Sådan vasker du dine makeup pensler


Elevlivet på første klasse, som jeg kalder det, byder på lidt af hvert her i salonen hos MetteSchmidt.Com.

Selvom vi er frisøre kommer der også en masse make up ind i billedet. Og pigerne i salonen elsker at tage make uppen frem til tider og lave makeup guide til kunderne.

Men det betyder også at makeup penslerne skal gøres rent, for der er ingen der vil arbejde med beskidte børster eller børster der har været brugt på en anden før.

Så her skal eleven igang, det er mig, med at gøre dem rene. Så jeg vil lige fortælle hvad vi gør, give et tip 😉

Men lad os komme i gang.


1. Skyl dine pensler under vandhane, vær forsigtig at det ikke kommer for meget vand ind til limningen af penslerne.

2. Jeg bruger her en lille klat af vores salon shampoo fra Sassoon, som er lidt plejede til hårene i børsten.

Der er mange forskellige produkter til specifikt at rense penslerne med. Men jeg hører fra mine veninder at de bedste de har gjort er at bruge en shampoo, intimsæbe eller baby shampoo fordi det er mere skånsomt. En anden sæbe kunne være neutral krops sæbe fordi der ikke er parfume i. Jeg ville anbefale sæbe uden parfume.


3.
Tag en lille klat sæbe i hånden og arbejd den forsigtigt ind i penslen til du kan se makeuppen er ude.


4.
Når sæben er arbejdet ind skal den ud igen. Så her skal du igen have penslen under vandet men igen vær forsigtig, vandet skal helst ikke op til limningen.

Bonus.
Hvis du har brugt dine pensler i et oliebaseret produkt som læbestift eller foundation. Skal du bruge olie til at få det ud, olie opløser olie.

Du kan her bruge en mad olie fra køkkenet (oliven eller solsikke) men jeg vil anbefale manderolle, det er langt bedre og mere plejede.

Olien skal forsigtigt arbejdes ind i den tørre pensel, og derefter tilføjes sæben. Og så fortsætter processen som før med ikke oliebaserde.

5. Lad penslerne tørre, her er det en god ide enten at hænge penslerne op med hårene ned ad for at vandet kan løbe ud og ikke skadelimningen. Ellers kan du ligge dem på et håndklæde og lade dem tørre, som jeg har gjort denne gang.

Job done!

Men Girls, hvorfor skal penslerne vaskes?

I salonen skal de vaskes fordi de bliver brugt på forskellige kunder, men også fordi der kommer bakterier på. Det gør der også på jeres der hjemme. Bakterierne er med til at skabe urenheder i huden hvis du ikke vasker dem, og det er ikke lækkert Girls 😉

Vi/jeg vasker penslerne hver gang de er blevet brugt på en kunde, men der behøver I ikke hjemme når det er jeres egne. Men mindst en gang i måneden skal de vaskes, men hver 14 dag ville være en god ide 😉


Hvad sker der for at jeg laver et blog indlæg om makeup pensler 😂 vi ses venner, håber I fik lidt ud af det

Synes godt om

Kommentarer