(Bilder på Nora fotade av mig 18 Februari)

"Help me forget that this world is so cold

I don't even know what I'm chasin' no more

Tell me what I want, just keep searchin' on"

Go flex - Post Malone

x Petra M

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Motivationen att blogga försvann lika snabbt som med skolan efter lovet. Men nu har jag iallafall lyckats få ett mycket lugnare schema med två mindre kurser än på hösten(+ännu en mindre då jag blir klar med matten efter sportlovet!). Månaden har bestått av födelsedagsfiranden mer eller mindre varje helg, Hanadi, Elina, jag, och Wafaa har haft våra födelsedagsfiranden.

Min födelsedagsfest var mer eller mindre exakt som jag ville ha den. Jag har ändå så sjukt bra kompisar och bekanta, och det var kul att för första gången ha de flesta av dom i huset under samma gång(även om inte alla snackade med varandra). Även om 19 inte är mer spännande än att t.ex. gå från 16 till 17, så kändes det så sjukt kul att få fira och ta igen ifrån förra årets 18års firande.💗

Annars så har den senaste månaden mest bestått av plugg, problem med trötthet och stress, men även några bättre luncher, middagar, och utekvällar med kompisar.🎉

x Petra M

Likes

Comments

Januari

Januari 2017 började i Chicago, där jag spenderade nyår med att titta på fyrverkerierna på navy pier, tillsammans med min värdfamilj.

Det bästa med månaden var helt klart när jag äntligen började med pre season för track & field. Den jobbigaste händelsen under månaden var när jag fick mitt livs första(och hittills enda) panik attack. Annars så hade jag ganska många tankar på hur livet skulle se ut när jag blivit klar med utbytesåret, och jag började ta en art class(där min lärare även var min track coach).

Februari

Februari började med att jag fyllde 18 år den 2 Februari, jag grät 2 gånger under dagen så det var inte min bästa födelsedag, men jag fick ändå ett mysigt firande av min kompis Sierra och min värdmamma. Dagen efter åkte jag med min youth group i USA på ett läger och hade det sjukt kul och mysigt.

Själva Februari var en dramatisk månad för min värdmamma och mig. Men positiva saker som hände under månaden var att jag äntligen fick träffa Gry efter 6 månader, och jag började jobba med att måla rekvisitan inför våran spring musical i skolan, jag följde även med Bri på ett college visit(vilket är det college som hon går på nu!).

Mars

I mars kom Wauseon till state i basketball, så två dagar spenderades nere i Columbus med att heja på laget(bland det bästa jag varit med om).

Det hann även vara picture day för track, jag letade promdress, och jag hann ha några photoshoot med Bri och Seth. Jag lyckades även få problem med en skada på min fot under track, och spenderade några träningar med att mest titta på.

April

April började med att jag hamnade på Wauseon's honor roll för mina betyg.

Jag var med i stage crew under skolans spring musical, och hade mitt första track meet. Jag fick även spring break, åkte till Chicago och träffade min svenska familj, spenderade en dag i Cleveland, och hittade min prom dress,

Maj

Maj blev en månad som präglades av mycket avslut, och stora händelser.

Prom, min värdsyrras graduation, avslutning av Track season, och Wauseons graduation för att nämna de största. En månad med många blandade känslor helt enkelt för att försöka beskriva månaden kort.

Juni

Juni var en lycklig månad med några svåra hej då.

Jag åt världens godaste cheeseburgare med Bri på Steak'n'Shake, spenderade min sista dag i Ohio på Cedarpoint, grät sönder när jag sa hejdå till Bri och till min värdmamma. Jag åkte på year end camp i Washington D.C. och slutligen kom hem till Luleå efter 10 månader.

Resten av månaden spenderades med att träffa så många saknade kompisar som möjligt(och lära känna några nya), samt sommarjobba. 💗

x Petra M

Likes

Comments

Sista delen med några av mina favorit bilder från 2017.

En bild på Nora från i somras.💗

Gula rosor från trädgården.

En porträtt bild på Sofia i Stockholm, älskar verkligen hur fint det blev med dom gula blommorna som förgrund.💛

En bild på Abisko och Lapporten, från när jag var med min nya klass i Abisko.

En av alla hundbilder som ändå hunnit fotas under året.

Två favorit bilder på Alma från en photoshoot. Älskar den höstiga känslan i den andra bilden.

x Petra M

Likes

Comments

Part 2 av mina favorit bilder från iår.💗

En bild från andra photoshooten med Bri som vi hade under min sista vecka i USA. Älskar verkligen att bilden känns så sjukt somrig, om jag hade redigerat om bilden idag hade jag dock redigerat det gröna annorlunda.

En bild från Washington D.C. och Martin Luther King Jr. memorial.

Lillebrors skolavslutning i 9an.

Två bilder från en och samma photoshoot med Alma. Jag älskar verkligen ljuset på båda bilderna dock så är jag inte helt nöjd med fokuset på den första.

Två sommarbilder från en spontan och rolig photoshoot med Emmy och några(då helt nya) kompisar.☀

x Petra M

Likes

Comments

Trots att det ibland gick x antal veckor utan att röra kameran iår så har jag ändå lyckats ta några favorit bilder. Och här är första delen av mina favorit bilder från iår (alla i första delen är tagna i USA).

Min älskade ananas bild haha, fick inspiration en dag på walmart att köpa en ananas och sen när jag kom hem experimenterade jag med att blockera allt ljus och sedan endast använda mig av ljus från mina water speakers.

Det hann bli två stycken photoshoots med min amerikanska bästa vän, Bri. Här är två bilder från första photoshooten.💗

Hann även fota en del med min kompis Seth i USA, älskar ljuset på den här bilden som jag använda mig av mina water speakers för att få till. Är inte 100% nöjd med kvaliten, men älskar ljuset för mycket för att inte ha den bland mina favorit bilder!

Den här bilden visar stjärnhimmeln över ett bönfält i Wauseon, det är första gången som jag blivit något nöjd med en nattbild. även om redigeringen inte blev exakt som jag ville. Den är dock väldigt personlig för mig, eftersom den visar vad jag såg genom mitt fönster från mitt rum i USA. Jag tycker att den ger en bra bild av hur det såg ut i staden som jag bodde i, och jag har haft den som skärmsläckare på mobilen i över ett halvår nu.💗

Trots att fokuset inte var helt exakt som jag ville så är den här bilden på min värdsyrras graduation med hennes bonus-systerdotter en av mina favoriter.💗

x Petra M

Likes

Comments

Det känns så sjukt skumt att det är kring en och en halv månad sen jag bloggade senast, även om det är cheesy att säga så dog motivationen helt och jag har känt mig mer eller mindre sönderstressad dom senaste veckorna. Så det har knappast gjort tanken på att ens försöka blogga bättre. Jag har heller knappt fotat något under tiden heller, vilket känns sjukt tråkigt. Jag hatar verkligen att låta kameran ligga i bokhyllan och damma, men förhoppningsvis så blir det lite mer ändring på det nu.

Idag har jag spenderat julafton med kring 25-27 minus grader, så det känns verkligen att man spenderar den här julen hemma i Sverige och inte i USA. Jag har egentligen 3000 olika tankar som jag vill skriva ner, men idag nöjer jag mig med ett kort, God Jul.❤

Jag och lillebror ft. 3/6 av fasters hundar.

x Petra M

Likes

Comments

Weekend - Death  tTeam

När jag har gått igenom en del bilder från USA så ser jag många ganska enkla bilder, som på något sätt ändå känns satisfying.

Den här bilden är en av dom, den är ifrån Chicago( i April), och platsen ligger precis vid parken där bland annat "The giant bean" finns. Bilden känns väldigt simpel, basic, ljus, och på något sätt satisfying när jag tittar på den.

Jag trivs som bäst med att fota porträtt, men en del bilder får mig ändå att vilja fota mer bilder på omgivning. Det finns ju trots allt inget annat sätt som kan få andra att se saker på samma sätt som en själv på lika bra sätt .(Om man bortser från att se något med sina egna ögon)

x Petra M

Likes

Comments

Den senaste veckan har bokstavligen varit så upptagen att jag knappast har haft tid att tänka.(??)

Men den här veckan har jag iallafall hunnit:
- Råkat somna på mer än två lektioner(det är tur att man har så gulliga lärare, så allt dom gör bara är att skämta lite om det sen haha)
- Skrivit fysikprov som jag är jätte osäker på hur det gick.
- Firat Noras 18årsdag i fredags.
- Varit med och visat fysikexperiment på öppet hus dagen efter(efter 4h sömn...).
- Spenderat större delen av söndagen med den konfa grupp som jag är ledare för.(sjukt mysigt)💗

x Petra M

Likes

Comments

Everglow - Coldplay

(Bilder från April och Chicago💗)

Vaknade imorse kring kanske 11-12 tiden någon gång, och har spenderat nästan hela dagen i mitt rum.

Jag har jobbat med att redigera en hel del bilder från USA, så att jag kan ta tag i och framkalla dom, idag blev det att gå igenom några bilder från homecoming och alla bilder från Chicago i April. När jag var i USA så sparade jag nästan alla bilder som jag redigerade i png(inte världens bästa beslut) + jag ändrar mer eller mindre sättet som jag redigerar på hela tiden, så det känns skönt att ändå gå tillbaka och redigera så att bilderna blir mer som jag vill ha dom just just nu.

Annars då?

Igår pluggade jag lite geografi, vilket knappast är min starka sida när det handlar om klimat och väder. Hann iallafall skapa en sjukt lugn spellista med bara lugna låtar, istället för att bara ha min vanliga spellista med allt från låtar som man mest lyssnar på fester osv. till gamla låtar som man nött sönder, till lugna och halv lugna låtar. Stämningen känns mer eller mindre mycket lugnare när det bara är lugna låtar, och lite mindre stressigt (vilket alltid behövs när man är som mig haha). Så idag har jag varierat mellan att lyssna på den och några avsnitt av fotopodden, medans jag redigerade bilder.

x Petra M

Likes

Comments

Nouw Magazine