Allmänt

... var mycket jobbigare än jag kunde ana. Som pappas lilla flicka under hela min uppväxt har han varit min stora trygghet. Att då lämna hemmet för att stå på egna ben var fruktansvärt läskigt.

Nu är det bara ett par dagar sedan jag flyttade, men ännu har jag bara sovit en natt i lägenheten. Jag hade då sällskap av en väldigt nära vän. Annars har jag sovit på pappas soffa. För som många vet, har jag ångestproblematik. Ångesten har varit i bakgrunden ett tag, som ett svagt brus. Något jag kunnat hantera utan problem. Men i och med flytten har min ångest triggats och det är nu mer som att den skriker mig i ansiktet och jag inte vet hur jag får bort den. Men ett par saker har jag lärt mig hittills.

  • Att flytta hemifrån är hur jäkla läskigt som helst, och det är okej att må dåligt över det. Människor är inte konstruerade att gilla förändringar.
  • Det är okej att inte vilja vara i lägenheten hela tiden. Det är okej att vara hos föräldrarna för att äta eller sova.
  • Förlita dig på vänner och familj. Det är något som hjälpt mig otroligt genom processen, och var inte rädd för att prata om din ängslan. Den är normal, och inte alls orimlig.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Allmänt, Foto

Två bilder från natten. Sååå skönt att få komma ut och fota igen.

Det var länge sedan jag skrev något. Mycket på grund av att jag inte riktigt vet hur mycket jag vill dela med mig av mitt privatliv här. Men för sakens skull skriver jag ett inlägg inkluderande en life update.

I Januari flyttar jag hemifrån! Jag flyttar då till en fin etta på 40 kvm och får aningen närmre både till jobbet och centrum. Jag börjar även läsa fristående kurser på sidan om arbetet för att få en högre högskolebehörighet. Utöver detta jobbar jag fortfarande kvar på samma avdelning på sjukhuset, vilket innebär att jag jobbat där i strax över sju månader!

Utöver detta är saker och ting till stor del oförändrade och för ärlighetens skull vet jag inte vad mer jag skulle kunna tänkas skriva. Så jag avslutar inlägget här.

Ciao

Likes

Comments

Tanken var att det skulle bli en ledig helg, men personal fattades så jag hoppade in på två arbetspass. Jag har även jobbat idag, när resten av avdelningen öppnas upp efter sommarledigheten. Alla vårdplatserna var ännu inte fyllda, och det var en relativt lugn dag.

Till min stora förtjusning frågade chefen mig om jag ville fortsätta jobba på schema tills oktober. Jag tackade självklart ja, svävade på moln i ett par timmar innan jag kom hem och somnade i soffan.

Förra helgen kom Elin till stan och vi umgicks hela kvällen. En god middag, ett par drinkar och massor av skitsnack och mys. Välbehöveligt.

Denna helg blev som sagt en jobbhelg, men jag lyckades klämma in lite umgänge under fredagskvällen, en perfekt avslutning på en veckas ledighet.

Likes

Comments

De senaste två dagarna har jag jobbat. Det har inneburit blodprovstagning, ta patienter operationer och avdelningar, ta vitala parametrar, operationsförberedelser, såromläggningar, mätning av olika vätskor, rapportering, dokumentation och allt som hör till vanlig omvårdnad.

Jag har blivit otroligt inspirerad av instagramkontot ssk_vardag, där man får följa en sjuksköterskas berättelser om arbetet. Känner därför att jag vill dela med mig om vad jag gör på jobbet!

Jag har även fastnat för serien Sjukhuset på viafree, rekommenderar för den som inte har något emot sjukhusgrejer.

I och med den stora inspirationsvågen som sköljt över mig de senaste dagarna har jag blivit mer motiverad till att läsa vidare än någonsin. Hur coolt skulle det inte vara att jobba i exempelvis ambulansen? Eller att vara en läkare i fält? Möjligheterna är oändliga!

Likes

Comments

Allmänt

Studenten och balen, som jag såg att jag glömde posta bilder från.

Midsommar som spenderades i moningssand med fina vänner.

Födelsedagsmiddag, bröllop och en utfyllnadsselfie.

Likes

Comments

Smått & gott

Trots att jag inte har många synliga piercingar, eller tatueringar över huvud taget är jag fast i kroppsmodifikationsvärlden. Det är få saker jag finner så tillfredsställande och vackert som detta. Ja, det låter konstigt, men låt mig komma till min poäng.

Jag älskar kreativiteten i detta. Placering, smycken, proceduren, precisionen, ja, allt. Jag har en ring i näsan. En liten, diskret ring som knappt syns. Jag kan välja att töja den, ha en jättestor ring, eller en hästsko. Kanske ett smycke med stenar och extra mycket bling som verkligen drar till sig uppmärksamhet? Stilrent, punkigt, bling? Man kan göra vad som helst. Samma med tatueringar.

Och dessa videor? De ger mig gåshud.

Likes

Comments

Allmänt

Ännu några arbetspass har gått sedan den senaste uppdateringen. Jobbet har dragit igång "på riktigt" och det har varit tufft, mest på grund av att jag inte är van att jobba. Själva arbetet trivs jag jättebra med.

Mellan arbetspassen gör jag inte mycket annat än att vila och äta. Som skrivet innan är jag inte van att arbeta, och det tar mycket energi just nu. Ändå jobbar jag inte 100% och tacka gud för det, jag hade aldrig orkat det i dagsläget.

Igår packade jag en flyttlåda!! Jag är förmodligen överexalterad över detta, men innehållet är grejer som jag börjat samla på mig inför en flytt hemifrån. Vinglas, köksvåg, handdukar och dylikt.

Utöver detta pågår det som sagt ingenting intressant så det finns inte mycket mer att uppdatera om 🌸

Likes

Comments

Allmänt

Nästan tre månader senare skriver jag ännu ett blogginlägg. Jag har idag utfört mitt andra arbetspass som examinerad undersköterska. Egentligen har inte mycket förändrats från hur det var när jag arbetade som vårdbiträde, förutom en liten känsla av stolthet i bröstet när det står "Petra - Undersköterska" på namnskylten.

Studenten var fantastisk. Gemenskapen, glädjen, stoltheten och allt som här till gjorde att jag fick både en fantastisk student och bal. Kan säga att jag aldrig känt mig så elegant i mitt liv som jag gjorde på balen. Det var som att vara liten igen och klä ut sig till en prinsessa. Fast aningen mer seriöst.

Midsommar var otroligt kul, även fast det inte bjöds på jättebra väder. Detta året spenderades ännu en gång hos en vän i Sörfjärden i en stuga vid havet. Massor av folk, massor av mat och massor av skratt får summera min midsommar.

Likes

Comments