365 dagar: 152

Vi hade bara vart här i någon timme, fått nycklarna till lägenheten, ställt in våra väskor och sagt Hej Då till värden, innan vi bestämde oss för att gå ut. Eftersom att vi bor i en lägenhet blir det precis som hemma. Om vi ville ha frukost under morgondagen skulle vi bli tvungna att fylla på kylskåpet med smått och gott Själva. Därför var vårt första stopp att gå förbi en mataffär och köpa frukost.

Vi gick längst gatan, svängde runt kvarteret och tvärstannade. Precis runt hörnet av vår lägenhet låg en liten innegård som de hade gjort om till en gård full med Food trucks. Det luktade gudomligt och jag och Saga bestämde oss för att gå in och titta.

Det fanns så mycket att välja mellan. Många lokala delikatesser som fanns med på min lista över mat som jag ville smaka. Vi bestämde oss att pricka av en första maträtt och beställde in varsina Langos i olika smaker som vi skulle dela på. Sen gick vi för att ta en sittplats.

Med tanke på stället kanske det inte kommer som en stor chock att det var en populär plats. Det var ett stort område men det fylldes på med folk snabbt. Vi hittade två lediga platser bredvid ett par som satt och solade mot en husvägg. Vi frågade artigt ifall platserna var lediga innan vi slog oss ner. Det var då vi hörde att paret pratade svenska.

Jag vet inte hur det är med er. Men när jag träffar andra Svenskar utomlands är det som att man automatiskt är lite bättre vänner än vanligt. Man tillhör samma kategori av turister, dessutom har man någonting gemensamt. Man känner en tillhörighet, om man så vill. Vi kom i alla fall fram till att paret bodde 10 minuter ifrån oss hemma i Sverige och brukade äta på ett kafé som Saga hade arbetat på. Världen är verkligen liten.

Vi hade så trevligt tillsammans att vi bestämde oss för att gå ytterligare en sväng runt kvarteret och till en plats som är känd som The Ruin Bars i de gamla judiska kvarteren. Även detta var en sak som stod högt upp på min lista över sånt jag ville uppleva här. Så vi följde med, såg oss omkring och beställde varsin öl för att umgås med de paret.

Vi kom aldrig där ifrån. Vi hade så roligt, pratade om allt mellan himmel och jord. Skrattade så att magen värkte och var helt uppslukade av fascination över det ställe vi hade hamnat på.

Det började mörkna, två andra svenskar anslöt sig till vår lilla grupp, som vi mötte på plats. Sedan anslöt sig även två australiensare som hängde på långt in på natten. Vi hade otroligt roligt tillsammans.

Saga och jag hade sedan länge övergett planerna om frukost för morgondagen. Det är det som är så härligt med henne. Hon, lika så jag, är väldigt spontan. Inget är spikat i sten utan vi hänger på och ser hur saker utvecklar sig. Det här är en sån händelse som beskriver hur både hon och jag är som personer ganska bra. Min erfarenhet är att saker och ting ofta blir bättre om man bara låter de vara vad de är, istället för att försöka anpassa situationen till hur man förväntade sig att något skulle bli. Så denna kväll blev det kanske ingen frukost, men vi fick 6 nya vänner!

#365dagar

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer

tessbjork
tessbjork,
Men gud va roligt, älskar sånt här!
nouw.com/tessbjork