The first fall of snow

The first fall of snow is not only an event, it is a magical event. You go to bed in one kind of world and wake up in another quite different, and if this is not enchantment, then where is it to be found.

När jag vaknade i morse var jag ovanligt trött. Solen hade precis gått upp, och kylan sipprade in ifrån mitt fönster som jag hade lämnat på glänt natten innan. Jag satte mig upp med en suck för att stänga det och det var då jag såg världen där utanför. Hela världen hade förvandlats till insidan av en snöglob. Ifrån himlen singlade stora snötussar ner mot marken och där nedanför väntade ett tjockt täcke av snö.
Helt plötsligt var jag inte trött längre. Jag stod och tittade ut genom fönstret ett tag, rädd för att allt skulle försvinna ifall jag vände ryggen till. Sedan satte jag på mig mina tjockaste kläder och letade fram ett par vinterskor ur garderoben i hallen. Efter att par minuter klev jag utanför dörren och in i vinterlandet.
Jag hade med mig min kamera, paraply, stativ och många idéer på hur jag föreställer mig att denna vinter kommer bli. Sedan gick jag ut i den lilla skogen bakom husen för att ta mig till den platsen jag kunde tänka mig såg vacker ut i denna snökostym. Jag gick till en stor stig som löper genom skogen, där träden sträcker sina grenar mot himlen och skapar en enorm trätunnel över stigen. Jag tänkte att denna trätunnel kunde se vacker ut nu när den var täckt av snö.
Väl framme vid platsen valde jag ut ett ställe för att ställa upp mitt stativ. Jag hade med mig paraplyet för att skydda kameran eftersom den egentligen inte tål fukt. Sedan knöt jag ihop allt med två snören jag hade stoppat i fickan. Min hemmasnickrade fotostudio fungerade riktigt bra. Kameran höll sig torr och jag kunde plocka ner kameran för att fotografera utan att jag förstörde hela byggnaden. Dock tyckte inte hundarna, som passerade då och då, om den. De skällde redan långt innan det kom i närheten av mig men deras ägare såg väldigt nyfikna ut. De stannade och ställde frågor och tyckte det var bra att jag inte lät vädret stoppa mig. Det var jag tvungen att hålla med om.
Jag stannade ute hela morgonen. Jag sprang fram och tillbaka mellan kameran och vinterlandet framför mig för att agera både fotograf och modell. Medan marken täcktes av allt tjockare lager av snö. Hela världen verkade spraka av ren och skär lycka, jag var som ett barn på julafton. Tillslut bestämde jag mig för att gå hem.
Jag kom hem lagom till att det var dags för lunch och jag tittade igenom mina bilder jag hade tagit medan jag åt.
Jag hoppas verkligen att snön ligger kvar ett tag och att det blir en vit december. Hur underbart skulle det inte vara med en jul där snön ligger på marken redan från första advent? Det skulle i alla fall jag tycka om!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

tessbjork
tessbjork,
Så fina bilder! Vår första snö kom också idag men det blev bara lite tunt på marken.
nouw.com/tessbjork
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
åh vad mysigt! första snön är så mysig. då vet man att vintern är pågång! 😀
nouw.com/petraelisabeth
hjartebarnsmamman
hjartebarnsmamman,
Myyys! Älskar den första snön 😍😍
nouw.com/hjartebarnsmamman
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
åh jag med! hoppas bara det blir snö till jul! 😀
nouw.com/petraelisabeth
LovisaLein
LovisaLein,
å så fina bilder! Älskar snö 😻😻
nouw.com/lovisalein
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
tack så mycket! åh jag med! hoppas bara det blir snö till jul! 😀
nouw.com/petraelisabeth
4foodies
4foodies,
Åhh så fint, älskar snön❄️💕
nouw.com/4foodies
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
åh jag med! hoppas bara det blir snö till jul! 😀
nouw.com/petraelisabeth
Maria ,
mysigt !!! ❤️❤️❤️Kram Maria
www.iahoglund.blogg.se
PetraElisabeth
PetraElisabeth,
ja, jätte mysigt! kram!😀
nouw.com/petraelisabeth