Café ’T Papeneiland

Vi vaknade förvånansvärt tidigt den första dagen här i Amsterdam. Vi hade vart ute på en lokal bup vid namn Bubbels där de hade spelat lokalmusik hela kvällen. Vi var de ända som inte var från Nederländerna på dansgolvet och vi såg glatt på medan lokalbefolkningen sjöng högt till sina folkkära melodier.

Dagen därpå klädde vi oss varmt för att ge oss ut på Amsterdams gator för att se så mycket av staden som möjligt. Saga visade oss vägen mellan de lutande husen och pekade på allt som var värt att se. Hon visade oss Anne Framks hus och den stora kyrkklockan hon hade hört från sitt rum under andra världskriget. Saga visade oss sina skolor och alla små detaljer som vi nog hade missat om vi bara hade tittat med våra turistögon. Tillslut lädde hon vägen mot ett litet café, mitt i en gatukorsning där vi skulle få smaka på den mest gudomliga äppelpaj.

Cafet vi besökte hette Café ’T Papeneiland och var ett litet ställe med några stolar och bort, en bar och mängder med vackra detaljer på väggarna. Det var bara två andra personer där, han i baren och en äldre man som satt vid ett av de runda borden och läste en tidning.

Vi hängde av oss våra jackor och slog oss ner vid ett av borden för att invänta vår beställning. Inte ens en minut senare kom servitören ut med varsina koppar kaffe och två stora bitar äppelpaj.

Saga hade rätt. Det smakade fantastiskt gott. Vi delade på två äppelpajer eftersom de var så stora och värmde våra händer på kaffekopparna. Vi satt där i över en timme bara för att det var så himla mysigt.


Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229