Uppdatering Provtagning Corona

I två dagar i rad har jag gått upp tidigt, satt mig i bilen för att åka in till sjukhuset för att genomföra provtagningen för Corona. Det är någonting som vi har blivit erbjudna via arbetet och syftet med provtagningen är för att kartlägga spridningen av viruset bland sjukvårdspersonal samt för att använda våra prover i framtida studier för Covid-19. Dock är det skillnad på en teoretisk vision och ett praktiskt genomförande.

Jag har vart ledig i två dagar och har under de här dagarna gått upp tidigt för att ta mig in till sjukhuset i alla fall. Jag har gått till det ställe som har avsatts för provtagningen och funnit platsen tom med en lapp på dörren. "Stängt idag. Öppnar åter 6/5" stod det. Jag vände och gick till avdelningen istället för att ta reda på varför det var stängt och eftersom det är snabba vändningar inom våden just nu visste ingen riktigt varför.

Men det stod ju ändå att det skulle öppna igen 6/5 och jag tänkte, "jag testar igen i morgon". Dagen därpå satte jag mig i bilen för att rulla in till sjukhuset för att genomföra provtagningen. Även denna dag möttes jag av en lapp som visade att provtagningen var inställd. Men den här gången visste vi varför.

Bild från svenska dagbladet. Kors ditsatt av mig.

Materialet för att genomföra testerna på oss sjukvårdspersonal var slut och de visste inte när de skulle komma in nytt. Därav är detta projekt satt på paus tills vidare, tills man får in ny utrustning.

Det kändes såklart lite irriterande att jag hade gått upp och åkt in till arbetet i onödan under två av mina lediga dagar. Men man kan inte heller annat än att acceptera situationen för vad den är. Det är såhär det ser ut för oss i vården. Utrustningen tar slut, prioriteringar måste göras, provisoriska lösningar behövs tas till, improvisationen och kreativiteten är de kompetenser som arbetar hårt för att få ihop arbetspassen. Sen ser det inte ut såhär i alla situationer såklart. Men det märks att sjukvården är hårt pressad just nu, mer än vanligt, och det i såna här situationer det syns.

Vi får se om provtagningen kommer bli av över huvud taget. Kanske kommer inte alla bli testade, kanske nöjer de sig med de prover som de redan har fått in. Man vet aldrig. Oavsett så är jag beredd att ställa upp att bidra med det jag kan till forskningen och kartläggningen av det här viruset.

Nu ska jag egna min lediga dag till att plugga. Jag ska söka vetenskapliga artiklar till min c-uppsats och läsa hela dagen. Sedan ska jag åka mot Saga för att ta en promenad för att sedan äta middag tillsammans. Det känns härligt att få lite socialt umgänge igen efter några veckor av skola, jobba och social distansering. Kanske ska jag till och med ta med kameran!

Hoppas ni får en bra dag!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Kamilla,
Men så trist när du åkte in på en ledig dag bara för att. Ja ja vad kan du göra mer än att vänta men störande när du var inställd på att testa dig.
kamillaskamera.com/
Madde,
Tråkgt att det inte blev något, och att du inte fick någon information om det. Sen förstår jag att det är så det är just nu.
www.nouw.com/madelena
Pauli a
,
Synd att det är slut. Det är nog viktigt att testa personalen som jobbar där också.
Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Vad tråkigt att du inte blev testad jag hoppas värkligen att dom kommer att ta ett test <3 ni som jobbar med det är det ju värklgen viktigt att testa <3
nouw.com/amandamalmflod
Michaela ,
Usch jag hade inte alls varit glad om jag inte fick ta ett test om ja jobbade inom vården
nordengrim.nu
Silverblomma ,
Trist när du åkt dit på din fritid..hoppas att det snart kommer mer testkit
www.nouw.com/silverblomma
Marie,
Aha så surt att behöva gå upp tidigt då det ej behövdes, men bra ändå för du tänkte ju göra ngt gott av det. Hoppas att de får nytt material snart då, lycka till med studierna idag
sweetwordsbymirre.com
Hilma
Hilma,
Förstår verkligen att det kändes surt! Speciellt när det är en ledig dag liksom ❤️ Hoppas den blev bra ändå! Kram!!
nouw.com/hilma
Jeanette,
Vad synd att du inte kunde testa dig, förstår att man verkligen vill det när man jobbar inom vården. Hoppas dom kommer igång med provtagningar snart igen så du får testa dig 😊
jeanette.for.me
Marie,
Har skrivit till dig på messenger
sweeetwordsbymirre.com