Valborg, ett minne blått

Idag är en sånt där dag som livet drar i en från två olika håll. Det är valborg ikväll och i vanliga fall hade jag spendera den här kvällen med några nära vänner, se på den stora brasan i skymningen och sedan fortsätta kvällen med middag och skratt. Det är det jag är van vid och det är min tradition.

Jag vet inte hur er Valborgsmässoafton kommer förändras det här året. Men för mig har mitt samvete och vad jag vill, slitit i mig från flera olika håll. Jag hade blivit bjuden på en grillkväll hem till några fina vänner för att äta middag och ha en liten sammankomst på 8 personer i deras lägenhet. Jag tror det här är ett firande som kommer vara väldigt vanligt i år och planen var att jag skulle gå på det då jag har en ledig dag från sjukhuset.

Men nu är jag ju inte en person som arbetar hemifrån, träffar så lite folk som möjligt och sitter mestadels i karantän. Nej, jag är en person som har ett nära arbete med patienter som har en konstaterad diagnos, Covid-19. Gör det här mig till en person som har gjort sig förtjänt av en avslappnad kväll med vänner och grill? Eller är det extra viktigt att jag stannar hemma och isolerar mig från resten av samhället?

Mina vänner hade inget problem med att jag kom på middagen. De ansåg att det var större risk att de blev smittade när de åkte kommunalt än av mig. Vilket jag måste hålla med om. Men nu har jag ju ett eget ansvar över att inte sprida smittan in bland personalen på sjukhuset. Därför, efter mycket övervägande, bestämde jag mig för att stanna hemma ikväll.

Det här gjorde min dag! Häftig att höra att det går bra för patienterna.

Det här var ett riktigt svårt beslut. Idag är en sån där dag som jag så gärna skulle vilja vara en vanlig 24-årig tjej som spenderar Valborg med sina vänner, lite oansvarig, i lite för tunna kläder för temperaturen utomhus och med en känsla av att livet kommer vara för alltid. Istället är jag en 24-årig tjej som har sett vart livet kan sluta om vi inte tar det här viruset på allvar. Och som känner att hon inte kan träffa sina vänner för att inte sprida vidare pandemin bland den viktigaste arbetsgruppen i samhället som kämpar i kampen mot viruset.

Jag kommer spendera kvällen i ett skype-samtal med min pojkvän där planen är att se en film innan det är dags för mig att gå och lägga mig. För imorgon och resten av helgen kommer jag vara tillbaka på sjukhuset igen och fortsätta kampen mot Covid-19.

Hoppas ni får en fantastisk valborg och dela gärna med er av hur ni spendera denna kväll i en kommentar här nere! Jag känner för att läsa om lite normalitet!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

charlottelinden.se,
Åh, jag förstår verkligen dina tankegångar och att det måste kännas otroligt jobbigt att behöva känna det ansvaret. Dock tycker jag att du tog ett vettigt beslut som stannade hemma. I dessa tider känns "better safe than sorry" verkligen som ett mantra att leva efter. <3
charlottelinden.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Igår vad det det. Kändes nästan orättvist att sitta med det ansvaret medan jag såg andra i min ålder vara ute med sina vänner och med yolo-attityden. Men jag antar att sånt är livet. Jag bestämde mig för att njuta av min kväll ändå 😊
nouw.com/petraelisabeth
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,
Jag förstår hur du känner. Hoppas Corona försvinner snart så man kan leva sina liv 😔
nouw.com/2barnsmammaochfru
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Ja hoppas! Men det här får en nog att uppskatta allt man har i vanliga fall 😊
nouw.com/petraelisabeth
maria,
hoppas din valborg var mysig ändå, du och dina kollegor är grymma, glöm aldrig det.....
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Det var den! Fick spendera tid (telefonsamtal) med min pojkvän och det gjorde hela min kväll 😊 Tack så mycket!
nouw.com/petraelisabeth
Diana Saelöen,
Underbara underbara 24-åriga ansvarstagande du....jag älskar dig av hela mitt hjärta för det svåra , men vuxna beslut du har tagit att inte sätta dina önskemål främst utan i stället en massa okända människor som kan behöva din hjälp och din vård och att du är frisk och kan vara där. Jag hoppas att du ändå fick en fin kväll i samtal med pojkvännen och sedan en film...och för all del, glöm inte att ta väl vara på de dagar du är ledig...använd dem till vila och återhämtning....jag vet vad det vill säga att jobba på sjukhus då jag jobbat på NIVA i 20 år innan jag blev advokat....Ni är värda all beundran!!!
nouw.com/fibrolivet
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Åh tack så mycket för dina varma och kärleksfulla ord! Det värmer i hela mitt hjärta att höra. Jag försöker göra mitt bästa och det rätta för situationer. Det är inte alltid lätt och det är lätt att göra fel. Men viljan är där och det är första steget! Tack det ska jag göra. Tar vara på mina lediga dagar och försöker njuta av våren 😊
nouw.com/petraelisabeth
fighterwomen85
fighterwomen85,
Detta som du nu är med om. Du kommer växa som bara den som person ❤️. Att vara med om en sån här grej är inte många sjuksköterskor som får Förutom ni som just nu jobbar inom vården. Alltså! ni är så grymma 👊👏🏻👏🏻😘.
Jag förstår att beslutet igår var ett av de svåraste. För jag förstår Att du ville umgås med vänner & släppa lite det allvarliga. För det behöver man. Men å andra sidan. Så hade du kanske inte få prata med din pojkvän om du hade varit med dina vänner. Så får man åxå tänka 😊😘
Heja dig!!
Kram kram❣️❣️
nouw.com/fighterwomen85
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
Tack så mycket! Det är så jag tänker se det också. Vilken erfarenhet det kommer bli. Även fast man är trött nu 😊 Ja precis! Det var ju min höjdpunkt och det var så mysigt 😃 Kram!
nouw.com/petraelisabeth
fighterwomen85
fighterwomen85,
Det är bra 😊👍 vad bra. Kram❣️
nouw.com/fighterwomen85
Marie,
Du gjorde nog helt rätt hade gjort detsamma, och fint ändå av dina vänner att tycka du kunde komma, men du hade nog skönt ändå ef du ska jobba nu igen som idag då
sweetwordsbymirre.com
Åse
,
Bor inte du och din kille ihop eftersom ni hade Skype? 😊 jag hade för mig de
Madde ,
Det är så svårt. Förstår att man måste vara galet trött när man jobbar som du gör. Samtidigt tänker jag att sitta ute och grilla ändå är ok. Det är väl ifall det blir lite för mycket alkohol och man tappar lite av distansieringen det kan bli mindre bra. Men jag hade nog också valt att vara hemma och bara vila
www.nouw.com/madelena
Paulina
,
Det är klokt att stanna hemma istället. Även om det är mysigt med en eld. Du som jobbar i vården också behöver ta hand om dig.
Silverblomma,
tycker det är bra att stanna hemma just nu, även om det så klart är lite tråkigt,,men jag tycker ändå att det är bättre att tänka lite större än vanligt just nu..
nouw.com/silverblomma