Förlossningsskräck?

Vet inte riktigt vad det är som sker,
men jag börjar faktiskt bli orolig inför förlossningen. Egentligen så börjar jag bli mer orolig i allmänhet, men nu tänker jag fokusera på just oron över förlossningen.

Även fast den är så himla långt bort så har jag gått och blivit nojjig och det stör mig.
För innan var jag coollugn och hade det här trevliga "lita på kroppen-känslan", kunde se förlossningsvideos och läsa förlossningsberättelser och bara längta. Smärtan syntes vara något jag skulle kunna övervinna då jag skulle få belöningen att äntligen få hålla mitt barn.
Men nu? Jag är bara rädd.
Vet inte vad det var som utlöste det, men de första känslorna kom när jag kollade på Helen Torsgårdens första förlossningsvideo samt någon randomtjejs som tydligen haft en riktig mardröm till förlossning. Då insåg jag att min förlossning säkerligen kommer bli något i den stilen mer än det här superhärliga och roliga Margaux Dietz fantastiska förlossning som fick en så säker på att allt kommer gå bra och vara smidigt.

Nu är väl även det här mitt fel också som tittar och läser om "dåliga" förlossningar. Men samtidigt vill jag inte bara måla upp en bild av att det är så himla smidigt och underbart härligt att föda, för IFALL nu något går snedt, eller vad nu som kan hända, så vill jag känna till det sedan innan och inte få världens jävla chock och panik (vilket jag troligtvis kommer ha ändå) Nä usch, det känns verkligen inte alls bra när jag tänker på att föda nu.
Jag visste att jag skulle behöva prata med nån psykolog via MVC gällande förlossningen, men jag trodde verkligen att det skulle bli längre fram.

Men självklart så njuter jag verkligen att vara gravid och jag lääängtar så mycket tills jag får hålla min lilla älskling i min famn❤

Men det är just själva förlossningen. Nä fyfan. Jag blir nästan tårögd när jag tänker på det nu, in a bad way. Måste nog läsa boken "att föda utan rädsla" som jag fick av min faster, hoppas verkligen att den kan hjälpa mig tills jag ska prata med psykolog.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229