Header

Jag har egentligen valt att lägga utställning på hyllan dels för att senaste utställningen var en början till att förlora min farfar som tagit så hårt på mig och nåt jag mår dåligt över fortfarande. På nåt sätt kopplar jag det med utställning tyvärr vilket inte alls har med det att göra egentligen sen har jag nog bara känt allmänt att utställning är inte min grej med Donna. Vi behöver hitta vår egna grej tillsammans och utställning är inte det utan något vi är bäst på tillsammans är att spåra! Så det är något vi gör på vår fritid så ofta vi kan och får möjlighet till det.

Nu undrar ni nog vad jag menar med rubriken? Jo såhär är det. Donna vill jag ställa ut men jag vill inte vara handler utan jag överlåter det till någon annan och vem gör det inte bättre än självaste husse? Donna tycker ju husse är bäst så jag tror dom 2 tillsammans gör en fantastisk uppvisning. Husse själv vill detta så det är inte något jag tvingar honom till utan jag blev bara glad att även han vill att D ställs ut.

Denna gång kan det även bli speciellt hoppas vi. Vi har fått veta att Donnas bror troligen ska ställas så dom kanske blir motståndare? Vem vet, men mest vill vi träffa dom iallafall så även om vi inte gör någon anmälan ska vi försöka åka dit och kika iallafall :)

Vår debut i valpklass så tog vi hem allt denna dag. Vilken otrolig känsla för att vara vår allra första gång. Den var obeskrivlig. Visst visste jag att vår Donna är jättefin men att en "tävling" ändå kunde bekräftat lite mer gjorde en så rörd till tårar <3


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej på er!

Var VÄLDIGT längesedan vi skrev något här nu, vi har valt att fokuserat på allt annat senaste tiden men nu kom även bloggsuget igen. Mycket har egentligen hänt sen sist.

Vi kommer tyvärr inte kunna ta fina bilder med systemkameran då vi behöver skaffa ny hårddisk och även en ny dator för att kunna utöka minnet med fler bilder. Tro oss vi vill verkligen fota MASSOR vilket är en passion i vårat liv att fånga ögonblicken i vår vardag med våra djur.

Youtube är ju det nya istället för bloggar så när vi införskaffat rätt utrustning kan de komma att bli vloggar om så önskas ;)

Nog om det, jo nu är det så att vi har enda sedan vi skaffade Donna sagt att vi aldrig behövt besöka veterinär för mer än att ta vaccinationssprutor. Innan jul nu ( 2016 ) blev vi oroliga för hennes bakdel konstigt nog men det var inte alls där problemet satt utan det var i öronen. Hon hade alltså fått det klassiska öronsvamp som vi fick behandla. Var inte det roligaste från Donnas sida inte heller våran då vi fick brottas till en början men sen blev det en vanesak för oss alla. Vi blev otroligt tacksamma att kunna rätta till de felet :)

Nu kan vi väl vänta med veterinärbesök ( förutom vaccination ) tills åldern börjar ge med sig? tänkte vi iallafall men icke och olyckor händer så lätt hur mycket man än försöker ha uppsikt med ALLT!

I början av denna månad ringer M till mig vilket han nästan aldrig gör om inget har hänt! Min mage knöt sig för i mitt huvud spelade upp att han kört av vägen, bilolycka av något slag då de var ute och åkte. Svarar och i andra änden hör jag ett vrål, försöker lugna M för att få reda på vad som hänt. Hjärtat pumpar på vad har hänt egentligen?

Jo, Donna hade en gul gummiboll som verkligen var hennes favoritleksak den var hennes allt! Leksaker duger för henne men denna boll var hennes ögonsten verkligen. Denna boll har hon då alltså SVALT! ( Bilderna ovanför här visar en ungefär likadan storlek på den boll hon svalde )

Jag ber dom genast komma hem! I ren panik gick jag fram och tillbaka här hemma och allt snurra för hur ska det här gå nu? Ville inte tro att det var sant först, det fick bara inte vara sant. Jag springer ut och möter upp dom och tar ut Donna från bilen så fort som möjligt och går upp i förväg. Donna var hur nöjd som helst, pigg och sitt vanliga jag!

Jag ringer Jägarvallen för vi vägrar Valla i första hand. Efter ca 50 min ringer dom äntligen upp och det var bara att sätta sig i bilen och komma in med en gång. Min bästa vän var påväg då vi hade planerat att umgås och ha en trevlig stund men det vändes när hon kom till dörren men är så grymt tacksam att hon följde med oss in och stötta oss, TACK finaste du <3

Vägen in kändes som en evighet, allt gick så långsamt. Vi försökte göra det bästa av situationen och prata bra saker. Väl inne så anmäler jag oss i reception som tar emot oss med en gång och Donna fick vägas o lite först. Vi fick vänta en stund i ett rum på veterinär. När väl hon kom så hälsa hon på Donna och förklarade för henne att fina prinsessor inte ska göra såna dumheter ;) haha tror inte D tog åt sig av det tyvärr!

Veterinären sätter sig på huk och tittar på mig där hon förklarar att operation är det som troligen måste göras för dom trodde inte kräkmedel skulle fungera då bollen är så pass stor. Mina ögon tårfylldes för jag förstår vilka risker som kan uppstå vid nedsövning och allt vad det är, dessutom veta att inte få med sin bebis hem igen samma dag gjorde ont i hjärtat. Tack gode gud ville dom ändå ge det 2 försök med kräkmedel men fungera det inte var operation sista lösningen.

Donna skulle nu få lite blötmat samtidigt som en spruta skulle tas i nacken. Hon smaska i sig så glatt och upplevde nog värsta lyxstunden, det hon inte visste var att snart skulle de bli jobbigt för henne med att behöva spy flera gånger. Efter ca 5 minuter börjar vi se på henne att det är dags att spy, gör ont i mammahjärtat att se henne sådär men jag kunde inte släppa blicken och ha ett så stort hopp att den där bollen ska bara ut NU!

Första spyan kommer, jag ser något stort geggigt på golvet och jag vrålar före alla andra " JAAA DÄR ÄR BOLLEN!" och veterinär fort som attan tar bollen och slänger den. Efter det säger hon " Någon mer som känner för segerdans? ", svaret på de var ju alla vi såklart! Sån lättnad, stenen lättade så fort! Ville gråta av lycka <3

Det var jobbigt att se Donnisen spy ett antal gånger tills det bara var galla men det gick över rätt snabbt ändå och hon spydde faktiskt inget på vägen hem. Väl hemma var hon den där pigga hunden vi är vana att se så jag var så lycklig! M frågade veterinären om vi skulle tänka mer på leksakers storlek i fortsättningen och till svar fick vi att bollens storlek var bra men att materialet behöver vara hårdare. Så nu tänker vi oss noga för vilka leksaker som är okej och inte. Man tror att man har stenkoll men saker sker snabbt som ögat ibland, för M såg hur D höll på att svälja bollen och körde ner fingrarna för att få tag på den men D hann svälja tyvärr.

Nu blev detta inlägg väldigt långt men jag har ändå kortat ner hela storyn om detta och även försökt få med allt. Ni har iallafall fått en nutids update och vi ska försöka blogga lite mer nu! :)

Likes

Comments

Hej på er!

Hoppas ni har en skön sommar, vi tycker den är väldigt bra hittills :D

Nu när husse jobbar om dagarna blir det Donna och mattemys hela dagarna! Ja nu undrar säkert flera av er varför jag inte jobbar? Allt blev bara så fel och dumt av mig helt enkelt, mitt psyke sa bara TOTALT nej helt plötsligt från ingenstans... Förmodligen har jag ett annat jobb på G, så vi får se vad framtiden har att erbjuda. Är iallafall glad och tacksam över husses jobb han fått!

Nog om det.

Idag får vi besök! Vilka de är ja de får ni veta senare. Har plockat och fixat här hemma och Donna jagar Mummel! Syskonkärlek mellan de där två. Vi väntar just nu på att husse ska komma hem yaaay!

Jag har även tagit mig tillbaka till konstens värld. Akvarell är inget jag hållt på så mycket med utan det är nu på senare tid man fått suget att testa och utvecklas.

Känner ni att det finns önskemål om tavlor så går det ordna (ej gratis, pris diskuteras beroende på vad som önskas och hur resultatet blir). Gör även i blyerts och digitalt.

Ni får gärna komma med ideér också såklart.

Likes

Comments

Jajemen nu är snart dagen här!

Imorgon blir det först teater med skolan sen när vi kommit hem igen blire att fixa de sista så åker vi till Enköping och övernattar för på lördagen är det blandisrix, alltså en blandrasutställning men även renrasiga är välkomna att ställa ut.

Förra gången ställde vi i VALPKLASS men denna gång ställer vi i JUNIORKLASSEN! Vad jag förstått de som är vi 4 st anmälda i just den klassen verkar vara flera i ÖPPENKLASSEN. Viktigast är ju att vi får en trevlig dag tillsammans vilket vi kommer få. Dessutom vann vi ju VALPKLASSEN förra gången så mina förväntningar är inte så höga men det var dom inte sist heller haha så vi får se helt enkelt. Måste komma på vilka moment jag och Donna ska köra till DOGSHOWEN som jag tänker ställa upp i igen.

Siw och Ezzi kommer även vara med oss denna gång, så tror Donna kommer va överlycklig att få ha sin bästa väns stöd när vi ska ut i ringen :D

Ska iallafall bli riktigt kul att få en ny bedömning på Donna och sen läsa skillnaden om de nu blir någon skillnad enligt nya domaren ;D

Nu ska det fixas, Donna ska duschas, klor ska fixas och sen packa de mesta nu!


​Hoppas Donna kan charma helgens domare som hon kunde göra i Mariestad här ;) hehe

Likes

Comments

​Hej på er! 

Länge sedan nu som vi uppdaterade något.. gosh skärpning på oss. Iallafall detta är ifrån Kristi Himmelsfärdsdagen då vi fick både skjuts och sällskap av bästa Stina som även agerade fotograf. Blev ett redigt pass och vi blev alla väldigt trötta efteråt.

Här får ni ta del av några bilder av alla som togs. Vi hade väldigt skönt väder nästan lite för varmt men det funkade och vi hade väldigt mycket vatten med oss! :D

Enjoy!

Likes

Comments

Ja denna dag för 1 år sedan var det pirr i magen och en STOR längtan. Vi skulle få hämta våran lilla valp som vi träffat ca 2 veckor innan.

Tiden går verkligen fort, och får nästan lite tårar i ögonen när jag tänker tillbaka hur det kändes att bli småbarnsförälder fast till en liten pälsig sak! Men så värt det. Då man inte var van vid detta var det väldigt kämpigt, mycket nytt för mig och Donna faktiskt så vi fick hjälpas åt och vi fick hjälp av andra vilket uppskattades jättemycket.

Oturligt nog regnade det dom första dagarna, första veckan närmare bestämt!

Inget kul för en liten valp som Donna inte, fick låna Midaz tröja som värmde då hon frös som bara den. Stackars liten, inte lätt att flytta till ett helt nytt hem med sånt otäckt väder. Sedan kom turen och vädret började bli bättre och vi kunde vara ute allt mer och längre stunder!


Likes

Comments

​Nu är den nya designen KLAR! blev kämpigt med filstorleken med just våran header.

Men ger man inte upp så löser det sig! Hittade till slut vad felet var, började blir lite svettig där ett tag och trodde att det skulle betyda "GÖR OM IDA!!" haha men jag var envis vilket var tur för nu fick vi upp våran header vi ville ha :D

Likes

Comments

Ni kanske är nyfikna på hur det blev hos oss när vita färgen kom upp förra veckan!

Tyvärr har jag bara dessa före och efter bilder men de får duga :)

Är själv iallafall supernöjd och det blev en skillnad!

Likes

Comments