365 dagar: 100

Nu är det dags för inlägg 100 här på bloggen! Tänk, det har redan gått 100 dagar av det här året. Nu känns det verkligen som att tiden går fort!

Jag har spenderat dagen på jobbet och det har vart en bra dag, trott kylan och vinden som fortfarande hänger kvar.

Väl hemma igen satt jag i soffan och njöt av en lugn stund i vardagsrummet. Jag brukar alltid vara hemma sist eftersom jag har längs att åka från jobbet. Men idag var jag hemma först. Jag passade på att göra i ordning en smörgås, koka lite te och sätta på ett avsnitt av en serie, bara för att slappna av efter en lång arbetsdag.

Det var när jag var mitt uppe i serien som min familj öppnade dörren och ramlade in i lägenheten. Med sig hade de ENORMA kartonger som de bar in i vardagsrummet. Den första täckte tv:n helt själv, trotts det var det en stor kartong kvar som skulle bäras in. Sedan började kaoset.

Vi hade beställt utemöbler till balkongen veckan innan, för att göra det mysigt inför våren. Leveransen hade anlänt för ett par dagar sedan men när mina föräldrar skulle åka och hämta dem fick de inte in kartongerna i bilen. Nu kunde jag se varför.

De började plocka upp kartongerna. Tejperna revs, bubbelplasten spräcktes och kartongbitar flöt genom rummet. Först lyftes en fåtölj ut ur kartongen, sedan kom ett bord farandes och togs emot på andra sidan mig. Själv satt jag mitt i kaoset med min smörgås och mitt te och undrade hur min mysiga stund hade kunnat förvandlats till denna arbetsplats av kaos, på bara några sekunder.

Jag kunde ändå inte låta bli att känna mig fullkomligt glädjefylld av detta stök som min familj tog med sig. Helt plötsligt ramlade livet hem och fyllde min ensamma stund med liv och rörelse. Jag svalde smörgåsen som var kvar och gav mig in i kaoset jag med.

Det är ungefär såhär min onsdagskväll har sett ut. Det har vart en härlig dag och nu är balkongen i iordningställd för en lång utomhussäsong fylld med värme och solsken, förhoppningsvis.

#365dagar

Petra Elisabeth

Follow me on: Facebook | Nouw | Instagram

Gillar

Kommentarer