Allt kring himmel å hellvete

Mer too... Jaa, om jag skriver det på min statusrad på nylleboken, så vet människor att andra människor har tagit på min kropp, mot min viljaoch vi ska få en förståelse för hur utbrett problemet är. Och?
Jag föredrar att handla. Nu var det länge sedan någon ansåg sig ha den rätten. Men jag minns tydligt ett tillfälle. På damtoan, på en köttmarknad i en närliggande by. Just det. En köttmarknad. Ett sk. Uteställe. På just detta, värre än övriga och helt utan normala gränser vill jag få lov att tycka.
En, vi kan kalla denne en tölp. Befinner sig på damtoan då jag kommer ut från toan. Jag ställer mig vid handfatet och tvättar händerna. På handfatet står diverse tomflaskor. Jag känner en ganska brutal hand mellan mina lår.
Jag tar en av flaskorna, slår av halsen och med den i handen vänder jag mig om, och förklarar på ett väldigt tydligt och pedagogiskt sätt, som är svårt att misstolka, att detta bör vederbörande inte göra om. Jag förklarar det verbalt och med mycket lugn och låg ton. Flaskan användes bara för att understryka min poäng och för uppmärksamhet.
Sedan lämnade jag stället och tvingade min far att hämta mig.
Det gjorde skillnad. Mer too, gör inte det.
Lika lite som hjärtan mot cancer och flaggor mot döda människor.

Det är en av de tankar som virvlar i huvudet då jag dricker mitt morgonkaffe, i skenet av tända ljus i gryningen och det enda som hörs efter att barnen gått till skolan är ticket av köksklockan och hundens snarkningar.

Vidare tänker jag på att jag ska äta lite. Vad? Kanske gröt? Att jag ska gå ut m. Snarkhunden. Att jag ska gå till Rosaline en tur, och prata en sväng. Att jag kanske ska ta å åka å snacka lite m. Berta (frieserhäst), och undrar vidare om älgjägarna har varit lediga klart snart och skjutit av sin kvot? Jag föredrar ridturer rakt ut i spenaten. Det är inte 100 procent bra, under de 2 första veckorna av älgjakt.
Snarkhunden hade fö. Fått en present som hängde på grinden i morse. 1/2 m älgben. Populär kille det där. Alltså gillar ni mig går det alldeles utmärkt att hänga ett par kilo kött på grinden också. Kör på samma princip, ni behöver inte skriva vem ni är, det ger en kul gissningslek. Dock vill jag påpeka att köttet önskas färskt eller fruset, ruttet undanbedes, då jag lätt kan missförstå det som ett hot. Och jag har ju ovan förklarat hur jag reagerar just vid hot... 🙂

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Allt kring himmel å hellvete, Detta va la onödigt då...

Ja. Det händer inte mkt. Trots det för mkt.
Det e höst, kallt, blött, mörkt. Min förmåga att sortera, orka och klara e för att tala i klarspråk rätt kass.
I min närmsta krets har vi under de senaste 6 mån hanterat cancer ggr 2, fall från 7 m tak, stroke , dubbla benbrott och dödsfall. Visst. Jag e inte personligen drabbad. Jag ska inte gnälla. Men. Lik förbannat, det äter mig ändå. Det finns nära mig, det blir verkligt och det berör mig.

Just nu e vi här. Det tränas. Idag inte jag, men igår var jag med. 3 Tim trampolin. Jag har lite ont idag. Efter träning ska d firas svärfar. 79 bast å seg som kåda!

Hästar e fortfarande mysigt, extra kul då mannet hänger på!
Stora A e mkt stor. Han e så stor att jag nästan aldrig ser honom. Jag e mest taxi. Och lite bankomat, fast inte mkt, så d kan jag faktiskt inte klaga över egentligen.
Om 2 v e d dags för hemma 2 igen. Jag längtar. Längtar så mkt att jag ser bilderna i huvudet. Känner lukterna, lukten av hög luft, fuktig bergsluft på morgonen.

Har egentligen inget att förtälja. Över å ut!

Likes

Comments

Allt kring himmel å hellvete

Idag e Fru Snicksnack ett vandrande kaos.
Hon vill allt och inget.
Hon kan, kanske vill, kanske vägrar:
Gå ut med hunden, köpa bivax, göra salvor, åka till stallet, skörda, hata världen, dricka ännu mer för mycket kaffe, äta frukost, fly, stanna hemma, gå på 1 fest eller 2 eller ingen. Utbilda sig till hovslagare, eller lokförare eller skaffa ett jobb eller skita i det, alt. Misslyckas.

Kanske borde hon träna lite mer, kanske borde hon ta sig i kragen å tappa lite vikt? Eller skita i det. Hon e ju av världsklass ändå, eller inte.
Satan i gatan å Gud i London vilka kvävande hellvetes val livet erbjuder.
Jag lyssnar på trallvänlig punk med nattsvarta texter för att pigga upp mig lite... Det kanske e för realistiskt? För jävlar va det funkar illa!

Likes

Comments

Allt kring himmel å hellvete

Idag tar vi historien om nejsägaren som plötsligt sa ja.

helt ointressant egentligen, men ändå.

Hon säger alltid nej.

Hon har alltid en ursäkt. det e pengabrist, orkesbrist, tidsbrist, barnvaktsbrist,

hon e bortrest, hon e upptagen, hon e kort och gott jävligt opassande.

Opassande på ett icke positivt sätt. Inte sådär coolt opassande å obekväm som hon upplevde sig själv förr,

utan bara ursäktens mästare.


En av de som aldrig ger upp, en av de människor, som hör av sig med jämna och ojämna mellanrum, till nejsägaren.

Hon hörde av sig till nejsägaren.

Undret skedde och nejsägaren sa ja.

Ja till spelning.

Spelning, drogfri , med slut kl 23.

I äkta tantanda :)

Imorses vaknade nejsägaren, hon som sa ja

till en tisdagspepp, av samma ickegeuppare.

Och nog faan va d pepp!

Nejsägarn blev så peppad, så hon känner sig minst 15 år yngre.

(för 15 år sedan, då korten var grynigare och energinivån minst 75% högre)


nejsägaren e så peppad så hon skiter i listan med måsten, idag igen och åker å stallar sig istället. I äkta revoltanda alá tant, åker hon. Nu. Eller eftersom hon e tant måste hon dricka kaffe, borsta tänderna och klä sig först.

Nog med ordbajs.

Likes

Comments

1 akut nödvändighet gjord, eller 2 om man vill leka redig. Gurkor skördat och rensat.
Och! Nu e den hämtad, mastodontpumpan. Så imorgon el ons. Måste hellvetet ätas åxå. Mer måste alltså.

  • 61 Readers

Likes

Comments