Hur fungerar det?

Vad är C9?
Change 9 är en nio dagars program som baserar sig på aloe vera, ett matschema och lite motion. Paketet innehåller alla de produkter man behöv för dessa nio dagar, man får även ett instruktionshäfte där man steg-för-steg kan följa med vad man skall göra, äta och tänka på dag-för-dag. Alltså är det väldigt simpelt! Detta paket passar för både män och kvinnor, personer som tränar. inte tränar, är överviktiga, jaa det är för alla helt enkelt!

Hur fungerar C9?
Det går ut på att ändra om ens tänkande, kickstarta en ny livstil och byta ut de dåliga vanorna mot bra vanor! Att dricka aloe vera gel, ta kosttillksott som ger kroppen de vitaminer och mineraler ingår bland annat i programmet. Att dricka gooda proteinshakes (och ja de är faktiskt goda!) är grunden i programet. Dag 3-9 får man även äta lågkalorimåltider. Dessutom finns det en "free foods"lista där det står en massa grönsaker och frukt som man får äta hur mycket som helst av, det är inte meningen att man skall gå omkring hungrig!

Vad gör C9 programet för dig?
Det ställer om ditt tänkande på nio dagar, får en in på goda vanor istället för att man fortsätter med de dåliga vanorna. Aloe vera gelnen är ju grunden i det hela! Forever Therm som även finns med i paketet som lite extra hjälp. Forever Fiber, innehåller fiber precis som namnet säger. Forever Lite Ultra Shake är en proteinshake som i vanliga fall används vid träning, men i detta fall som måltidsersättning. Den innehåller en massa bra vitaminer och mineraler och såklart proteiner, dessutom är den super god!

Dag 1 och 2 är planerade så att både kroppen och huvudet skall nolla sig. Dessa dagar, på grund av att man äter hälsosamt, det kan vara ovant för kroppen så man kan känna sig ganska trött, möjligen ha huvudvärk. Man har inga riktiga måltider under dessa dagar, men man får äta fritt från "free foods"listan.

Dag 3 till 9 får man äta en 600 kaloriers måltid endera till lunch eller middag, på sidanom resten av produkterna. Under denna tid kommer man även märka av förändringar på kroppen och i välmåendet, då kroppen börjar vänja sig vid hälsosam mat och ens nya livsstil.

Vad är nästa steg?

När man har gjort C9 är nästa steg att börja med FIT 1 och efter det FIT 2. Men det är inget måste, man kan även endast göra C9'an. Dock kan jag tänka mig att man är taggad att forsätta med de andra paketen då man märker skillnaderna efter Change 9!

Hur får jag tag på Change 9 paketet?
Det är bara att höra av sig till mig om någon är intresserad av att köpa ett paket.

Om du har facebook så ger jag dig min sidan och du kan pma mig där. :)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har tappat sugen att skriva förut grund av gamla tiden. Nu tänker jag tillbaka skriva blogg och det är faktiskt länge sen.. Men jag tänker inte skriva varje dag utan då och då..

Vad vill du ska jag skriva på blogg?

Så tänker jag köra med nästa inlägg blir om C9..

Likes

Comments

Jag fick diabetes sen när jag var 3 år gammal så fick jag helt plötsligt av tuff sjukdom. Jag vet att jag är inte ensam om det! finns vänner, någon av min släktingar och min pappa har diabetes. Ärligt tycker jag det är jävla jobbig att sköta med doser och kolla mätare innan ta någon att äta och sprutan insulindos. Diabetes leker inte med som leksaker!

Finns 3 olika typ!

Diabetes typ 1

Typ 1-diabetes är en autoimmun sjukdom där immunförsvaret angriper de insulinproducerande betacellerna ibukspottskörteln. Detta gör att den egna insulinproduktionen först minskar för att sedan helt upphöra, vilket måste behandlas med injektioner av insulin.

Sverige finns ca. 50000 människor med sjukdomen.Det är vanligast att debuten sker innan 20 år ålder och att den ärakut, men det är ingen absolut regel.

Typ 1-diabetes är delvis ärftlig, med flera kända gener som påverkar risken för diabetes.I genetiskt känsliga personer, verkar insjuknandet utlösas av en eller flera miljöfaktorer till exempel en infektion av Coxsackie B4 virus.Dock har livsstilsfaktorer ingen inverkan på typ-1 diabetes.

Diabetes typ 2

Typ 2-diabetes beror på att insulinreceptorerna på kroppens celler av okänd anledning slutar reagera på insulin som gör att mängden insulin som krävs för att tillgodogöra sigglukos ur blodet stiger varför blodsockret blir högt. Tillståndet behandlas genom livsstilsförändringar, läkemedel i tablettform som minskar insulinresistensen och/eller insulininjektioner.

Det finns ca 350000 typ 2 diabetiker i Sverige.Debuten är ofta gradvis och sker ofta i vuxenålder.

Tidigare namn på sjukdomen är icke-insulinkrävande diabetes eller åldersdiabetes.

Historik

Diabetes har känts till sedan antiken och behandlingar av med varierande effekt finns beskrivna sedan medeltiden. Namnet Diabetes (grekiska: διαβήτης) myntades av Aretaeus från Kappadokien. Det kommer från det grekiska ordet διαβαίνειν, diabaínein som betyder "genompasserande" och som refererar till den stora mängden urin som passerar genom systemet. Thomas Willis lade år 1675 till ordet mellitus från det latinska ordet för "honung", en referens till den söta smaken på urinen. År 1776 bekräftade Matthew Dobson att den söta smaken berodde på att det fanns ett överskott på socker i urinen och blodet på diabetessjuka.

Orsakerna bakom sjukdomen började förstås experimentellt omkring 1900Baron Joseph von Mering och Oskar Minkowski upptäckte 1889 att hundar som berövats sina bukspottskörtlar utvecklade alla tecken och symptom på diabetes och avled kort tid efteråt. År 1910 föreslog Sir Edward Albert Sharpey-Schafer att personer som led av diabetes saknade ett visst ämne som normalt sett producerades av bukspottskörteln, han föreslog att man skulle kalla denna substans för insulin, från latinets insula, vilket betyder 'ö', vilket refererar till de insulinproducerande Langerhanska öarna i bukspottskörteln. Bukspottskörtelns endokrina roll och beviset för att insulin verkligen existerar visades inte förrän1921 när rumänen Nicolae Paulescu, professorn i fysiologi i Bukarest, isolerade insulin. Senare Sir Frederick Grant Banting och Charles Herbert Best återupprepade von Merings och Minkowskis arbete och gick vidare och visade att de kunde reversera den inducerade diabetesen genom att ge hundarna ett extrakt från Langerhanska öar från friska hundar. Man gick vidare och renade hormonet insulin från bukspottskörtlar från nötkreatur vid Torontos Universitet vilket ledde till en effektiv behandling - insulininjektioner. Den första patienten som behandlades var den 14-årige Leonard Thompson, som på sjukhuset i Toronto fick sin insulininjektion, den 11 januari1922.

För detta tilldelades Banting och laboratoriedirektören MacLeod Nobelpriset i fysiologi eller medicin 1923, dessa två delade i efterhand prispengarna med resten av teamet, i synnerhet Best and kemisten Collip. Banting och Best gjorde patentet tillgängligt utan att ta något betalt vilket inverkade till att produktionen av insulin och behandlingen av diabetes snabbt spred sig runt världen.

Risk blir

Ketoner är egentligen fettsyrarester och används av kroppen som "nödsocker". För personer med diabetes typ 1 finns en daglig risk att få ketoner i blodet. Tre situationer finns då ketoner produceras av kroppen:

  • Vid "äkta" svälttillstånd, det vill säga när glukosnivåerna i blodet är låga
  • Vid "falska" svälttillstånd, som till exempel vid diabetes. Denna situation kan bli allvarlig och skall behandlas.
  • Vid lågt intag av kolhydrater, sk lågkolhydratkost.

Ketonsyraförgiftning (ketoacidos) inträffar när levern inte får tillräckligt med socker och istället som kompensation slår på ketonproduktionen. Oftast händer detta vid typ 1-diabetes. Orsaken är då att insulinbristen hindrar glukoset att komma in i levercellerna. Cellerna tolkar detta som att sockerbrist råder varpå de kompenserar detta genom ketonkroppsbildning, trots att blodsockernivåerna är höga. Svältketoner uppkommer också normalt i mindre mängd vid motion och under längre sömn.

Då glukoshalten i blodet är hög, men ketoner ändå produceras, inträder ett allvarligt tillstånd: ketonsyraförgiftning. Kroppen anser att det inte finns socker i blodet men fortsätter att producera ketoner, vilka sänker blodets pH. Kroppen svarar genom att svettas (hyperhidros) och man får dålig andedräkt, samt att man kan utsöndra en dålig odör. Ökad urinering sker också då kroppen försöker att både ventilera genom andning och skölja ut ketonerna genom urinen. Dessutom verkar den höga blodsockerhalten urindrivande. Acetonliknande doft i andedräkten kan förnimmas med utandningsluften på grund av dess lättflyktighet.

Behandling sker genom justerad insulindosering och mycket täta kontroller av både blodsocker och ketoner. Det är viktigt att dricka mycket.

Ketonvärden över 0.7 måste behandlas, och värden över 1 räknas som ketonsyraförgiftning. Ketonsyraförgiftning är livshotande och måste behandlas omedelbart.

Neuroglycopent syndrom inträder då hjärnan blir utan socker, som är hjärnans bränsle. Symptomen är att man blir trött, grinig, får ont i benen, dålig hörsel och huvudvärk. Personen kan agera irrationellt och verka avskärmad från verkligheten. Förloppet är väldigt snabbt och kan gå på 15 minuter från att vara hypoglykemisk till att sockerbristen i hjärnan inträder. Personen hamnar i koma och döden inträder inte långt därefter. Akutspruta med koncentrerad glukagon används vid dessa situationer. Efter det skall personen till sjukhus.


Om du äter godis och massa upp vikt då risk får du diabetes sjukdomen som inte kan bota bort! Du får den för alltid tills du dör!

Likes

Comments

Hur blev jag döv?


Jag var 10 månader gammal. Min mamma var graviditeten och förlossningen normal förutom att modern hade en svår blödning efter förlossningen.


Enligt modern misstänkte man nedsatt hörsel redan på BB. Varit först på Ålands centralsjukhus, senare på TYKS för undersökningar. 6.9.1994 avvikande hjärnstams audiometri, till höger respons på 90 och 100 dB, även om något svagt, till vänster ingen säker reaktion. Fått i september 1994 som hörapparat Fonac pico-forte PP-C-L. Håller apparaten hemma enbart korta stunder-minuter. Med en person kunnat jobba med den i ca 10-15 min. Föräldrarna berättar att jag tar bra ögonkontakt, följer noga med vad som händer, föräldrarna kan inte ännu ta ställning till om jag reagerar bättre med hörapparat.


Den motoriska utvecklingen normal, går med stöd.


Min farmor har blivit år 1986 opererad pga otoscleros. Brodern haft försenad talutveckling.


Hade inte möjlighet att göra närmare undersökning på mig, men fungerade åldersenligt, går med stöd. Kontakten bra. Inga dysmorpha drag.


Spec.talterapeut

Jag har fått två hörapparater, men använder dem ännu väldigt lite, därför omöjligt att säga vilken nytta hon har av dem. Jag accepterar i alla fall rätt väl att man sätter dem i öronen och bara man håller henne sysselsatt med något roligt går det bra att hon håller dem en stund. Här får jag henne inte att reagera på något ljud trots att hon redan samarbetar ganska bra för sin ålder. Tittar mycket noga och är intresserad av det mesta man erbjuder henne. Här övar vi tecken med hela familjen och gör tillsammans med hemvägledaren en person upp ett litet program för hörselträning. Jag besöker ju också lekoteket på Åland 1 x /vecka och får språkstimulans också där.


Habiliteringsplan

Jag är en 10 månader gammal svårt hörselskadad flicka. Hemvägledningen sköts via HUCS/Hörcentral med en person, som kommer att besöka familjen den 8.2.1995. På avdelningen gjordes ett hemprogram för mig som uppföljs. Kommunikationsträningen med en person fortsätter. I augusti 1995 i samband med uppföljning på HUCS/Hörcentral även kontroll på habiliteringsavdelningen.

Likes

Comments

​jag skriver på annan blogg pga vi delar blogg för att vi tjäna pengar.  Vi har så jobbig låg ekonomi!​

Likes

Comments

​Min uppväxten!

Jag vill skriva det som ni inte visste om mig! 

Jag kommer till världen ute på året 1994 och min föräldrar fick veta att jag är döv sen bestämmer min föräldrar operation mig till CI ( Cochlea Implantat ) när jag var 3 år gammal ( 1997 ) och samtidigt fick jag sjukdom som heter Diabetes type 1. Jag börjar talträning efter operation och sätter på CI. Pendlar jag på 2 olika skolor och dagis i Stockholm/ Åland för kunna träna tal och teckenspråk! Går jag 2 skolor från klass 1 till 3 sen slutar jag hos döv skolan i Stockholm och började hörande skolan för vi bor i Åland! 2-3 år senare slutar jag hos hörande skolan och började döv skolan igen! 1-3 år senare slutar jag att använda CI och det tack vare den döva skolan gör mig fan störde min högljudet som jag inte klarar mig höra! Jag är för känslig högljudet! Pga många elever brukar slå på bordet istället för upp händer mot lärare! Sen kommer jag hem till åland från stockholm fosterfamiljen då gömma min CI på någonstans för föräldrar inte kan hittade! Fortfarande inte hitta CI på många år! Några år senare blev jag veta att jag ska in på ett behandlingshem för jag missköter mig med min problem! Bodde jag där i 3 år och där tycker jag inte verkligen bra hjälp! Till sist behöver jag fri från behandlingen och nu mår jag jättebra som en fågel! Några dagar sen behöver min arbeta konaktperson ett papper som jag måste fixa min intyg för visa min bevis om hörsel! Efter sjukhusbesök började jag undra jätte mycket om CI! När är vi hemma på landet då pratar vi om det! Jag skulle inte ha CI på skolan medans elever på klassen! Om jag har inte sätta på mig i klassen då tror jag redan att höra nu! Skulle jag lyssna på musik istället vanlig ljud i klassen då borde jag redan höra nu! Nu gör jag ibland fortfarande ångra mig allt efter den tar bort CI! 

Jag rekommenderar er inte använda i klassen med vanlig ljud och ta musik istället för det så kommer ni inte förlora din hörsel som jag förlorar min hörsel känsla! På hemma kan fri att höra på och ljud för de vet var finns gränsen ljud än skolan!

Någon kommentera :)


Likes

Comments

​Jag blir tokig på sjukhus som säger att jag har inga problem med min andas! Jag började sen 16år gammal tror jag! De säger ingen fel på det och testa allergisk blås så en sjuksköterska är envis att jag blåsor till den nivå och gick ja inte fram! Nu har jag fortfarande problem med min andas luft! jag andas någon sätt som är konstig låt ibland! Jag måste dricka jätte mycket för få mig luft! Det är värsta som jag haft i mitt liv med svårt andas! Nu är jag 21 år gammal och 5 år har jag problem med luft! 

Jag undrar hur ska jag gå till läkare för jag behöver bort min svårt andas och tycker jag ibland jobbig att ta dricka massa! Ibland måste jag försöka mig bra luft med hand på hals tryck! Jag började bli trötta på min problem luft!

Hoppas jag ni vet vad har det problem med!

Tack för ni läser här och hoppas jag ni kommer hit försätta!

Likes

Comments

Körkortet

Jag brukar sitta vid datorn och testa frågor för 65. Jag fick andra gången samma svar av 29/65! Jag försökte plugga hela tiden men jag orkar inte så mycket att läsa och tanka för svara på frågor! Jag hade sagt att jag önska mig klart med körkortet i sommar men det ska bli senast i hösten innan ansökan igen läkarintyg och körkortstillstånd går ut om 2 år! Jag orkar inte så mycket för jag blir trött fort att läsa!

Pengar

Jag har försöka ekonomi från 2013 men blev den bra sen kommer sjunka ner dålig pengar pga sugen att köpa någon om jag minns rätt! efter ny år 2014 då försökte jag att bli bättre ekonomi men går det lite bättre tills nu har jag det bra ekonomi men lite klarar jag bra utan bidrag i en månad. Det pengar är syfte till mig, min hunden och lite mys, körkortets! I juli kommer jag kanske dålig bidrag men hoppas bra CASH pga jag ansökan för handikappbidrag!

nyligen!


De förstår jag inte hur ska jag klarar med pengar och körkorts plugga!

Jag önskar alla är klart och klarar verkligen bra med pengar i framtiden! :)


Likes

Comments

Efter kärleken lämnar från varandra!

Då har jag inte lust orka skriva blogg mycket!


Kan någon förslag att vad ska jag skriva här och få flera läsare! :)

Frågestund?
Övrigt frågor som jag kan skriva?
recept ( ibland )


Nu sitter jag vid datorn och dricker Salasaft ( Thailands saft )
Jag är riktig älska thaimat,saft, frukter! de är sååå gott! :)
Några timmar sen åt jag rambutan! :)

Mest min favoriträtt är Thailand! :)

Ganska länge sen skriver jag här blogg! :)

Likes

Comments

Ni har aldrig sett och smaka från finlands smak. den blåbär mineralvatten är supergod och smultorn mineralvatten med :) de två är min mest favoriter drick.

ny premiär för jordgubb och rabarberkakor. fick jag prova smaka den och är god med men smakar mest jordgubbsmak. borde ni prova de :)

Likes

Comments