännu en lång skoldag med endast två lektioner och en STOR, ONÖDIG håltimme. Får väl försöka använda den till något vettigt, kan dock inte lova mig själv det :P Efter skolan så bär det INTE av hemåt utan jag stannar kvar i Ystad, käkar förmodligen middag/lunch på espresso house och därefter drar till sportklubben för att träna kickboxning. 

Kom gärna ihåg att följa min blogg om ni gillar det jag skriver! Kommer förhoppningsvis ett inlägg/dag så det är bara till att gå in och checka när som efter nya. 

Ha en fortsatt härlig kväll! 

Tack för mig!


Likes

Comments

Postad i: Livet, Vardag, Min story

 - Mitt förflutna har haft mig i koppel länge nog -

Mitt förflutna har haft mig i koppel för länge. Från och med nu är det slut på det. Helt och hållet. Precis son rubriken på gårdagens inlägg. Alltid framåt, aldrig bakåt. Det börjar nu. 

På grund av gamla erfarenheter och ett självdestruktivt beteende har jag upplevt att jag inte riktigt accepterats. Det har inte funkat att vara jag. Det är farligt att vara för snäll om man inte kan säga nej eftersom man lätt blir utnyttjad utan att den andra menar något illa. För att inte längre bli utnyttjad och vara självdestruktiv har man istället hela tiden hållit garden uppe. Alltid på vakt efter möjliga hot. 

Dock har inte detta heller fungerat utan det har endast skapa kraftig frustration och en stark känsla av att vara oförstådd. Men det är över nu. Detta accepterad inte längre. Det är dags att göra något åt det och bevisa för mig själv att det går att fälla ner garden utan att bli sårad och utnytttjad. 

Man får tänka att i grund och botten kommer man alltid vara den man alltid varit kvittar hur man än försöker att inte vara det. Om man förändrats som person så har man ännu inte varit ärlig till sig själv.

PS. Följ gärna bloggen om ni uppskattar mina inlägg. Jag ska försöka skriva ett inlägg varje dag! :)

Likes

Comments

Postad i: Vardag, Livet

Efter en dag med massa motivations givande videoklipp, lyckade läxförhör och prov, samt ett flåsigt pass kickboxning. Allting på senaste tiden har varit helt förvånansvärt bra men jag känner på mig att från och med nu, kommer allting bli ännu bättre.

Man ska tänka i vardagen att man äger världen. Ingen kan klå dig, man möter motgångar och faller ibland men det behöver inte räknas som en förlust. Så länge man reser sig igen och försöker ännu mer så har man praktiskt taget vunnit. Det är aldrig andra man försöka bevisa något för. Inte när det gäller hur pass bra man är på något eller vad man kan åstadkomma. Då är det endast dig själv du ska övertyga och visa att du kan.

Låt aldrig ett nedslag hålla dig nere på marken. Res dig upp och gör ett nytt försök ända tills att du lyckas. Alltid framåt, aldrig bakåt. Din största fiende i livet är ofta du själv.

Likes

Comments

Postad i: Livet

Nyckeln till framgång i livet 

​Vad är egentligen nyckeln till framgång? Om man ska bli världsmästare i boxning så kräver det ju mycket träning och skicklighet inom kampsporten. Om man vill bli landets bästa advokat så måste man även där kunna väldigt mycket inom området och vara skicklig på att använda kunskapen man har. Det som krävs för att bli framgång, rent allmänt, är ett starkt psyke. Vad menar jag då med att ha ett starkt psyke?

Jag påstår att man är medveten om sig själv, sina drömmar/önskningar, varför man upplever en viss tanke/känsla och hur det påverkar en. Inte bara det utan även sina brister. Vara medveten om all självkritik, alla tankefällor och begränsningar som man utsätter sig själv för. Problemet är att man kanske inte alltid ser saker och ting för vad de verkligen är. Till exempel varför man gjorde just det där valet eller agerade på just det där sättet. Man kanske tror att det var helt och hållet dit val men egentligen så kanske du influerades av press från vad andra förväntar att du ska göra, istället för att välja/agera på det sätt som du vill. 

Därför är psykologi ett ämne för alla. Dock behöver man inte läsa hela kursen eftersom att området är så pass stort att all inte är relevant för just dig. Oftast är de delområden inom psykologi som används mest idag mest relevanta. Speciellt självvägledning. Att få förståelsen för hur pass mycket makt du själv har över ditt liv, ditt psyke, dina tankar/känslor och allmänna känslotillstånd är något som underlättar vardagen otroligt mycket. Det kan jag garantera eftersom att det hjälpt mig. 

En del kanske tror att de är perfekta och har det bästa psyket men även ni möter dessa brister i vardagen. Ingen kan bli botad från dem, men man kan lära sig hantera dem och därmed utvecklas för att nå sina drömmar.

Likes

Comments