Home alone

Igår var en stor dag i Sammies liv (och våra!), vi har pratat väldigt mycket om ensamhetsträning och att vi kanske inte jobbat så mycket med den.
Tills vi igår insåg att JO! Det har vi ju visst! Varje dag, sedan han kom hem till oss. Det är bara det att vi har gjort det omedvetet.
Vi har ju levt i ett hav av kompostgaller hemma, då vi vill skydda våra saker samt slippa "neja och fya!" på Sammie, dag ut och dag in.
Och varje gång vi lämnat han för att gå till ett annat rum, så säger vi "kommer snart!", försvinner och kommer sedan tillbaka igen.
När han nyss kommit till oss så gjorde vi samma sak, fast vi då bara ställde oss på andra sidan gallret med ryggen emot.
Och så har det sätt ut, fast skillnaden nu är att vi säger "kommer snart!" och försvinner på en annan våning, ut på baksidan, ta ut sporna eller för att hämta saker i bilen.

Så igår köpte Ante en övervakningskamera som man kopplar upp till mobilen (tack för tipset Johanna & Kristian😍), riggade den i gästrummet där vi nu tillfälligt bor och gick ut och satte oss i bilen för att fara på affärn.
Vi var borta i ca 35min och jag satt som klistrad framför mobilen och kommenterade allt han gjorde "han går runt, han tittar ut, han sitter, han ligger" osv.
Han pep liite och gick runt, kanske i 3 min totalt? och det kändes som att mitt hjärta skulle gå sönder, men sen la han sig ner och somnade❤ Gissa om vi vart stolta?
När vi kom hem så gjorde vi inget större fadäsen av det. Jag hade dock kunnat vänta med att hälsa tills han lugnade ner sig lite..

Innan vi gjorde detta så hade vi även tagit ut han i skogen där han fick kuta av sig, klättra upp för höga backar och söka. Han fick även sin kvällsmat efter skogsturen så han var riktigt trött och nöjd.

Det här kändes och känns fortfarandee, så jävla bra! Så nu ska vi fortsätta träna, fast kortare stunder. Känns så jävla skönt att man ändå kan ha koll på honom när han är ensam! Så att man vet om han har tokpanik eller bara chillar, vem vet, nu kanske man kan gå ut och springa i 30 min medans han chillar inne? 💕🙏🏽

Jag spelade även in vad gjorde nör vi var borta, film kommer på det inom kort!🙈

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229