365 dagar: 98

Igår gjorde jag något jag aldrig hade gjort förut. Jag ska ta allt från början.

Efter att jag, Saga, Zake och Joel hade lämnat överraskningsfesten för Sussie och åkt hem till Saga för en stunds häng innan läggdags, vaknade vi av att Saga stekte pannkakor i köket (en tradition för oss när det blir övernattning här). Vi egnade morgonen åt att njuta av pannkakor och sedan började vi göra oss i ordning. Vi hade en tid och passa och en spännande dag framför oss!

Saga och Zake frågade tidigare i veckan ifall jag ville följa med på hemmapremiären för Hammarby på tele2 arena. Något som var extra speciellt med just den här matchen var att det hela skulle börja med att folk samlades på torget i Medborgarplatsen för att hänga och dricka öl, innan en mars/promenad började över skanstullsbron mot globen och tele2 arena.

Det här var inget evenemang eller något som folk har planerat. Det var en så kallad ”spontan samling av folk som råkar göra samma sak”. Det är helt enkelt bara underförstått att det här är något man gör inför premiären på hemmaplan. Polisen spärrar av sträckan och folket sprider ut sig på gator och trottoarer, klättrar upp på ställningar och busskurer. Det sprids grön rök i luften och det smäller och lyser av olika bengaler och liknande. Det var i det här jag skulle ge mig in i i söndags.
Vi ställde oss mitt på torget i Medborgarplatsen medan folk strömmade till. Då och då anslöt sig folk till vår lilla grupp. Sagas lillasyster Tuva och hennes kille Fred anlände, inte långt senare kom Sussi och Kenneth med lillkusinen Filip (som är längre än mig vid det här laget). Vårt gäng bestod även av några gemensamma vänner till Saga och Zake samt några människor jag inte kände igen.
Vi stod på torget ett par timmar, åt lunch och pratade om alla förväntningar av detta icke-evenemang som var på ingång. Tillslut var det dags att gå.
Det var så otroligt mycket folk! Vi fyllde gatan utanför björns trädgård och Götalejon och den gröna röken fyllde luften runt omkring oss. Sångerna ekade mellan husen och de som var hemma, stack ut huvudena genom fönsterrutorna för att se på spektaklet där nedanför.
Vi gick över skanstullsbron, viftade med de grönvita flaggorna och sjöng, högt. Jag hade lärt mig de olika ramrosna efter bara några hundra meter. Alldeles för tidigt var vi framme.

Själva matchen var väldigt spännande och, jag som inte brukar titta på fotboll, tyckte det var väldigt roligt att följa bollen och se på alla människor som sjöng och reagerade på det som hände på planen. Samtidigt hjälpte jag till att fylla arenan med sånger.

Jag hade otroligt roligt! Allt tog sluta alldeles för fort, helt plötsligt började klockan övergå till sen kväll. Eftersom det var en måndag och arbetsdag dagen där på, rörde vi oss hemåt efter att matchen var slut. Och väl hemma igen somnade jag som en stock efter en fullspäckad men rolig helg!

#365dagar

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer