Nu tycker jag faktiskt det är dags att ta upp bloggen lite igen, även om jag själv vet att det aldrig kommer bli något jag gör för jämnan så är det kul att kunna kika tillbaka på vad man gjort.

Idag är jag faktiskt ledig, brukar jobba de flesta lördagar annars men idag är det tävling som står på schemat. Både idag och imorgon faktiskt, idag hoppar vi 1m, 110 och imorgon en 110 endast.
Jag känner att vi behöver få så mycket rutin och rundor som möjligt nu innan vår 120 debut som bara är ett par veckor bort. Helt galet!

Vad har ni missat då under tiden jag varit lite frånvarande? Nej ingenting tror jag faktiskt, det jag gör om dagarna är att jobba rida och sova, så går det runt så.
Men vet ni? Inom några dagar så kommer äntligen min nya sadel!!
Den är mer än efterlängtad om vi säger så, tror jag har hunnit testa minst fem olika paddar och inget som är riktigt bra så har försökt att longera mycket.
Inte så lätt dock när ridbanan liknar mer en skridskobana och man inte är ensam i ridhuset men det har lyckats gått ändå, skönt nog.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag har det verkligen varit märkligt väder, enda fram till lunch så var det lite gråmulet och blåste lite men inte alls så farligt.
Hade hört att det skulle bli snöstorm idag men det kändes som att den planen hade lagt sig lite, men sen efter lunch slog det bara till och började verkligen blåsa hur mycket som helst och snöa på tvären.

Som tur var passade jag och Agnes på att åka in till Västerås en snabbis på fm och skönt var väll det för vi slapp ovädret rätt precis faktiskt. I vilket fall så köpte jag en kalender och även ett "planeringsblock" där det står veckans dagar och sedan "to-do list" perfekt för mig som är ett planeringsfreak ut i fingerspetsarna haha!

Sedan fick jag för mig att ändra om lite på mitt rum så då åkte jag in till sala en snabbis till Jysk och dollarstore för att inhandla lite rolig inredning, blev verkligen jättestor skillnad med så lite nya saker ändå, supernöjd!

Likes

Comments

I mellandagarna så var det en återförsäljare från Bruno Delgrange som var ut till oss för att pröva ut en sadel till Lisa, eftersom att vi inte har hittat någonting intressant på våran lilla sadeljakt fick de bli en sadel gjord utefter henne istället.

Det fick bli en brun med framskurna kåpor och halv djup i sitsen. Det fanns tre alternativ, antingen "flat", "halv djup eller "djup" och det var bara de två sista alternativen jag hade att välja på i och med lisas form på ryggen.
De har även deras speciella "memeory foam" i knävulstren, vi fick även höja upp sadeln med 0,5cm över hela och 1cm i bak för att få upp den i en bättre lutning.
Dessutom är Lisa en sådan häst som alltid måste ridas med padd så vi kommer troligtvis även ha en upphöjd padd i bak för att få upp den lite extra men de ska vi kika på om det behövs när sadeln är klar och de kommer ut och kikar igen.

Känns himla bra det här faktiskt, och ännu bättre att de kommer ut och kollar så den verkligen ligger korrekt även när den är gjord.
Dessutom fick man välja färg på loggan och det fanns huur många färger som helst att välja på men tråkig som man är tog jag bara svart, lack svart för att vara exakt.

När hon var ut provred jag även i en sadel hon hade med sig som var orginal och inte uppbyggd eller så och hon kändes redan mycket mer avslappnad och tillfreds trotts att den inte låg helt perfekt på henne så tror detta blir riktigt bra!

Likes

Comments

Var kommer all kyla ifrån? Känns som allting bara kom på en gång, först en jäkla massa snö och blåst och sedan huur kallt som helst.
Nu på morgonen innan jag åkte till jobbet kollade jag på termometern och då var det -15 grader och enligt väderprognoser ska det vara -20 imorgon. Helt onödigt om ni frågar mig, dels för att det kommer bli + grader nu inom någon dag och dessutom är julen över så nu kan snön försvinna tills nästa vinter!

Idag jobbar jag till kl.18 och sedan ska Lisa motioneras men i och med att hennes sadel inte ligger perfekt vill jag inte använda den för mycket så försöker att lägga in mycket longeringspass för att kompensera upp det så idag blir det ett sådant.
Då kan jag dessutom passa på att klä på mig tonvis med kläder å hålla tummarna att jag inte förfryser haha. Imorgon är det dags för årets första pay and jump, då hoppar vi 1m och 110 för att komma igång lite, så kul att vara igång igen!

Likes

Comments

Hej på er!

Vet ni vad? Idag är det första gången på tre veckor som jag hoppar Lisa, hon har haft lite hoppvila nu över jul och så då träningarna haft ett uppehåll.
Sist jag hoppade var på km så det var ett tag sen, jag hoppar aldrig hemma osv då jag känner att om det skulle hända något kommer jag bara göra allting värre då mitt mentala självförtroende ännu inte är på topp.

I vilket fall så gick det jättebra, trodde att jag skulle få börja om från början då det alltid brukar bli så efter ett längre uppehåll. Jag måste hoppa regelbundet för att inte döda mig själv typ, brukar inte ens klara av att rida i framåtlägen eller hoppa högre än 1m men jodå!
Så himla nöjd!! Tänkte lägga upp lite filmer från träningen också, kul även för er att kunna följa vår utveckling för ni har ju sett filmer ända från provridningen.

Om man bortser från träningen så har jag jobbat mestadels av dagen, brukar vara ledig på onsdagar men eftersom det är röd dag på fredag så jobbar jag imorgon och är ledig då istället.
Dessutom är det pay and jump då så det blev ju perfekt!

Likes

Comments

Juli!
Även denna månad hade jag fullt upp och bloggen blev inte prioriterad alls. Jag jobbade hela juli och under den tiden som jag inte jobbade umgicks jag väldigt mycket med mina vänner och Lisa då såklart.

Lisa hade fått ett litet bakslag i och med den gamla skadan som inte var något konstigt. Hon blev halt i vänster fram, det berodde på att hon avlastade det för mycket för att slippa belasta hennes onda ben.
Hon blev behandlad utav Sven, fick med oss lite liniment hem men skulle fortfarande rida på som vanligt. Hon kändes ändå inte fräsch så hon fick vila i några veckor då jag tappade all motivation till allt som har med hästar och göra. Jag hade stora tankar på att sälja Lisa och lägga av med hästar helt, men som tur var så la jag det på hyllan.

Det var även en av orsakerna till att lisa fick vila någon vecka extra för jag hade ingen motivation alls till att göra någonting med hästarna.
Det var vid det här laget som vattenglaset var fyllt och rann över, all otur hade nått sin maxgräns och jag bröt ihop.. och kom igen!

Jag och Agnes var även ned till Falsterbo över en helg, vilket var så grymt roligt och värt varenda timme i bilen trotts att de blev en snabbvisit.

Augusti!
Jag började återigen komma igång ordentligt med bloggen, hade fått tillbaka motivationen både till den och till hästarna igen vilket var riktigt kul.
Jag anmälde även min och Lisas första tävling vilket gav mig ännu mer motivation och vilja att köra igång ordentligt med träningarna igen.

Jag började byta ut iprincip hela min garderob haha, okej inte riktigt haha men jag var helt insatt på att köpa "den perfekta basgarderoben" kom en bit på vägen innan jag tröttnade helt!

Egentligen vid den här tidpunkten så borde jag ha jobbat men då det inte alls blev som det var planerat så "blev jag av" med mitt jobb innan jag ens hunnit börja vilket gjorde att jag blev bara helt less och visste varken ut eller in längre vad jag skulle göra.

Hoppträningarna rullade på för fullt och vi började träna mer kontinuerligt, och vilken skillnad det blev!! Vår utveckling pekade rakt uppåt och desto roligare var det.
Jag klippte av mig håret till axlarna och ångrade mig så mycket, trivs med det så men saknar mitt långa hår så nu håller det på att sparas ut.

September!
Nu var det äntligen dags för våran första start tillsammans, en 80cm och 90cm i Storbyn där vi nollade båda klasserna. Första gången vi åker iväg någon annanstans än till ridhusen här hemma.
Hon skötte sig väldigt bra och det var kul att se hur hon var på tävling, mycket mer ofokuserad, mycket piggare och även tittigare skulle jag nog säga.

Det blev mycket stubbåker ridning och även lite fler tävlingar. Nyttigt att kunna utnyttja stubben såhär på hösten, perfekt till konditionsträning och bara få lite mer glädje i hästarna.
Tävlingen som stod på tur var 90 och 1m i Bälinge, 0fel i 90 och 0+8 fel i 1m, första omhoppningen dessutom!

Och sist men inte minst så skaffade jag mig ett nytt jobb som jag började jobba på den 19:e sept, heltid och allt heelt perfekt!

Oktober!
Tävlandet fortsatte med Lisa och det gick bara bättre och bättre, vi fick våran första placering i 1m i lurbo och debuterade även 105 med 4fel, en väldigt ofokuserad Lisa!

Jag blev Ä N T L I G E N klar med delprovet, shit vilken lättnad! Jobbade på för fullt men de är bara kul, trivs himla bra på jobbet.
Annars så var oktober en rätt händeleselös månad, träningarna höll på som vanligt och jag jobbade på för fullt och därmellan så red jag även Lisa så mycket som möjligt som jag hann med.
Var verkligen duktig att prioritera henne och ta mig tiden vilket jag idag är mycket nöjd över då det dels är det som gör att man utvecklas.

November!
Den första snön började falla och stannade kvar förvånansvärt länge, i hela två veckor innan det började smälta om jag inte minns helt fel.
Jag och Lisa debuterade 110 tillsammans, wow det trodde jag aldrig efter såhär få starter tillsammans, inte för att hon skulle ha några problem med det utan för att mitt huvud skulle sätta stopp för det hela.
Vilket det inte gjorde, vi gjorde det med bravour och dessutom placering på det, huur nöjd som helst över den rundan!

När jag ändå var så modig å red framåt i 110 debuten så hade jag lite mod kvar att våga göra en undercut på mig. Har så länge velat det men inte vågat då jag bara tänkt på när jag vill att det ska växa ut men i och med att jag har så tjockt hår är det bara skönt att ha blivit av med lite, haha.

110 rundorna fortsatte och de var något nedslag men en hel del nollor och inte minst bra rundor, första advent kom också och då började jag även söndagsjobba så det blev väldigt mycket jobb i slutet på november och in i december.


December!
Långa jobbveckor fortsatte i följd med hårdträning inför årets KM som gick i 110 och omhp 120, gissa om jag var dö nervös..
När dagen väl var kommen fick vi ett pet i omhp i 1m men nolla i grunden i km-klassen som såklart även var den viktigaste och vidare till omhp. Där höjdes hindrena och en ny bana skulle läras in med 6 hinder och 7 språng. Förutom att Lisa var ofokuserad från start å inte hade fokusen på mig, mitt fel såklart då jag borde ha ridit runt lite mer inne på banan och fått hennes fokus på mig. Det blev en volt innan 1:an och därefter en klockren nolla WOW vilken runda, om man bortser från volten. ;)

Jag jobbade på och Lisa fick ett par veckors vila med bara lugna pass, därav tog vi ut Malin från Sala equicenter för att kolla henne innan vilan bara. Hon såg fin ut förutom att sadeln låg allt annat än bra, så vi åkte till strömsholm för att pröva sadel men hittade ingen som låg bra.
Väldigt klurigt då hon har en oerhört svårt rygg, därav beslutade vi oss för att måttbeställa en åt henne så nu får vi vänta i ca 10v innan den är här - längtar!

Likes

Comments

Vid den här tidpunkten på året så är det dags att summera året som varit, alltid lika kul att blicka tillbaka och se vad som hänt under årets gång.

Januari!
Jag startade 2016 med att fira in det tillsammans med några fina vänner, en perfekt start på året helt enkelt.
Lisa var fortfarande skadad under hela januari men vi hade lite mer koll på läget som tur var, istället för att få så många timmar i sadeln som möjligt inför årets tävlingssäsong så gjorde vi inte mycket annat än att gå på promenader och mysa.
När jag inte kunde spendera min tid på att rida passade jag på att hänga mycket med vännerna, var bl.a på en lite roadtrip till örebro´s äventyrsbad med Signe och Agnes.

Om man jämför värmen nu och för ett år sedan så är det enormt stor skillnad, under Januari låg det på -25 grader medans nu är det +8 grader.
I slutet på denna månad var jag och Agnes även hemma hos Signe och hon hade hundvalpar, det var då jag träffade Holly första gången, 2v gammal och ni kan nog tänka er hur det slutade. ;)

Februari!
I mitten på februari så var det äntligen dags för ett återbesök med Lisa igen, hoppet var självklart uppe att det skulle va dags att börja sätta igång henne uppsuttet i och med att vetrinärerna trodde att det skulle vara ok denna gång, men nejdå.
Ännu en gång väntade det skritt för hand och denna gång i 5-6v till, om man bortser från detta som var en "tråkig" grej så till något roligare.
Jag var och kollade på Smokey och Ida´s tävlingsdebut som var i Heby och de var hur duktiga som helst och de var så kul att få träffa honom igen!

Eftersom jag inte fick rida något så passade jag istället på att ta mycket fina bilder i vintersnön, blir så himla fina bilder bara solen är framme och det ligger snö på backen.
MEN vi tog även ett eget beslut att sitta upp på Lisa tidigare än vad vetrinärerna tyckte och såhär i efterhand var det ett smart beslut!Mars!
Världens bästa Holly flyttade hem till oss, världens gulligaste lilla valpis som snart fyller 1år! Det var även en väldigt tuff månad rent psykiskt i och med delprovet som tog rejält på mina krafter. Skönt att det blev gjort men även oerhört surt på missen med färgen som hade kunnat gå så bra om jag bara haft en annan modell.

Lisa fick äntligen börja travas, inte mer än 1min/gång men det var stort nog. Jag och Agnes drog även till Göteborg under ghs, vilket var en oerhört rolig helg, den innehöll allt från häst till fest. Helt perfekt! Fick självklart även med en hel del shopping hem men för att va mig var det inte såå mycket. ;)

April!
April var en riktigt dålig månad på bloggfronten, hade alldeles för lite motivation till den. Mitt sist lov någonsin gick mot sitt slut, tänk att snart var det dags för studenten.
Jag fick chansen att rida Gulis under en vecka då hans ägare åkte på lite skidsemester, inget jag tackade nej till direkt.

Det var dags för det tredje återbesöket med Lisa men som tyvärr inte visade sig vara det sista, hon såg väldigt fin ut och vi fick ett igångsättningschema som vi skulle följa. Men vi hoppade fram några veckor i det eftersom vi hade tjuvstartat lite haha ;). Men det var inbokat ännu ett återbesök och denna gång förhoppningsvis det sista.
Blickade även tillbaka på hur mitt liv såg ut för ett år sedan, då stod jag med två fina hästar i tävlingskondition, men nu stod jag bara med en skadad häst. Tänk hur fort saker och ting kan vända helt plötsligt.
Jag fyllde även 19 och hade en bra födelsedag med fina presenter, 1år kvar till 20, inte klokt!!
Maj!
Lisa blev friskförklarad!!! ÄNTLIGEN!!!
Studentmössan kom och det var endast några fåtal veckor kvar till studenten, helt galet hur allt bara tickade på och gick i en rasande fart.
Vi gjorde även våran andra hoppträning tillsammans och det gick så bra, blev helt lyrisk och fick verkligen en nytändning inom hoppningen och att utvecklas vilket verkligen behövdes.

Jag och Agnes drog till Ayia Napa i Cypern för att semestra och leva livet, en sjukt rolig resa jag mer än gärna skulle gjort om. Vi var borta i en vecka, med sol och bad och en del drinkar så blev den semestern fulländad.

Juni!
I juni så var det fullt upp, det började med att jag tog studenten! Vilket är typ årets häftigaste och roligaste grej?? Hade en helt fantastisk dag och dessutom bra väder vilket gjorde iprincip hela dagen.
Hade en veckas ledighet efter studenten innan det väntades 6veckors jobb och även ett omprov på delprovet där jag denna gång klarade teoriprovet men failade på färgen åter igen.

Bedömningsmänniskorna visste inte ens själva vad jag skulle ha gjort istället förutom att tvätta håret innan, vilket jag ännu inte skulle hinna med tanke på tiden. SURT.
Bara boka in nytt omprov om 3månader, sista chansen.

Likes

Comments

Som jag nämnde tidigare så har vi i nuläget ett väldans problem med sadel till Lisa. Jag har under en längre period, faktiskt enda sen i höstas känt att någonting inte stämmer då den dels ruggade men även gled bak något enormt trotts förbygeln.
Vi tog därför ut en sadelutprovare för att kolla den och om den skulle behöva ändras någonstans, men enligt h*n låg den jättebra och det var endast jag som hade lagt den för långt fram och att det var därför dessa problem kom och att skaven/ruggningarna endast berodde på att hon var klippt och känslig mot schabraket.

Köpte det eftersom att jag litar på de, jag har själv ingen kunskap hur en sadel ska ligga, vart den ska ligga ann och inte. Det är därför man tar ut någon som är utbildad så man får rätt hjälp.
Efter att Malin var här och kollade henne så bestämde vi oss iaf för att åka till någon annan för att få en helt ny åsikt och se vad de säger.
Vi åkte därför till strömsholm då vi bara hört gott om dom.

De gjorde helt annorlunda och på ett väldigt seriöst vis än vad vi varit vana med förut. Först så började hon med å kolla igenom Lisas rygg, redan där sa hon "vi ska vara glada om vi hittar någonting som ligger bra", hon har inte den lättaste ryggen riktigt.
Hon gick sedan och hämtade tre stycken sadlar av alla de hade i lager, ca 100st. Först ut var en stübben edelweiss som låg bra på henne, när hon hade den såg man inte alls hennes svank och den låg rakt och var tillräckligt bred osv. Sedan var det en prestige roma som låg ungefär som min och sist en butet som låg sämst av de alla.

Jag hoppade sedan upp i red i stübben sadeln i båda varv och alla gångarter, hon kändes inte riktigt som vanligt men vet inte om det var något positivt eller inte. Jag däremot trivdes inte alls i den, gled runt som en vante å hård var den så hade väldigt svårt att komma om henne.
Vi fick låna hem den i en vecka och väl hemma när jag red lite mer ordentligt i den så ruggade den lite och då kändes det inte som någon mening när den inte låg helt perfekt på henne å jag trivdes inte alls i den.


Likes

Comments

Innan Lisa gick på sin lilla vintervila så ville vi kolla upp henne så hon var fräsch, bara en liten årlig koll helt enkelt för att ha lite koll på läget och om det skulle vara något ha chans att rätta till det.

I vilket fall så såg hon väldigt fin ut, hon hade en låsning i höger bak som gjorde att hon var lite extra stel i vänster fram, det beror dock "endast" på avlastning ifrån bak. Men Malin knäckte till lite och visade före och efter och det blev verkligen enormt stor skillnad!
Hon var även väldigt öm i bakre sadelläget, där hon även har fått skav som dels beror på schabrakskanten men även att sadeln ligger i bakvikt.
Vi kollade på sadeln och hon berättade och visade hur den ska ligga och hur våran låg så kort och gott måste min skrotas (inte bokstavligt) å en ny måste köpas.

Lisa har ju en väldigt udda rygg vilket gör denna sadel-historia inte en dans på rosor direkt, vi har redan varit iväg en gång men hittade inget. Imorgon är det en som ska komma å måtta å mäta lite, mer om det då! Men hoppas detta blir bra nu.
Håll tummarna!

Likes

Comments