Freedom is a state of mind

Never be afraid to do things that makes you feel free.

En favorit för en dag som denna! ⤴

Igår var min första lediga dag efter att min praktik avslutades. Jag vaknade av mig själv , tidigt, min kropp måste ha vant sig vid de tidiga morgnarna nu. Det var väldigt skönt att titta på klockan och inse att jag inte hade någonting av måste att göra. Jag tog det lugnt, gjorde frukost, lyssnade på musik och lästa några kapitel i min bok medan solen gick upp. Tillslut bestämde jag mig för att gå ut.

Det var svalt och fuktigt utomhus, temperaturen stod på 4 grader och regnet hängde i luften som en dimma som omslöt alla trädkronorna. Det var ett riktigt novemberväder. Även hösten har förändrats. Det märks att vi har klivit in i slutet av årstiden då de vackra höstfärgerna har flyttat sig ifrån trädkronorna ner till ett färgglatt täcke på marken. Dock tycker jag själv att dagar som dessa är väldigt vackra, en liten mystisk känsla hänger i luften när vädret är så här.
Jag strosade ner mot vattnet och följde stigen längs en av de stora sjöarna som finns bredvid staden. Tillslut kom jag fram till den här platsen. Det var en liten stenig utbuktning ifrån stigen som ledde mig fram till denna vackra vy. Det fanns ett rött hus precis bredvid som stod där som en röd kloss, inga fönster, ingen dörr. Och på ena sidan av sjön löpte bostadshus med egna bryggor ut mot sjön.
Jag satt där på en upponervänd, blå, roddbåt och beundrade världen framför mig. Jag hade inge bråttom, ingenting av måste och jag njöt av min ledighet till fullo. Efter ett tag kom Andreas och anslöt sig till platsen och han höll med om att det var vackert.
Det är alltid intressant att beundra någonting tillsammans med någon. Det är som att det öppnar ens sinnen lite extra då han ser saker som inte jag ser och virse versa. Tillsammans kan man få ett annat perspektiv på saker och ting.
Vi utforskade denna plats ett tag och Andreas ställde upp på att ta lite bilder, haha. Han vet hur jag är med min kamera. Jag brukar säga att det är precis som att ha en hund som måste rastas. På ställen som dessa går jag åt det hållet kameran pekar. Och det är precis som att den vet precis vart den ska gå, platserna jag hittar när jag håller i min kamera är helt magiska. Eller så är det jag som ser världen från ett annat perspektiv och hur vacker den faktiskt är.
Vi fortsatte att promenera runt sjön, tiden gick och solen som inte hade visat sig riktigt idag, började sakta gå ner igen. Jag tycker om den här årstiden och att det blir allt mörkare. För det första får det en att uppskatta ljuset på ett helt annat sätt. För det andra känns det som att jag spenderar hela dagarna utomhus, tills det är mörkt. Men sedan inser jag att jag ändå har en lång kväll framför mig där jag kan äta middag, dricka te, mysa framför en bra film och kanske läsa lite i en bok. Och det var precis det jag tänkte göra denna kväll.
Men innan vi började röra oss hemåt återvände vi till platsen där vi hade vart tidigare idag för att ta lite fler bilder i mörkret. Jag försöker lära mig hur man fotograferar när det är mörkt, jag tänker att det kan vara ganska bra att kunna då vi har vintern framför oss. Så det är något jag tränar på. Dessa fyra sista bilder är ifrån när det är mörkt. Säg gärna vad ni tycker!
Tillslut började vi röra oss hemåt igen. Mina fingrar var iskalla ifrån att jag hade hållit i min kamera hela dagen och när jag kom hem insåg jag hur hungrig jag var! Det blev tacos och jag kröp upp i min säng med dubbla filtar för att titta på mina bilder och för att återfå värmen igen.


Kvällen blev precis så som jag ville att den skulle bli, med en tekopp som värmde mina händer och min kropp inneifrån. Den nya spiderman homecoming filmen rullade på min platta som underhållning medan mörkret la sig till rätta utanför fönstret. En helt perfekt första lediga dag, precis i min smak. Jag undrar vad jag ska hitta på imorgon?

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer