Nu var det ett tag sen jag sist skrev här. Det har hänt lite saker sedan sist. Jag klarade slutproven för förra terminen och flyttade upp en nivå. Hamnade i samma klass som Mira igen och det är jätteskönt att ha någon som jag känner i klassen, då de flesta inte pratar med varandra. Lite kort så saknar vi alla vår gamla klass.

Är ledig idag och imorgon är det skola igen som vanligt. Pluggar för det mesta efter skolan så utöver helgerna så händer det inte så mycket.

Igår på förmiddagen så gick jag och Mira till Jonna för lite julfika och utbyte av julklappar. Sedan gick Mira med hem till mig och Elin följde också med. Så vi lagade lite mat och tomtegröt samt kollade på film. Ska försöka uppdatera lite bättre.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Idag var en rätt vanlig dag. Åt lunch i skolmatsalen med Mira, Henni och Sua. Gick sedan till en frisör för att klippa mig. Satt även några timmar på ett kafé med Mira, Sua och Henni. Det var även dags att gå och handla mat idag, så gick till en affär i närheten av skolan.

Det börjar närma sig slutet av denna termin snart. I början av December har vi slutproven och sen i mitten av december börjar nästa termin. Tiden går fort här även om man pluggar varje dag.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sen jag sist skrev, men har haft fult upp med skolan. Har midterm denna veckan. Så just nu pluggar jag mycket efter skolan och gör jag inte det umgås jag med några vänner.

Idag efter skolan pluggade jag i 1 och en halv timme med min dowomi. Ska äta lite och sen plugga mer för att sedan gå och handla lite.

Likes

Comments

Idag flyttade jag officiellt ut ur sharehouset som jag bodde i innan. Har flyttat till en one room lägenheten i närheten av skolan.

Share houset var inte enligt den standarden jag hade blivit lovad. Badrummet var fult av mögel och det gick inte andas där inne. Min lägenhet är ny och fräsch. Inget mögel här inte.

Igår var jag på en vegan festival med Mira och Elin från min klass. Fanns mycket god mat där.

Likes

Comments

​Denna veckan har jag haft lov, då det har varit chuseok. Har varit med några i Klassen under lovet. Var med Mira under måndagen och tisdagen och utforskade seoul lite. I onsdags var jag med Mira, Sua och Jonna i hongdae. I torsdags och fredags gjorde jag inte så mycket. Idag så var jag med Mira och utforskade området kring skolan. 

På måndag är det dags att gå i skolan igen. Blev lite konstigt med en vecka i skolan och sen en vecka lov. Men ska bli skönt att komma tillbaka till skolan och lära sig koreanska. 

Likes

Comments

Idag var den "första riktiga" dagen i skolan. I måndags så var det information och placeringstest. Jag hamnade i nivå 1. Tycker min klass är bra än så länge. Har två lärare, en som vi har i grammatik två timmar om dagen och en som vi har i skrift, läsning, lyssning och tal. Igår så var det bara att träffa klassen och vår mentor. Har även hittat ett nytt boende då jag inte trivs där jag bor just nu. 

Söndagen spenderade jag med min faster och 3 av hennes kollegor som är här och jobbar denna veckan. Vi besökte Changdeokgung palatset och gick på en guidad visning i the secret garden, som man endast får se om man går på en guidad visning. Efter vi hade besökt Changdeokgung begav vi oss till Myeongdong för att äta lunch och för att sedan åka till Namsan. Vi åkte linbana upp till toppen av Namsan och åkte sedan upp i tornet där och såg ut över seoul. Sedan gick vi ner och begav oss hemåt. En rätt händelserik dag. 

Likes

Comments

Idag är det tredje dagen i Seoul. Idag åkte jag till skolan för att se till så jag hittar på måndag. Campus var fint. Till den internationella byggnaden var det än backe som man måste gå uppför.

Likes

Comments

Sitter just nu på Helsingfors flygplats och väntar på flyget till Seoul. Är just nu ca 2 timmar tills flyget lyfter. Blir bara en snabb uppdatering denna gången, men gör en bättre uppdatering när jag är framme

Likes

Comments

Hejhopp idag är det bara 8 dagar kvar tills jag åker. Har redan börjat lägga fram lite av det som jag ska ha med mig. Men finns fortfarande saker som jag inte har plockat fram. I går skickade jag ett paket till min kompis i Turkiet, sista paketet som jag skickar till henne från Sverige på ett tag.

Imorgon så kommer två av mina sysslingar och hälsar på samt min mormor, morfar och morbror. Då får jag säga hejdå till dem.

Likes

Comments

Idag åkte jag och pappa till Stockholm för att hämta upp mitt visum. Vi gick och hämtade visumet så fort som vi kom till Stockholm. Efter det så gick vi och handlade lite och fikade och innan vi tog tåget hem så åt vi också. En bra dag helt enkelt.

Nu är det endast 23 dagar kvar och det börjar kännas mer verkligt att jag ska bo i Seoul i ett helt år.


Bjuder på en bild på vad jag åt innan idag

Likes

Comments