HELPOT GLUTEENITTOMAT SÄMPYLÄT


Tällä jauhoseoksella tuli musta -keittiön rähmäkäpälästä- oikea leipuri hiiva jauhopeukaloineen! Syksyn alussa sain yhteistyössä Semperin kanssa kasan ihania syysuutuuksia (postaukseen pääset tästä ) ja niiden mukana tuli pieni reseptivihkonen. Resepteistä ja uusista tuotteista inspiroituneena päätin kokeilla tätä Semperin leipäjauhoseosta.
Syön itse lähes pelkästään pakasteleipää, sillä gluteeniton tuoreleipä ei säily kovin pitkään ja pakasteet tulee halvemmaksikin. Joten suoraan uunista tullut rapea ja lämmin gluteeniton sämpylä on aika luksusta arjen keskellä! Haluankin jakaa teille ohjeen joilla onnistuin nämä gluteenittomat sämpylät tekemään. Nämä sopii vaikka joulupöytään kaiken muun hyvän lisukkeeksi.


Ainekset:

- 1 paketti Semper leipäjauhoseosta Kaura & Kvinoa, säästä 0,3dl leivontaan
- 1 annospussi hiivaa leipäjauhoseoksen mukana
- 1 tl suolaa
- 4,5dl vettä
- 2rkl öljyä



Valmistus:
1. Sekoita kuivahiiva (1 annospussi), suola ja leipäjauhoseos (säästä 0,3dl leivontaan).
2. Lisää lämmin (37
°C) vesi.
3. Vaivaa taikinaksi esim. yleiskoneella n. 1 minuutin ajan. Lisää öljy ja jatka vaivaamista 3-4 minuuttia. Itse hoidin taikinan vaivaamisen käsin.
4. Kumoa taikina leivinalustalle ja pyöritä siitä 8-10 sämpylää.
5. Laita sämpylät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
6. Peitä leivinliinalla ja kohota vedottomassa paikassa 35 minuuttia.
7. Voitele sämpylät runsaalla määrällä vesi-öljyseosta ja ripottele päällä gluteenittomia kaurahiutaleita.
8. Paista 240°C uunin keskiosassa. n. 20minuuttia, kunnes sämpylät ovat kauniin värisiä.
9. Laita sämpylät jäähtymään ja peitä leivinliinalla.
10. NAUTI.



Beijos, Petra Toivonen


Beijos, Petra Toivonen
Remember to believe in yourself



Tykkää-merkinnät

Kommentit