Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

CommentsMitt första arbete var en astronaut som jag gjorde till temat politik. Jag tänkte lite historia där, eftersom under det kalla kriget mellan USA och Ryssland, fanns det några saker som man ville komma först till. En av de sakerna var atombomben och en annan var att då första mannen på månen. Det var USA som åkte upp först med Armstrong och Aldrin 1969 och det var inte en seger mellan USA och Ryssland, det var en stor seger för mänskligheten. Jag ville såklart också att detta skulle spegla mig och min personlighet. Mina föräldrar jobbar mer rymden så det var ännu en bonus att jag fick göra något som mina föräldrar jobbar med.

Jag gjorde som sagt en astronaut och den var gjord ur lera. Det var ganska svårt att arbeta med astronauten och försöka få rätt mått och rätt skala på allt, men tillslut blev jag väldigt nöjd. Det tog ganska lång tid att göra och var jobbigt ibland, men det var en rolig resa att göra. Nu när jag tänker tillbaka så hade jag kunnat jobba lite snabbare med hela skulpterandet och hela processen bakom, men jag kände under tiden att jag inte vågade göra så snabbt och slarvigt, för då kanske skulpturen hade gått sönder.

I början tänkte jag göra en hel installation som en måne med astronaut och rymdfarkost, men det var nog tur att Beata sa att jag skulle byta till att skulptera, eftersom det hade jag aldrig hunnit.


Mitt andra arbete var om temat drömmar, där jag gjorde en teckning. Jag tänkte från början att som barn drömde jag om att bli en av världens rikaste personer, men det hade inte räckt. Jag tänkte då ett steg vidare och tänkte hur en vuxen skulle tänka. Vuxna brukar alltid säga att "det var bättre förr" eller "önskar jag var ung igen", vilket gjorde att jag tänkte på att göra en tvåsidig bild. Men jag visste inte vilken teknik jag skulle använda. Jag kunde göra Photoshop eller måla med akryl, men då sa Beata att jag skulle göra en serie av det. Jag tänkte på det och det var det bästa för teckningen. Jag började med att skissa ut figurerna och tankebubblorna. Sedan lade jag till saker och förstorade bilden. Det blev tillslut en mycket fin teckning och jag blev väldigt nöjd. Jag använde mig av blyertspenna för att skissa delarna och sedan använde jag tuschpennor för att färglägga hela bilden. Jag tänkte att man bara skulle färglägga inuti tankebubblorna bara för att där är det ens egen fantasi och man kan måla upp vad som helst med den.

Likes

Comments

Hej,

denna gången har jag inte jobbat så mycket, vilket inte är så bra. Jag var ganska trött idag. Men jag blev klar med mitt arbete och ska redovisa nästa gång. Jag skriver inte så mycket nu för ska skriva min redovisning.

Likes

Comments

Hej,

denna lektion har jag jobbat med min teckning om drömmar och jag har gjort stora framsteg. Jag tror att jag bara behöver bara finslipa de sista detaljerna och sen är den klar. Jag tror att jag bara kommer hinna med 2 uppgifter denna terminen, men mitt första projekt vara ganska stort så det ska nog inte vara något problem. Nästa gång ska jag bara göra klart teckningen och sen skriva på min bildredovisning.


Likes

Comments

Hej,

Denna gången fortsatte jag att jobba med min teckning om drömmar. Jag har börjat med att kalkera av min skiss på ett A3 papper och det ser riktigt bra ut. Jag hoppas bli klar inom mest 2 lektioner.

Nästa gång ska jag fortsätta med min teckning och kanske till och med blir klar om jag jobbar snabbt. Då kanske jag hinner med Politik som är vårt sista ämne att höra något om.

Likes

Comments

Marc Chagall


Jag har valt Marc Chagall för att jag var intresserad av hans surrealistiska konst innan vi skulle ha våran redovisning. Jag har sett på tv vissa konstverk han har gjort, till exempel "White Crucifixion". Han målade riktigt fina tavlor och var samtidigt en vis man.


Jag gillar personligen surrealism för att det är fint och roligt att kolla på, eftersom man hittar alltid nya saker att se på. Det känns som det finns miljarder saker att upptäcka, men man upptäcker inte allt samtidigt. Varje gång man tittar på en tavla målad med surrealistiska drag, känns det som man hittar något nytt. Det tycker jag är intressant och det gör att man aldrig kan kolla på en tavla för länge.


Marc Chagall föddes i nuvarande Vitryssland 7 juli 1887. Hans familj bestod av 9 barn, där Chagall var äldst av alla sina syskon. Hans pappa jobbade som fiskförsäljare och hans mamma ägde en livsmedelsaffär. Chagall växte upp lite fattigt, men hans familj var fortfarande väldigt lyckliga. Det kom att påverka hans konst och i vissa konstverk kan man se sådana drag. Eftersom Chagall var judisk, så behövde han flytta till USA för att inte bli deporterad eller dödad. Efter att andra världskriget var över flyttade Chagall tillbaka till Provence i Frankrike. Men under tiden i USA så dog hans fru till en virusinfektion, vilket gjorde att han inte målade under en tid och var väldigt ledsen under en tid. Men efter en tid i Provence så hittade han igen den passionen till penseln. Han började också att skulptera, vilket gick ganska bra. Men efter den tiden så kan man se på tavlorna att det finns mer kärlek på hans verk. Sorgligt nog så dog han 28 mars 1985, då han var 97 år.

Denna bilden heter il giocoliere, vilket betyder på engelska The Juggler. Jag tycker att den ser väldigt intressant ut och den ser riktigt bra ut. På namnet så tycker jag att det är en person i mitten (fågelmannen) som jonglerar alla saker i sitt liv, till exempel tiden i sin hand och en fru i brudklänning till höger om personen. Konstverket är väldigt fint med tanke på ljus, för på vissa ställen är det väldigt ljusa partier och vissa ställen är mörka. Det visar vilket humör bilden har, till exempel sin fru är upplyst med ljusa färger medan lite mer skräck bilder har mörka färger till exempel till vänster om mannens vänstra ben verkar vara någon sorts död hund, kanske från hans liv förr i tiden. Men det coola med tavlor som denna är att man kan tolka den på helt olika sätt, jag kanske inte ser samma sak som en av mina vänner.

Jag får en känsla av värme inom mig för man tänker så mycket om tavlan. Det är ett mysterium som ingen utan Chagall kan besvara vilket gör att den pusslat konstälskare i flera decennium. Det känns lite konstigt också för att man hittar nya saker hela tiden ju mer man kollar på tavlan, men man tappar bort vissa saker också. Det är ett mästerverk utan dess like enligt mig. Jag tycker att inte tavlan är tillräckligt mycket älskad som den är. Om man är medelåldersman så borde tavlan symbolisera ens liv väldigt mycket och jag tror att tavlan troligen målades när Chagall var i sin medelålder och han målade var han upptäckt på sin resa genom sitt eget liv och upptäckt vad som var gott och ont. Han målade ner sina känslor och upplevelser och det tycker jag speglar i bilden för det känns som den är gjord med mycket personlighet och mycket kärlek.


Likes

Comments

Hej,

Jag kan äntligen börja med något nytt och idéerna flödade igenom mig. Jag valde attack en idé som jag tänkt på länge och jag tycker att dena var riktigt bra. Den släpper ut min kreativa sida men samtidigt också min barnsliga sida. Beata valde rätt teknik också tycker jag, för det ser riktigt bra ut. Jag skissar just nu och som ni ser på bilden är den bara hälften klar nu, men jag hoppas bli klar till nästa gång och kan då kanske börja med att fylla i med tusch. Det blir inget inlägg nästa vecka för det är studiedag, men om två veckor är vi tillbaka.

Hej till nästa gång.

Likes

Comments

Hej

Denna vecka har jag målat klart min astronaut och äntligen är jag klar. Nästa lektion är det bara att börja med drömmar.

Likes

Comments

Idag har jag precis blivit klar med skulptur-delen och jag började att färglägga. Det var ganska roligt att tänka på vilken nyans och färg det skulle vara någonstans och det går ganska bra. Nästa gång hoppas jag att bli klar med detta projekt och jag tror redan jag vet vad jag vill göra för drömmar projektet.

Likes

Comments

Hej !

Denna vecka så har jag fortsatt att jobba med min astronaut. Idag jobbade jag mest med detaljer och Beata var den som gjorde mest. Vi jobbade med händerna på astronauten och på benen. Den blev nästan idag så det var bra. Jag var sjuk förra gången så jag fick jobb ikapp denna lektionen och hoppas att den blir klar till nästa gång. Nästa gång kommer jag också att troligen börja med drömmar.


Likes

Comments