Kläder kan inte prata (SEXUELLA TRAKASSERIER)


Det måste bli en ändring nu. Tjejer ska inte behöva gå ut och känna sig otrygga bara för att 97% av alla sexuella trakasserier är utförda av killar. Jag som tjej kan inte gå ut på kvällen utan att behöva kolla över axeln var 10 sekund för att se om någon följer efter mig eller någon som kanske kommer och är för nära. Det är en riktig obehaglig känsla när man märker att det är ett gäng med killar som går bakom en i mörkret när man är påväg hem. Man ryser och hoppas på att dom bara ska gå förbi eller svänga av vid nästa korsning. Det är dags att göra ändring för det är år 2016 snart 2017. Många vuxna vet vad som händer ute på kvällarna men dom gör inget utan lär sina barn i tidig ålder mest sina döttrar att det är fel att ha på sig vissa kläder och gå sent ut på kvällen för det är farligt.


När jag ska ut på kvällarna brukar alltid jag få höra kommentarerna , ”varför har du på dig det ? vill du bli sexuellt trakasserad” eller ” Varför går du ute ensam?, du vet ju vad som kan hända” eller ”varför är tjejer så dumma och går ute ensamma dom ska ju vara hemma och vara i säkerhet”.

Många utav mina kompisars föräldrar har köpt en laglig pepparsprej till sina barn för att det inte ska hända något. Det går över styr! Gör något mot det istället för att göra allt värre och tjafsa.Vuxna ser och vet vad som händer, men varför gör inte alla en ändring? och istället för att säga till tjejer vad dom ska ha på sig och inte göra , så kan dom vara tysta istället eftersom kläder kan inte prata. Kläderna säger inte till killar att dom får göra olagliga saker på mig bara för att jag har på mig en kjol och en fin tröja till. Man kanske bara vill va fin eller ska gå på fest eller har den klädstilen.

Att vi tjejer även ska sitta hemma på kvällen är inte lösningen på detta problem utan det man ska göra är tvärt om. Man ska gå ut mer och ha på sig vad man vill för det är då dom backar för att det är då man visar att man inte är rädd för dom som utsätter tjejer får detta.


Är ni beredda på att göra en stor förändring?

För det måste göras.


av: Wilma Pettersson


Likes

Comments