Jag ska testas för corona

Ni har nog hört på nyheterna att de har börjat testa sjukvårdspersonal för Corona. Min avdelning, intensivvårdsavdelningen på Karolinska, är en av de ställena som har vart i hetluften under pandemin. Och det förvånar kanske inte att personalen här är de första som prioriteras nu när det börjar bli dags att kartlägga spridningen av viruset. Jag har väntat på det här sedan jag började arbetet med coronapatienterna och idag fick jag min kallelse för provtagning. Jag ska testas för Corona.

Jag fick ett mejl där de undrade ifall jag kunde tänka mig att ställa upp för provtagning för att se om jag har eller har haft Covid-19. Proverna är frivilliga och kommer att användas i forskningssyfte samt för att kartlägga spridningen av viruset i vårt samhälle. I mejlet fanns instruktioner där jag fick veta vilka tider som finns för provtagning samt en blankett som jag ska fylla i där jag godkänner sjukvårdens användning av mina resultat. För mig var det här inte ett svårt beslut. Självklart kommer jag ställa upp för provtagning.

Jag kommer att genomföra det test som visar om jag har Covid-19 just nu, vilket är ett test som man tar med en lång tops som förs in i näsan. Samt ge ett vanligt blodprov som visar om jag har antikroppar från viruset i mitt blod. De vill alltså se ifall jag har haft Covid-19.

Därför ska jag åka in till sjukhuset imorgon, på min lediga dag, för att invänta min provtagningstid. Själva provtagningen kommer gå fort och det är antagligen en kollega till mig som kommer genomföra den, vilket kommer bli lite kul. Sedan är det bara att invänta resultatet.

Jag berättar mer om mina upplevelser från provtagningen när jag har genomfört den. Så håll utkik här för en uppdatering!

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Så bra att ni får ta dessa tester! Önskar faktiskt att jag själv hade blivit testad då jag varit sjuk i fem veckor...
nouw.com/sannaevelyne
Elina,
Så bra att ni får möjligheten att testa er! Tycker sig för rätt i att ta provet, blir spännande att se sen hur du upplever det😊
detkaosvikallarvardag.com
Amandamalmflod
Amandamalmflod,
Jag tycker att det låter kanon att ni som jobbar med det här får mäjligheten att testa er i mot viruset med <3 ni är värkligen sådana kämpar som jobbar med deta <3
nouw.com/amandamalmflod
Madelena
Madelena,
Åh vad jag önskar att jag fick ta provet. Går runt med lite ont i halsen, och klättrar efter väggarna här hemma nu. Är ju inte "sjuk" på det sättet, men vi ska ju vara hemma ifall vi känner det minsta lilla i halsen. Min dotter berättade hur dom tar testerna, och en läkare hade sagt till henne att gråter patienten har man lyckats... Blev ju livrädd då jag hörde det. Hade aldrig skrivit detta om du inte visste hur det gick till som 😊 Men som du säger. Det går ju fort.
nouw.com/madelena
fibrolivet
fibrolivet,
Skönt att få det taget, de testade min man när han var inlagd på sjukhuset och isolerade honom och en kvinna till under en period eftersom den här kvinnan kom in med coronasymtom och låg på samma sal som min man. Båda var dock negativa vilket ju var skönt. Hoppas provtagningen går bra...fint att du ställer upp...all forskning är viktig just nu
nouw.com/fibrolivet
Silverblomma
Silverblomma,
Så bra att ni blir testade..skulle också vilja bli testad då jag är nästan säker på att vi har haft Corona i familjen imen riktigt säker kan man ju inte vara så då vore det ju toppen att kunna testa sig..
nouw.com/silverblomma
Malin Tarvainen,
Finns det egentligen någon anledning till att man inte vill testas? Men oerhört fint av dig att frivilligt gå med på det oavsett. Kram
www.malinmonroe.se
Hilma
Hilma,
Så himla bra av dig att ställa upp på provtagning! Verkligen en insats! ❤️❤️
nouw.com/hilma
Marie,
Så bra att ställa upp och just du som mjobbar i hetluften skulle jag också testa och viulja veta
sweeetwordsbymirre.com
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Kikar in och hoppas du haft en jättebra dag! KRAM <3
nouw.com/emmaengstrom