Lite sent som vanligt, men den femte maj hade jag varit här i exakt åtta månader i alla fall. Det är helt otroligt att det har gått så långt nu och jag kan inte tänka mig att det är så kort kvar. Det känns okrydd som att jag kom hit för en månad sedan ungefär, men helt plötsligt har åtta månader bara passerat och jag är hemma i Sverige igen om mindre än en månad nu. Vad har hänt egentligen alltså, mitt minne av detta året är så svagt typ och det är även minnet av hur mitt liv var innan jag åkte. Det är lite läskigt måste jag säga och jag vet inte riktigt om det är helt normalt ärligt talat alltså, redan minnesproblem vid 17 år. Juste är ju snart 18 också, två dagar ungefär. Det ska bli trevligt minsann, även om jag inte får njuta av de saker som hade varit lagligt för mig om jag befunnit mig på ett annat ställe, MEN det är helt okej ändå. Jag ska njuta av att känna mig lite vuxen i alla fall, även om det kommer att vara exakt, samma, sak.

Snart kommer ju också mina kära föräldrar hit, två veckor om jag ska vara exakt, vilket är väldigt spännande. Det kommer att vara så underbart att få träffa dem och sedan få visa dem allt här. Inte överdrivet mycket att se, let's be honest, det är en liten stad med mindre än 10 000 invånare, men det är ändå väldigt gulligt här och jag gillar det. Sedan två dagar efter mamsen och papsen landat är det ju graduation och det kommer vara en upplevelse i sig känner jag. Är mest taggad på att vara klar med skolan just nu faktiskt, som det brukar var vid den här tiden på året antar jag så det är ju skönt i alla fall.

Den här månade har det ändå hänt en del saker tycker jag. Det var ju prom som jag skrivit om innan och sedan hade jag och Lily dance recital i helgen. Det var väl kul ändå, att få uppträda våran lilla grupps rutin inför massa folk, även om jag nästan spydde på scen haha. I helgen har jag nämligen en till recital, men för voicelessons och Maddy och Emily uppträder också med deras instrument. Fan vad jag inte vill just nu dock, nerverna kommer redan. Och det passar ju inte direkt bra att jag blir förkyld nu precis innan också, som vanligt.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Det är så otroligt svårt att förklara hur det är att vara en utbytesstudent. Jag kan aldrig någonsin förklara för någon om min upplevelse och får dem att förstå, för att de kommer aldrig att förstå. Missförstå mig inte, det är inte på något sätt fel eller konstigt, det är bara omöjligt.

Jag har lärt mig så otroligt mycket och det är vad jag är gladast över, och det är därför, oavsett hur bra och dåligt det har varit ångar jag inte en enda stund. Jag ångar mig inte när jag tänker på att jag måste gå om ett år i skolan och börja om på nytt som jag gjorde när jag kom hit. Jag ångrar mig inte när jag vet att alla mina kompisar kommer att ta studenten innan mig. Jag ångrar mig inte när jag tänker på hur svårt det kommer att vara att känna mig hemma i Sverige igen och att känna mig som vanligt med min familj och kompisar. Jag ångrar mig inte när jag har dåliga dagar, när jag mått som sämst eller när jag känt för att åka hem. Jag ångar inte en enda sekund jag har "missat" där hemma för allt jag inte missat här under detta året är ju värt så mycket mer.

Ingen kommer någonsin att förstå hur jag har haft det under dessa månaderna. Ingen kommer någonsin att förstå hur jag har mått, hur mina känslor har gått upp och ner, hit och dit. Ingen kommer någonsin kunna förstå hur jag har mått skit vid så många tillfällen, men också sjukt bra vid andra. Ingen kommer någonsin förstå hur svårt och utmattande det har varit för mig, samtidigt som ingen någonsin kommer att förstå hur lärorikt och glädjerikt det har varit. Ingen kommer någonsin att förstå hur jag kommer att känna när jag kommer hem. Varför det inte bara kommer att vara underbart utan förmodligen också otroligt jobbigt och utmattande. Jag kan berätta gång på gång vad jag har gjort, vad jag har vart med om, vad jag har känt och vad jag har lärt mig, men det spelar ingen roll egentligen för det kommer aldrig att vara helt logiskt för någon annan än mig. Så tänk efter en extra gång när du säger att du förstår, för tro mig du har ingen aning.

Likes

Comments

United States Capitol Building

Museet där Natt på Museet 2 eller 3 spelades in.

Posande Maddy med Washington Monument i bakgrunden

Lincoln Memorial

The White House. Var mindre än vad jag förväntade mig haha.

​Jag och Lily gick till National Gallery of Art och strosa runt.

Likes

Comments

Så igår var det prom. Jag började göra mig i ordning ett bra tag innan, som vanligt och sedan blev jag upphämtad av Tawny och Lily och vi drog vidare till nån hamn. Där mötte vi upp Saga, Namara och Wyett för att ta bilder osv och sen gick vi och åt på en restaurang. Efter det åkte vi till prom, men det var lite sisådär och vi var inte där speciellt länge. Istället drog vi hem till Tawny och chillade där tills vi tillslut åkte hem igen. I helhet så var kvällen helt okej ändå, det var kul att "dress up" osv och umgås allmänt i alla fall.

Likes

Comments

Under spring break var vi och besökte Matts syster Steph, hennes man Cale och deras nyfödda, lilla Crossby. Vi var i en stad som heter Winston-Salem och det var verkligen så sjukt fint. Väldigt bra väder och underbart fin natur. Vill väldigt gärna åka tillbaka dit någon gång.

Likes

Comments

Sju månader har nu passerat, men den här gången kan jag faktiskt inte säga att det känns speciellt sjukt. Det känns ganska normalt vid det här laget på något sätt, som om jag vant mig nu. Det är dock ganska sjukt måste jag säga. Det har alltså tagit mig sju hela månader att verkligen vänja mig vid det faktum att jag är här, men också att jag väldigt snart åker hem igen. Ganska opraktiskt känner jag, men bättre sent än aldrig antar jag. Jaja, vad annars? Jag mår bra. Jag börjar längta hem mer och mer ju närmre det kommer. Det känns så sjukt nära just nu och det är så sjukt nära just nu. Jag har mindre än två månader kvar här i Shawano, en månad och 23 dagar för att vara exakt, och imorgon (nionde) är det exakt två månader tills jag kommer hem till Sverige. Det måste ju verka som att jag längtar ihjäl mig hem med mina countdowns osv, och det faktum att det är typ det enda jag skriver om i dessa inlägg haha.

I alla fall, denna månaden har varit ganska händelserik, det vill säga, jag har gjort mycket grejs. Eller det var väl mer andra halvan av månaden, men i alla fall, min värdsfamilj, jag och Lily reste runt till x antal olika ställen under spring break. Vi började med Madison här i Wisconsin för Maddy och Emilys dance competition, sedan en 15h bilresa vidare till North Carolina för att besöka deras släktingar, och till sist körde vi mot Washington DC för att se det också. Mer om den resan kommer här på bloggen så småningom, har några hundra bilder från den att visa. Redan helgen efter spring break var det en till dance competition, men nu i Minneapolis, Minnesota. Jag och Lily fick strosa runt en stund i Mall of America och sedan var det dans på dans på dans dagarna efter det.

Som sagt ska jag berätta och visa mer från resan på spring break så snart jag kan. Jag ska också försöka blogga lite oftare med lite blandade inlägg, mest om saker jag lärt mig, upplevt, insett osv, vi får väl se lite vart det går och om det blir något, jag känner mig själv liksom ;)

Likes

Comments

I sex hela månader har jag nu varit här I Shawano och det känns fan helt sjukt hur snabbt det har gått. Känns som att jag skriver det varje gång i dessa månadsinläggen, men det är bara väldigt passande. Nu eftersom detta inlägget är lite sent så har jag också imorgon (9e) passerat datumet när det är exakt tre månader(!!!) tills jag kommer hem till Sverige igen. Endast tre månader har jag kvar här och det känns både roligt och ledsamt. Även om jag saknar hemma mycket nästan konstant så är jag verkligen inte redo att åka hem nu. Jag märker dock av en skillnad på det. Med tiden börjar man känna sig mer redo och det planar ut lite granna, vilket är bra antar jag. Jag kommer nog vara väldigt redo att åka hem när det väl kommer, för det finns ju så mycket att komma hem till liksom och det är det som är mest exalterande.

Februari månad måste jag nog säga har varit den bästa hittills för min del. Jag mår väldigt bra just nu och allt går väldigt snabbt, vilket är ett bra tecken känner jag. Jag vet inte riktigt vad som gjort denna månaden bra ärligt talat, men jag tror att det är en stor kontrast emot förra månaden som gör att det känns bättre faktiskt. Annars går allting allmänt bra helt enkelt. Skolan, vänner, familj, mig själv osv, det känns bra. Jag känner mig bara väldigt lugn och inte speciellt stressad just nu, vilket jag älskar och det får mig att må så mycket bättre.

Likes

Comments

Jag kan inte förstå att det har gått fem månader sedan jag kom hit till Shawano och jag kan inte förstå att det är mindre än fyra månader kvar tills mamma och pappa kommer hit, jag har graduation och vi åker vidare till Chicago och New York, spenderar en vecka där och den nionde juni kommer jag hem!!! Om 125 dagar landar planet på landvetter och jag får träffa familj och vänner! Åh vad jag längtar alltså. Jag kommer dock sakna det här också såklart, men det slår inte hemma på lång väg.

Den här månaden i alla fall, har varit väldigt seg och som jag sagt innan, den sämsta hittills. Jag är otroligt glad att den är över nu och det går mot ljusare tider. Jag har ärligt talat nästan bara velat åka hem en större del av månaden och bara inte mått speciellt bra. Jag vet inte om det är på grund av att det är så mörkt ute eller kanske för att jag var rädd för finals week och en ny termin. Men allt är redan lite bättre och det rullar på bra nu när jag kommit in mer i den nya terminen och har vant mig vid mina nya kurser osv.

Likes

Comments

Hejsan! Idag är det torsdag, vilket innebär snart fredag och helg. Den här dagen har gått otroligt fort, vilka alla "jämna" dagar gör för mig i mitt nya schema, då jag har Civics, U.S-History, Media Awareness och Choir. Inte roligaste dagen men otroligt skönt att den går snabbt i alla fall. Hela denna veckan har gått väldigt fort faktiskt och det är jag väldigt glad för. Behöver lite helg nu för med nytt schema är allt så nytt igen och det blir nästan lite utmattande. Tycker ändå om mitt nya schema nu, några intressanta och roliga klasser som International foods är väldigt kul. Nu ska vi äta middag och sen får jag och Saga sätta oss och plugga en liten stund. Ska försöka blogga snart igen...

Likes

Comments

Maya och Tawny på pep rallyn i fredags.

Innan Winter Wonderland dansen.

Likes

Comments