Hej alla,

Här kommer ett ”shut up, you!!!” -inlägg jag velat skriva länge men inte har vågat pga det är så starka känslor och åsikter inblandade. Jag är trött på att behöva försvara mej angående vägen hur Arvid föddes. Ja, han föddes via kejsarsnitt. Läs; föddes. Barn föds även med kejsarsnitt.

Varför valde du ens detta? Åååhhh, jag hade också velat ta den enkla vägen. Du blev lurad på din förlossning! Du har inte känt livet. Kan man ta åt sej ett barn som man inte har fött själv? Du har inte känt riktig smärta. Din förlossning var inget jämte min, som pressade ur hen på riktigt.

Innan Arvid föddes så var jag väldigt neutral huruvida folk valde att förlösa sina barn på. Jag brydde mej helt enkelt inte, och ansåg inte det ena sättet var bättre än det andra. En förlossning är en förlossning.
Vaginal förlossning, kejsarsnitt.. jag la absolut ingen energi i det. Din kropp, ditt liv. Punkt.

Jag var rädd inför min förlossning. Självklart. Jag övervägde, och diskuterade planerat KS med min barnmorska som avrådde mej. För det är fel. Jahopp.

När dagen väl kom för att starta igång förlossningen då Arvid inte ville ut, så slutade det alltså med akut KS efter 3 dygn med krystningar. Att kräkas utav smärta, i påsar som vänliga folk höll upp, då man tömt maskinen med syrgas, när läkaren placerar ryggmärgsbedövningen fel, ryggen krampar (SATAN I GATAN VAD ONT!!) och benen blir förlamade och man till slut skriker ut att man vill dö och tårarna kommer, men ingen läkare kan komma på 1 timme för det är skiftbyte.

Fine. Jag slapp ett förstört underliv. Värt det? Vet inte. Men JAG FÖDDE VISST PÅ RIKTIGT!! Och det var inte alls ”den enkla vägen”.

När man kommer hem ifrån BB, och KS är infekterat och läcker blod och var, man söker vård men då man inte har feber så är det lugnt! Avdelningarna på Näl har julstängt. Vårdcentralen har inte personal med den kunskap jag behöver (inget illa ment, de hjälpte och gav mej all vård de kunde, medan de själva försökte få tag på behörig personal. Evigt tacksam till dessa personer♥️).

En sköterska på Dagson tar tag i min arm, säger ”DU har ont, du får säga det! Det här är inte okey. ”Jag satte mej med Arvid i famnen och grät hos henne, för henne var det okey att ha ont. ♥️ Och hon trodde på mej.

Snittet läckte, jag hade blod och var på varje tröja jag tog på mej. 

I en månad gick jag till vårdcentralen för daglig omläggning utav KS -snittet. En gång i veckan åkte jag och Arvid till Näl för bakterie -odling då det fortfarande var infekterat. Jag hade en kompress inuti snittet, ett öppet sår som vid varje rörelse jag gjorde gjorde dödligt ont. Snittet var öppet 1,5 cm i en månad för att tömmas på var. Men man har gått igenom en förlossning, så man FÅR inte klaga.

När man inte kan lyfta upp sin son på 4,5 kg och trösta honom, när kroppen inte klarar av att hålla uppe sej själv än mindre bära sin bebis. Man känner sej värdelös. Förlossningen skärde sönder mina mag -och coremuskler. Jag har jobbat som ett svin för att orka ens gå runt som vanligt, min första löprunda var gudomlig.

Kejsarsnitt är den enkla vägen?

Jag har visst fött på riktigt! Jag har inte blivit lurad på min förlossning, jag har precis som du känt den första doften, smakat blodet och pussat den blöta hjässan på den person jag fött fram. ♥️

SLUTA att ifrågasätta om man ”ångrar” att man inte födde ”normalt”. Jag har fött normalt. Jag och alla andra. KS är inte heller den enkla vägen. Lika svår som vilken väg som helst.
Jag kan fortfarande inte dra på mej ett par jeans, eller en tightare klänning som trycker på ärret utan att det gör ont.

Hejja oss tjejer!♥️♥️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Tage Danielsson skrev att Köpenhamn är en ogästvänlig stad där det inte ens finns en toalett i närheten när man behöver en.
Ja.. Allt är väl en tolkningsfråga om hur man upplever staden, jag har ju en superduper -blåsa 2000✌🏼 Så toaletterna var inget problem!😂

Tänkte skriva lite om min och Arvids backpacking ner mot Köpenhamn, en resa jag kommer att leva på länge! ❤️
Jag satt och scrollade på nätet när jag fick en impuls att nej! Nu ska jag och Arvid upptäcka lite nya marker! Bokade tågbiljett, och klockan 08 morgonen efter så står jag med en stor rycksäck, en skötväska, barnvagn och en förväntansfull Arvid på perrongen i Munkedal.
Tågresan ner gick mycket bra, Arvid tyckte det var spännande med allt folk, alla intryck, att titta ut genom fönstret och se landskapet bli plattare ju längre ner mot Skåne vi kom.
När vi passerade Kungsbacka så somnade Arvid, och sov ner till Malmö. ✌🏼

Framme i Köpenhamn! En förvirrad blondin med allt för mycket packning samt en barnvagn skuttar av tåget på Köpenhamn centralstation. Satan vad folk! Hittar en hiss som tar oss upp till marknivå, och helt plötsligt är vi mitt i Köpenhamn och överallt! 👌🏼

Kan ju förklara redan här att skötväskan låg i korgen under vagnen, i den förvarade jag allt Arvid kunde tänkas behöva under resan ner. Blöjor, mat, leksaker. Så den slapp jag böra runt på. I ryggsäcken, som är så förbannat smidig och lätt att bära hade jag allt annat. Ska man lägga pengar på något här i livet, så är det en BRA rygga!

Vi hittade snabbt ett bra hotell, det låg bara ett stenkast ifrån Tivoli, så på kvällen när det mörknat så kunde jag och Arvid se den fina belysningen på karusellerna ifrån vårt hotellrum👌🏼
Personalen på hotellet var underbar! Även om jag flera gånger fick be dem att prata engelska, för shit vad jag inte fattar danska! De tog in en jättemysig spjälsäng in på vårt hotellrum, de underhöll Arvid när vi åt frukost nere i restaurangen, vi hade trevliga konversationer med bartenderna uppe på terassbaren.. de gjorde verkligen ALLT för att vi skulle trivas.

Vad gjorde vi i Köpenhamn då? Jag älskar att turista, att upptäcka platser. Så vi gick väldigt mycket runt och tittade på historiska byggnader, vackra platser och åt mat på mysiga inhemska krogar. Arvid var otroligt duktig hela tiden, han satt så fint i vagnen. ❤️ De få gånger han blev rastlös så letade vi upp en lekplats, busade lite, tittade på andra barn som lekte för att sen strosa vidare.
Vi pratade med andra turister, vi lekte med danska barn som jag inte hade en aning om vad de berättade för Arvid!😂

Det enda negativa med resan, som väl inte var så pjåkigt ändå, var att sista kvällen i Köpenhamn så klädde vi upp oss för att gå ut och äta. Väl ute på stan så insåg jag att en utekväll blir nog mycket för Arvid som redan då hade börjat gnugga sej i ögonen. Så vi gick in och köpte en Whopper, satte oss på ett torg och åt och kollade på folk. Jag tror Arvid tycker det är lika kul som jag att bara sitta och glo på folk😂
Sedan är det väl inte alltför barnanpassat i stan heller, flera matställen hade inga barnstolar eller så man ens kunde komma in med barnvagn.

Det slår mej så ofta att folk är väldigt hjälpsamma när man är ute och reser med en bebis. På tåget, kommer väldigt mycket människor fram för att hjälpa till med barnvagn, med att plocka upp leksaker som hamnat tre säten bort, trösta och underhålla Arvid om man blir butter. De passar mina väskor när Arvid behövdes byta på, och berättar historier om sina barnbarn och vad de erfarit i livet själva.
Reser man ensam träffar man så mycket intressanta människor man aldrig hade ens talat med annars. Det är väl det jag tycker är charmigt. ✌🏼

Detta var första gången jag reste ensam med Arvid, och det gick över förväntan bra! 5 timmars lång tågresa var inga större problem, och att upptäcka Köpenhamn med honom fick mej att må bra ända in i själen. ❤️ Vi är väldigt flexibla när vi är ute, vi tar situationerna som de kommer och jag lyssnar på vad Arvid tycker. Tror det var det som gjorde denna resan ner till den romantiska staden så fantastisk! Jag längtar till att han blir såpass gammal så att han faktiskt kommer uppskatta våra utflykter. 😊🤓

Likes

Comments

Nu har någon tänkt till, på RIKTIGT! Någon ensam människa som tycker till angående vart min hund väljer att tömma blåsan. Det är 2017, på riktigt, när någon stackars stadsbo blir kränkt över när min hund kissar på elstolpen utanför hens port😂
Det handlar om en insändare till vlt, ni har säkert läst annars finns den här. Personen i fråga som skrivit denna insändare, jämför situationen som sådan att vuxna män inte får pinka mot husväggar, hur kommer set sej då att djur får nyttja denna lyx. Nej, hundar ska göra sitt i i rastgårdar.

Jag dör inombords.

Insändaren fortsätter med att man borde gå till de rastgårdar som finns, att det är förstörelse när hund kissar utanför rastgårdar och att hundskatt på detta bör utdelas.

För det första, som hundägare har jag självklart ett ansvar över vart min hund urinerar. Jag låter absolut inte Wiggo kissa mot husväggar, elskåp, privata staket, på lekplatser etc. Men han får däremot göra sitt mot lyktstolpar, träd inne i stan, buskage etc. Bajsar han samtidigt, så plockar jag upp.
Jag tror inte för en sekund att Wiggos ettor och tvåor förstör mer än allt skräp och alla avgaser människan ger ifrån sej.
Vi har skapat en värld där hundar ska passa in under våra villkor, det är inte lätt att vara ett djur idag.
Skulle jag låta Wiggo enbart göra sitt i rastgårdar så hade jag fått flytta ifrån Uddevalla, för där unnar inte kommunen hundarna en lek/rastgård. Får bli välplanerade morgonrundor, med klädnypa!😂 Visserligen flyttade jag därifrån för ett tag sedan, med detta är inte grunden för det 😂 Jag tycker mer det är pinsamt att folk hittar fler och fler saker att klaga på.

Wiggo, ingen hund heller vad jag vet🤔, går väl upp på folks altaner och kissar i stolsdynor, i blomjorden eller i barnens sandlåda som katterna gör? Vart är den insändaren? Hästskitarna på vägarna, vart finns denna kränkta insändare och tyckare? Alla som spottar ut tuggummi, kastar fimpar framför varje butiks entré.. Är inte det äckligare? Tro tusan det är krig i världen, när sådana här skitfrågor upprör.

Du, person, som skrev denna insändare, jag hoppas du aldrig själv har stannat bilen vid dikeskanten nångång för att du vart tvungen att kissa, jag antar du låter barnen i baksätet göra på sej eftersom det är 1 mil kvar till nästa mack och toa. Om så inte är fallet så tar jag för givet att innan du ens dragit i handbromsen, swishat 800kr till staten, då du ju ändå bidragit till denna skandalösa förstörelse i naturen.

Det finns en specifik lyktstolpe inne i stan där Wiggo nog kissat 3-4 ggr varje dag i.. 7-8 år. Stolpen står upp ännu, lyser även kvällstid och den har inte klagat eller skickat insändare ännu vad jag vet.

Summa kardemumma, självklart ska man som hundägare inte låta sin hund kissa överallt, det finns platser och det finns platser. Men att införa hundskatt för "all förstörelse" det är ju fånigt! Sluta bry sej om lite hundkiss, se vad människan gör med haven och fokusera på det istället.Likes

Comments

Illustrationer som visar hur jag kände och tänkte under graviditeten, och efteråt. Så bra!😂👌🏼

Hittade allting här! 😊

Likes

Comments

När man prioriterar att handla våtservetter och ännu ett packe nappar istället för mascaran som vart slut sedan mitten utav december, för jag vill inte ta med Arvid in i en stinkande parfymbutik! ..och hade jag haft mascaran hemma så hade jag väl inte användt den ändå..
Jag hade galet svårt för att somna inatt då det blev en redig powernap som varade hela kvällen, tur för mej så sov Arvid hela natten ändå men inte JAG! Jag satt uppe och såg serier och funderade över hur mitt liv rent praktiskt har förändrats sedan man fick sej en söt bebis. Jag skulle INTE bli en sån morsa som bombade sociala medier med bilder och filmer på hur min son ser ut när han ligger i olika vinklar. Men HALLÅ! ALLA måste ju få ta del av hur söt han är!😂🙈
Och jag skulle INTE hoppa över att vare sej sminka mej om dagarna eller gå runt i mjukiskläder hela dagarna heller.. Ahmen asså, om man ändå blir spydd eller dregglad över så är det ju bättre med mjukiskläder, eller hur?😂 Och så länge inte kläderna stinker för mycket så betyder det att dom är rena. Typ.
Och på tal om dofter, man vet ju hur underbart det är att få gå på toa tillsammans med en Kalle Anka -pocket en halvtimme? Trodde inte jag skulle bli ännu lyckligare utav när Arvid gjorde nummer två!

Förr skulle jag aldrig kunna tänka mej att dricka kallt kaffe, eller låta bananpannkakan bli nästan svartbränd i stekpannan. Men all form utav koffein går ner och är frukosten svartbränd så kan man ju alltid låtsas det är knäckemacka👍🏼och knäckemacka är ju gott!

Vad gällde mitt hår så skulle jag såklart fortsätta med mina inpackningar varannan dusch, sådan vardagslyx är viktig. För tillfället hetsdushar jag på morgonen med ögonen öppna och huvudet utstickande ur duschkabinen för att se så att Arvid har det bra i babysittern. Anser mej som färdigdushad innan balsamet är ursköljt. Det är ju parabenfritt balsam, och jag har läst att man faktiskt SKA låta lite balsam va kvar för att eftervårds håret😜 Raka mej? HA!! Det är 2017, feminism -behåring har aldrig vart hetare.

Imorse stod jag på Willys, höll i blöjpaketet och kom på mej själv med att vagga det.. och istället för att gå och ge långa blickar på chokladhyllan så gick jag längs hyllorna med barnmat och LÄNGTAR tills Arvid ska bli gammal nog att få smaska på detta 😊👌🏼

Häromdagen när jag bytte blöja på Arvid så var blöjpåsen full, jag hade blöjan i handen och skulle hämta en påse. Jag vänder abrupt då Arvid ger ifrån sej ett läte, det lät som ett skratt!! får inte missa så springer tillbaka! Lägger alltså den fulla blöjan på vägen.
Glömmer bort blöjan.
Efter 20 minuter åker jag kana på blöjan som låg på golvet, av alla ställen.
En full trasig blöja är stoppad med massa massa fyllning som liknar geggiga lekakulor.
I hela min hall.
Katt överlycklig.
Dammsuger upp kissfyllda lekakulor i hela lägenheten. JÄVLA KATT. Detta hade aldrig hänt Batman.

Jag undrar verkligen vad jag gjorde om dagarna innan älskade Arvid kom till världen. Jag visste vart golvet knakade, men visste inte hur jag skulle gå för att undvika det! Jag vet detta nu, jag vet även hur jag låser dörren ljudlöst, hur kaffetermosen öppnas utan pluppet, jag kan smyga ur sängen med armen under Arvids huvud, likt en NINJA! Vissa gånger så blinkar inte ens Arvid under tiden jag gör detta, DET är en bra dag! 😊😊

Förr så innebar kvalitetstid en bok, ett glas rött och med en ost så stark att ögonen snurrade runt i sina hålor. Just nu är kvalitetstiden när Arvid sover en timme runt lunch😂💕

Likes

Comments

Priset för att föda barn. Alltså kostnaden, i pengafråga. Denna fråga får mej att återigen tacka min mamma för att det var just Sverige hon gav mej som nationalitet, och för att jag inte har flyttat ur landet!😂
Det har ju vart mycket snack om USA, valet, Trump och allt som sker där just nu. Och eftersom man just fött en gosse, så kikar man ju upp hur det är att föda på andra sidan havet. Atlanten då, inte Östersjön. Varför döper man ett hav till Östersjön?

Jag fick min räkning för Arvids födsel i brevlådan häromdagen, med moms inräknat så fick jag betala 600kr. 600kr! Rena rånet, muttrade jag förbannat medan jag tryckte på Godkänn betalning via Swedbanks app.
Vad ingick i detta galna pris?! Jag fick assistans, service, all bedövning och smärtstillande jag ville ha samt professionell hjälp ifrån landets, och i många fall också världens, bästa sjukvård. Jag fick frukost, middag, lunch och kvällsmat i fem dagar. Fri tillgång till saft, juice, frukt och mackor.
Jag fick medicin, rådgivning och ett otroligt vänligt bemötande. Tål att nämnas igen; all smärtstillande jag ville ha!
Återigen. 600kr! Rena rånet, galenskap! Bortskämd utav landets system? Jag?! Lite kanske.

I USA, får man en födsel som startar med komplikationer och man måste gå igenom samma sak som jag gjorde, så går en förlossning MINST på 280000 dollar. Tvåhundraåttiotusen dollar! Ingår maten då? Jag har även läst någonstans att man får ingen lustgas, utan enbart epidural. Sant? Vet inte.
Man kanske behöver smärtstillande, eventuellt en utredning.. kostar pengar såklart. men ändå sjukt!
Ett besök hos läkare under graviditeten USA, LÄKARE, inte BARNMORSKA då det är läkare som sköter sådant där borta, kostar 300 dollar. Jag betalade nada. Inget. Jag lämnade även jobbet under arbetstid utan att behöva dra av timmar.

Man kanske inte kan jämföra sådant här egentligen. Två helt olika länder. Jag vet. Men ju mer man dyker ner i sådana här frågor desto mer glad är jag över att bo i Sverige!
5 veckor efter mitt kejsarsnitt och infektioner så kunde jag ta mej ut på en liten 3km löptur. Tack vare den sjukvården jag fick, och såg som självklar.
Visst man för punga ut en del skatt varje år och detta betalar jag GÄRNA!! Herre Jesus vad mycket jag får för det!
600kr är en droppe i havet, jag betalar gärna den summan för jag får så otroligt mycket tillbaka! 600kr för världens bästa sjukvård? Helt okey! 💕

Likes

Comments

Arvid, Personligt

Det är ju totalt livsfarligt för självförtroendet att snoka runt på babyforum, mammagrupper och bland sånna samlingspunkter här på nätet och framförallt på Facebook. Man ska som mamma ha koll på ALLT som sin bebis gör. Allt!
Jag har ingen aning om hur man tar hand om ett barn, men här sitter jag med världens sötaste och mest perfekta son i knät. Jag försöker verkligen att ge det bästa möjliga till honom.

Men jag kan med lite skam i kroppen erkänna att jag inte har en aning om när Arvid åt sist eller hur länge eller ens hur mycket. Han åt tills han släppte bröstet, pruttade och rapade, sen bytta vi bröst och han fortsatte att äta tills han somnade. Enligt BVC's kurva så växer han som han ska, och det innebär ju att han får det han behöver och vill ha, hoppas jag! :)
Jag kommer inte riktigt ihåg hur mycket klockan var när han somnade heller, eller precis hur många timmar han sovit. Jag tror att han sover så länge som han behöver. Då vaknar han och vill ha mat igen.

Vi badar lite när andan faller oss på, på tre veckor så har vi bara badat två gånger och då med massa olja i vattnet. Ingen tvål.
Vi använder våtservetter när vi byter blöja eller om det spills mjölk, skiten försvinner ju. Vi smörjer bara med lotion eller olja när Arvid blir torr, alltså inte varje morgon eller kväll.

Jag har inte kokat vare sej nappar eller flaskor eller leksaker. Eller jo! Två nappar har jag kokat, faktiskt, och det kändes lite halvt meningslöst. Arvid kommer få i sej så sjukt mycke annan skit ändå, jord, gräs, smuts och allt han har på händerna. Jag tror inte man ska noja över lite skit. 😉

Vi har ännu inga rutiner vid läggdags, Arvid är tre veckor så jag anser det är tidigt med rutiner enligt vad klockan säger. Vi ammar eller tar flaskan i soffan, sedan somnar han i famnen eller i sitt babynest. Om han vill vara vaken så får han somna brevid mej i sängen, oftast somnar jag innan honom 🙈

De enda utslag han fått är efter blöjan, jag fick en gratis kräm ifrån BVC som funkar bra. Vi smörjer lite då och då, mestadels när jag ser det är rött.
Vi tränar inte så mycket på att ligga på mage och lyfta på huvudet, Arvid verkar inte gilla att befinna sej i den positionen så vi struntar i det. Han sitter hellre i knät och tränar den vägen.

Arvid fick mjölkersättning väldigt tidigt, mest för att jag pga infektion inte kunde amma. Så ibland får han flaskan, ibland ammar vi. Han verkar mer vilja amma bara för att känna närhet och trygghet, när han är hungrig så vill han ha ersättningen. Detta innebar att jag unnade mej ett glas vin på nyårsafton, HERRRRE GUUUD så gott!!

På natten så ligger han ibland på sidan, han är som mej och ligger gärna på vänster sida. Annars kan han bli gnällig, och vaknar hela tiden. Risken för spädbarnsdöd finns ända fram tills Arvid är nästan 2 år, jag VILL inte oroa mej tills dess. Har livet bestämt sej för en väg, så tar livet den vägen oavsett hur min son sover på natten.
När han vaknar klockan 04 och är hungrig så lägger jag honom ovanpå mej, han äter och jag sover. Win-win!

När jag mååste på toa under dagen och Arvid är vaken så är Wiggo bästa barnvakten. När Arvid rör mycket på sej så blir Wiggo orolig och börjar gå fram och tillbaka.
Vi är ute och går med barnvagnen i ur och i skur, hunden ska rastas och det får bli en tsunami ifrån Asien för att vi ska stanna inne. 

 Vi ska trots all hets emot vaccinering ta spruta emot både hepatit b, tuberkulos, mässlingen, polio och även pneumokockvaccin. Även de andra vaccinerna som BVC rekommenderar. Jag tror stenhårt på vaccin, och jag tror att min son behöver dessa. 

Vi tar livet väldigt mycket som det kommer och som det passar oss. Efter att ha läst alla mammaforum så borde Arvid förmodligen bli adopterad ifrån mej, men vi är mer än nöjda med livet som det är. Han är glad mest hela tiden och följer BVC's kurva, så jag antar detta funkar för oss :)

Likes

Comments

Jag tänkte att jag skulle dela med mej lite utav det senaste som skett i mitt liv, eller ah, det blir väl mest en sån där förlossningsberättelse egentligen😉

Beräknat födelsedatum var den 30 november. 30 november kom. Och gick. 5 december gick förbi, utan ens ett tecken på att personen inuti min mage ville ut. 9 december kom. Och gick. Ingen bebis. Jag knackade på magen. 13 december kom och gick. Nä, nu får det hända något! Samtidigt fick jag stå ut med att varje dag besvara samtliga bekanta med att "Nej, han har fortfarande inte kommit..". Vilket faktiskt blev mer psykiskt påfrestande än själva graviditetens övergång. De sista dagarna så svarade jag inte ens på frågorna längre, frustrationen och irritationen tog över hand.

Den 15 december så åkte vi in för ultraljud, och beroende på hur det såg ut även börja med igångsättning av förlossningen.

Vi åkte in på förmiddagen, och 12.30 så satte vi igång förlossningen med ballong. Inte jättemysigt, men fullt överkomligt. Känslan utav att jag kände att någonting hände med sammandragningarna, att de blev intensivare ju längre ballongen satt i, var otrolig. Äntligen händer det nått!

Jag var öppen 2,5cm när vi kom in på förlossningen, när ballongen på kvällen släppte så var jag endast öppen 3cm. Seriöst? Den smärtan (som väl egentligen kan jämföras med grövre mensvärk), och bara en halv cm närmare målet? Jag började tvivla på allt pepptalk jag och min livmoder peppat oss fram till inför förlossningen.

Nästa metod att testa, minns dessvärre inte vad detta kallades, var som en hormonpinne som skulle få igång värkarna. Den skulle sitta i 12 timmar. Värkarna kom igång något mer nu, härligt! Eller nja.. Fortfarande bara öppen 3cm.

Då tar vi en tredje metod, då testar vi cytotec! Detta fick igång kroppen ordentligt, detta gjorde ont. Men efter flera timmar, fortfarande de där förbannade 3 centimetrarna..😒 Vi testar med att ta hål på fosterhinnan, trots att det är lite tidigt. Värkarna tar i, men inget händer. Och här börjar det ta på mej också, just då kunde jag inte låta bli att låta tårarna släppa ifrån ögonen. Jag var trött, hungrig och orken började ge med sej.

Tredje dagen på förlossningen så får jag värkstimulerande dropp. Herrejävlar, nu händer det grejjer! Detta gör ont! Detta får mej att vilja gå ur min egen kropp och vilja dö lite. Äntligen! Här ska födas barn!😃 Lustgas fram. Ryggmärgsbedövning fram. Nu så! Bebis bebis bebis!😍

3 cm.

Men skjut mej!

Efter några timmar så släpper bedövningen, och någonting händer som gör fruktansvärt ont. Ryggmärgsbedövningen ger inget annat än ren och skär smärta, och efter att ha ont i snart tre dagar så säger min kropp tack, men nej tack till mer bedövning och smärta. Jag kan inte prata eller säga till hur det känns,, allt gör för ont. Här någonstans försöker jag verkligen att fokusera på andning, fokusera på att krysta, att hantera situationen. Men det går inte. Här börjar mina black outs tror jag, jag minns att min säng rullas ut och att det ska snittas. Någon, låter som en äldre dam, säger högt; DETTA ÄR INTE FÖRLOSSNINGS -SMÄRTA!! Hon Lät så arg! Och jag minns en väldigt snäll sköterska som baddar mina läppar med något väldigt kallt och skönt.

Några timmar senare så vaknar jag efter narkosen på uppvaket, bestämmer mej ganska direkt att jag måste ställa mej upp. Kroppen gör ont, jag är yr. Men någonstans inom mej så vet jag att bara jag ställer mej upp, så kommer illamåendet försvinna. Man fattar så härliga beslut med narkos i blodet😉Jag plockar bort de slangar som sitter fast i mej, och hasar mej upp på sängkanten. Ganska direkt kommer en sköterska in som lägger mej ner igen. Efter en stund så blir jag rullad i sängen bort till BB, där möts vi utav ännu en sköterska som lägger en filt brevid mej i sängen. Det gick inte upp för mej där och då att det faktiskt var Arvid, min son, som låg där i. Men gud var gott han luktade. Min kropp gjorde ont. Hans lilla hjässa mot min mun och näsa, han doftade så gott. Och jag var så yr och illamående. Allting kändes så surrealistiskt

Vi stannade kvar några dagar på BB, sköterskorna och barnmorskorna var underbara och hjälpte och stöttade med allt. Jag var trevlig mot dem, de hade ju trots allt makten (..och nyckeln!!) till allt smärtstillande! 😍

Som grädde på moset så fick jag efter några dagar en infektion i såret, i snittet. Dra åt vad detta gjorde ont! Jag kunde inte ta mej varken i eller ur sängen utan hjälp, jag gick som en gammal gumma och värdigheten var som bortblåst. Att amma Arvid var fruktansvärt. Jag grät av smärta då min kropp försökte hålla mej uppe för att mata min son. Det var fruktansvärt. Hade jag inte vart så jävla envis så hade jag agerat tidigare. För tillfället ska jag till vårdcentralen en gång om dagen för att lägga om såret.

Som tur är, så är Arvid otroligt snäll. Han är en väldigt lugn och rofylld bebis, inga ilskeattacker eller hysteriska otröstliga gråt. Jag känner mej värdelös som mamma nog som det är med att knappt kunna bära honom, hade jag inte kunnat trösta honom hade jag nog brutit totalt.


Men! Trots att det värsta är över nu, så vill jag ändå ha svar på mina frågor. Varför öppnades jag inte mer? Varför funkade inte ens någon utav igångsättningarna? Varför släppte all bedövning? Hur kommer det sej att de, pga Arvids storlek, inte snittade mej direkt? Han är en stor bebis!

Nu har vi ett liv framför oss tillsammans med lille Arvid, barnet som förstörde mej totalt, haha!😉 Jag kan faktiskt inte ännu säga att smärtan vid en födsel är värt all kärlek och känslan efteråt när bebisen väl är ute. Bara tanken på att vara med om det här igen får tårarna att bränna i ögonvrån, och kroppen att rysa.

Likes

Comments

Det finns ett ordspråk som lyder Det som inte dödar, det härdar. Det du inte dör av, gör dej starkare.
Kanske är det så. Jag tror dock inte att det alltid är så. Det som inte har dödat mej har förstört så fruktansvärt mycket inom mej. Ändrat hela min världsbild. Det har inte gjort mej starkare. Verkligen inte. Jag kämpar fortfarande med att gå vidare. Överallt kan jag höra att misstag och hjärtesorg är en del av livet. Man ska titta upp igen, resa sej igen, och gå vidare. Man får inte ge upp. Att det är att erkänna och stanna i ett nederlag som gör dej till en förlorare. Det är det som gör en svag. Livet är inte enkelt, så varför låtsas som det är det? 

Men herre Gud, kanske ska man va svag en stund. Dra bort den tunna filten som döljer dina röda öppna sår, visa dej sårbar och mänsklig för det finns stolthet i det också. Låt såren döda dej. Låt det blöda.
Kanske är det rent av det som faktiskt dödade mej då, inte det som härdade mej, som gjorde mej till den jag är idag?

Många tankar i skallen nu när man går och väntar på att bebis när som helst bestämmer sej för att lämna magen, och skönt att skriva lite. 😜

Bonusbilder på lite julpyssel, jag för ett par dagar sen i en allt för trång klänning.. och Julle! 😜👌🏼

Likes

Comments

Har ju beställt mej en iPhone 7, den har däremot inte kommit ännu, men den som väntar på något gott! Enligt produktbeskrivningen så ska den vara vattentät, men garantin täcker dock inte vattenskador på mobilen. Hur vattentät är då en vattentät mobil? Och vad innebär det ens att den är just vattentät? Ska man kunna tappa ner mobilen i toan, för att 5 hundradelar senare ha reagerat och plockat upp den i ren panik, och den ska ha klarat sej? Ska man kunna ha den på sej när kompisen knuffar en i poolen? Bara låta den torka? Ska man kunna vara ute i regn och ha mobilen i fickan, och låta vattenkondensen i fickan dränka mobilen utan att den skadas? Och detta under hur lång period, i sådana fall?

Jag har inte haft någon vattentät teknikpryl i min ägo tidigare, för min del har Otterbox eller Drybagar funkat kanon. (Drybagar flyter ju också så länge man inte pressar ut luften, så perfekt när man är ute med kajaken! 😜 ) Men när man får en mobil som ska klara av just väta, så tackar man ju inte nej till att tamejtusan nyttja den funktionen. Men allt är ju relativt vid ordet "vattentät", allting är väl till en viss mängd väta just vattentätt. Och jag vill veta vilken gräns jag ska dra i just detta fallet.

Kollar man återigen i iPhones produktbeskrivning så beskrivs vattentätheten i en så kallad "Kapslingsklassning". Detta är en alltså en klassning bestående utav 2 siffror som beskriver inkapslingsskyddet för just tekniska prylar. Mobilen som ligger i mitt intresse har alltså klassningen IP67. Där siffran 6 står för skydd för inträngande föremål, dammskydd i detta fallet. Siffran 7 är betäckningen för skydd emot vatten. Ju högre siffra, desto bättre skydd. Detta innebär, om man ska gå efter denna beteckningen, att jag ska kunna släppa ner min nya iPhone på 1 meters djup i 30 minuter, utan att den tar någon skada. Ja, om man nu vågar tro på denna klassning.

Men som sagt, det finns inga garantier som täcker om mobilen mot förmodan alltså skulle bli skadad utav vatten. Personligen så kommer jag skydda denna mobilen ifrån väta på samma sätt som jag gör med mina andra teknikprylar. Ifall situation skulle uppstå där man tackar gudarna för att det var just vattentät, så blir ingen mer själaglad än just jag. Men den dagen får gärna komma långt lååångt ifrån nu :)


Jag hittade en film där iPhone 7 testas gentemot En Galaxy S7, jag har ingen som helst koll på Galaxy, men den ska enligt produktbeskrivningen ha snäppet högre vattenskydd än iPhone 7. Alltså IP68. Sjukt att se hur bra båda mobiler faktiskt klarade sej i testet! Vid just detta testet så klarade sej iPhonen bättre, trots den andra skulle klara mer?

Lite tankar ifrån mej, behövde mest skriva av mej lite, taalas!


Likes

Comments