- i Texas State
Kort oppsummert så begynte første skoleuken med sjelden solformørkelse, fortsatte med en kategori 4 orkan og endte med store flommer og tornadoer. De første skoledagene ble avlyst, og folk sliter enda med å komme seg fra Houston til campus både fordi det fortsatt er masse vann over alt og mange veier er ødelagte. Hurricane Harvey er offisielt den største naturkatastrofen som noen gang har skjedd i USA, og det er helt utrolig hvor mye skade den gjorde her i Texas. Nesten 40 dødsfall, over 40 tusen hjem er ødelagte og tusenvis av mennesker sitter nå på krisesentre fordi de har mistet alt. Klarer ikke sette ord på hvor forferdelig det er. Den siste uken har det kommet inn donasjoner, både penger, klær og ting, fra verden rundt til ofrene av stormen, og det er så fantastisk å se hvordan folk i Texas har lagt politikken, rase og meninger til side for å hjelpe hverandre. Bildene nedenfor er fra amerikanske medier.

 Jeg vil også bare si at det går bra med oss!! Texas State ligger i Austin, som vil si at vi var heldige nok til å så og si slippe unna. Vi fikk bare kraftig med regn, men det er alt, og det har gått bra med alle venner og bekjente av meg, noe jeg er utrolig takknemlig for. Første måneden av collegelivet mitt ble helt klart alt annet enn hvordan jeg hadde sett for meg, kan du si. Nå er jeg klar til å komme ordentlig i gang med skolen og fokusere på ukene fremover.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

  • 706 Lesere

Likes

Comments

- i Texas State

Jeg bor i en leilighet som heter Bobcat Village sammen med roommaten min Jessica, og vi har hvert vårt rom med bad og klesskap mens vi deler stue, kjøkken og vaskerom. Rommet mitt er absolutt ikke ferdig dekorert enda og jeg mangler noen kleshengere som gjør at klesskapet ser tomt ut, men jeg lagde en liten video fordet så dere iallefall får sett hvordan det ser ut nå ✨ Enjoy!!

  • 833 Lesere

Likes

Comments

- i Texas State

Sitter nå og skriver til dere på verandaen til nye leiligheten i 36 grader, i skyggen kan du si. Det er rundt to uker siden vi kom hjem fra Mexico, og siden det har Kine kommet, vi har flyttet inn til campus og begynt første uken med forskjellige oppmøter og eventer. Selve skolen begynner ikke før neste Mandag. Det å flytte inn så jeg for meg skulle være det letteste og beste noensinne, fordi dette hadde jeg jo ventet på og jobbet hard for å oppnå så lenge. Realiteten slo derimot både meg og Kine hardt og brått, noe som har gjort de første dagene her langt i fra lette. Når drømmen du hadde sett for deg og gledet deg til i flere år endelig blir virkelig, og alt du vil er å gråte, hva gjør man da? Ting har skjedd så fort her nede. Orientations, check-ins, resource fairs. Alt på en gang. Det har vært så mye på en gang at jeg nesten ikke har rukket å sove noen ting, i tillegg til at jeg ikke er fornøyd med timeplanen min i det heletatt. Begynner på skolen kl 8:00 hver dag, til og med Fredager, noe som er veldig tidlig for et B-menneske som meg. Fant også ut at Lånekassen krever at man må ta 5 fag hvert semester, og college her i USA som er utrolig dyrt fra før betydde at jeg må betale mer for et ekstra fag i semesteret. En ting førte til det andre, som endte til slutt opp med at jeg facetimet familien min midt på natten i panikk i går. 3-månedsknekken kom hos meg etter 3 uker, den.

Nye og utfordrende ting er alltid skummelt i starten, og man overtenker ting som egentlig ikke har noe betydning i det heletatt. Lille, trygge Brenham var noe helt annet en San Marcos. Ting går ikke alltid som man hadde sett for seg, og planen man var så sikker på går ikke lengre, som igjen gjør at usikkerheten fort kan ta over. Har kanskje ikke svaret på alt nå, men ting ordner seg alltid. Ingenting verdt å oppnå kommer til å være lett, men det er det som gjør det verdt det. Støtte både hjemmefra og her nede har virkelig hjulpet meg masse, så vil bare si tusen takk til alle som har sendt tanker og meldinger. I tillegg så er jeg og Kine så heldige at vi går gjennom dette sammen, og ikke helt alene. Vi vet jo begge at dette går bra, fordi det er jo dette vi vil. Jeg kan helt ærlig ikke se for meg å være noe annet sted enn her, og jeg gir ikke opp så lett. Sånn er livet. Forhåpentligvis vil ting roe seg ned litt og bli bedre når klasser starter og vi har fått kommet oss inn i rutiner. Sorority recruitment begynner snart også, noe som er kjempespennende. Det er i motbakke det går oppover, sant?

  • 797 Lesere

Likes

Comments

- i Travels
Cody & Kasey


​Lokaltid: 11:56PM

Foor et fint bryllup og en super tur det var. Jeg føler meg så heldig og ikke minst takknemlig som fikk oppleve alt dette. Cabo San Lucas var et kjempefint sted med palmetrær over alt (obsessed🌴), og ikke minst var det varmt og fint vær hele tiden. Lange, late dager i solen ved bassenget var etterlengtet. Maten derimot, var virkelig ikke til å skryte av. Utrolig nok, men meksikansk er faktisk bedre utenfor Mexico. Altså, hvem hadde trodd det? Ikke jeg hvertfall, for så glad som jeg er i meksikansk mat hadde jeg gledet meg lenge til å spise det i Mexico, men der ble jeg skuffet gitt. Uansett, Søndagen mens vi var der skjedde det noe helt sykt rett ved hotellet vårt. ''Three people were shot and killed and two others were wounded Sunday when gunmen opened fire at a popular Mexican beach resort that was crowded with tourists, officials said.'' Dere kan lese mer om det her. Så en gruppe personer begynte å skyte helt random på en strand med både meksikanere og masse turister, hvor flere ble drept. Vi fikk ikke vite noe om dette før vi kom hjem, men hvor sykt er det ikke at vi var på ett hotell bare noen minutter unna. SKIKKELIG scary. Hotellet vårt var heldigvis veldig sikret med politi kjørende rundt hele tiden, og vi dro aldri utenfor det heller med mindre vi skulle på en planlagt utflukt. Mexico's gater i seg selv er langt ifra trygge.

  • 964 Lesere

Likes

Comments

- i My Journey

Lokaltid: 10:35pm

Sorry for altfor sen update, men smart som jeg er tenkte jeg ikke over å kjøpe en adapter før jeg dro, så jeg verken fått ladet macen eller kameraet mitt før nå. Snill som Kine er skal hun kjøpe med en ekstra adapter til meg når hun kommer, men inntil da låner jeg ladere. Uansett, jeg har nå vært i Texas i 5 dager og har det helt fantastisk!! Flyet mitt hit fra New York var litt forsinket som gjorde at jeg landet i Houston ca en time etter originaltiden Lørdag kveld, men selve flyturene gikk overraskende bra. HERREGUUD så koselig det var å se vertsfamilien min igjen på flyplassen. Både Ellie og Luke kom løpende når de så meg, og Ellie har så og si vært som en klegg siden haha. For meg som ikke hadde sovet på 24 timer ble det en lang kveld, og selvom jeg fikk sovet ut hele natten skal det sies at jetlaggen slo meg hardt dagene etter. Jeg gikk rundt å var småtrøtt og fjern hele tiden, men den gikk heldigvis bort ganske fort også.


På Mandag fikk vi fikset amerikansk nummer og abonnement til meg. Vertsfamilien min bruker Verizon, som selvfølgelig ikke støttet iphonen min fra Norge, og gjorde at jeg måtte kjøpe meg ny for å være med på familieplanen deres. Just my luck, men ny iphone og unlimited data for rundt $50 i måneden syntes jeg ikke var ille i det heletatt. De fleste abonnementene ligger på mellom $50-$70 i mnd, til og med sim-kortene uten kontrakt fra Walmart. Moren til Tracy har akkurat kjøpt seg hus i Brenham, så på Tirsdag hadde hun en liten grillfest hvor vi badet og koste oss. Kasey og Cody, paret som skal gifte seg, var også der for å planlegge noen utflukter i Mexico med oss. Vi skal blant annet svømme med delfiner og dra på sightseeing i byen wii!! 🐬🌴 Igår ble besteveninnen min Abby 19 år, så hun hentet meg på morgenen så vi fikk dratt å spist lunch sammen og feiret litt. På kvelden ble jeg med henne og familien hennes til Houston for å spise middag litt, også sov jeg over til dagen etter. Selvom jeg og Abby ikke ser hverandre så ofte, har vi et sånt vennskap hvor alt er som før når vi møtes. Vi er like på så mange måter, og hun skulle egentlig også gå på Texas State men fikk et bra tilbud i siste liten på en skole som heter Liberty University i staten Virginia. Jeg får derfor kun sett hun i ferier, meeen sånn er det.


I dag har vi pakket og gjort klart alt for Mexico. Flyet går fra Houston rundt 11 i morgen, men vi må dra fra huset i 6 tiden på grunn av trafikk. Houston-trafikk er det verste jeg har sett altså, kan brått være flere timers kø på en liten strekning. Får krysse fingrene for at det ikke skjer imorgen så vi rekker flyet. Gleder meg masse til å vise dere bilder fra bryllupet og reisen!!!
​💛 P


  • 1051 Lesere

Likes

Comments

- i My Journey

De siste dagene har gått i ett kjør, men nå alt endeelig er klart!! 11:10 imorgen har flyet mitt til New York avreise. Der er mellomlandingen på 2 og en halv time, før det bærer videre til Houston. Utrolig nok så er dette er akkurat samme rute jeg tok når jeg skulle på utveksling, så jeg ser for meg at jeg nå kommer til å fly ned sammen med nye, spente utvekslingsstudenter som er på vei til soft landing camp. Kan ikke tro det er hele 3 år siden jeg satt i deres sko. På flyplassen i Houston venter vertsfamilien min, og gjett om jeg ser frem til å se de igjen etter over et år siden sist! De første dagene blir definitivt noen rolige dager i Brenham som jeg skal bruke på å tilbringe tid med vertsfamilien og vennene mine, og komme inn i gamle rutiner igjen. Er spent på hvordan det blir å komme tilbake, og hvor mye som har forandret seg. Litt skummelt også egentlig. Allerede noen dager etter jeg kommer ned skal venninnen til vertsmoren min gifte seg og vertssøsteren min Ellie skal være brudepike, så 4 August reiser vi til Cabo i Mexico for bryllupet. Jeg har aldri vært i Mexico før, så det skal bli utrolig spennende å oppleve det også. Klarer ikke se for meg engang hvor fint bryllupet kommer til å bli!!


Tiden kommer nok til å suse forbi ifra jeg kommer ned, til jeg og Kine skal flytte til campus og til skolen begynner, men skal oppdatere dere underveis. Har kjøpt meg nytt kamera, Sony a5100, som jeg kommer til å ta bilder (og muligens vlogge?) med!! Masse spennende i vente.
Vi snakkes når jeg har kommet meg til Texas,
HADEBRA NORGE ♥♥

  • 1445 Lesere

Likes

Comments

- i My Journey

I går hadde ambassaden et forberedelse seminar som innehold alt man trengte å vite før avreise. Alt fra transport, bolig og forsikring, til informasjon om jobb ved siden av studiene og medlemskap i ANSA. Det er dette den siste tiden har gått til for meg. Forberedelser. Men nå er jeg endelig ferdig, og etter denne uken kan jeg virkelig slappe av. Jeg har tatt College Algebra på nettet over sommeren og vi har final exam på Fredag. Det skremmer meg egentlig litt at det enda ikke føles skremmende å flytte hjemmefra på ordentlig, men jeg syntes ikke det er skummelt i det hele tatt. Nå har jo jeg vært på utveksling før, men college er noe helt annet. Jeg visste at jeg kom til å flytte hjem igjen til familien og mine nærmeste igjen etter utvekslingsåret, for da skulle jeg jo hjem igjen uansett. Men nå vet jeg ikke når jeg kommer til å se de igjen. Vi fikk beskjed på seminaret at mange som starter college i USA opplever en 3-måneders-knekk hvor man kanskje angrer litt og begynner å savne hjem. Denne knekken kom aldri hos meg i USA sist gang, men derimot rett etter utvekslingsåret når jeg flyttet hjem igjen haha, så vi får se.


Kine skal forresten også til Texas State😃 Jeg og Kine møttes første semesteret på ACN og har egentlig bare kjent hverandre i ett år, men vi klikket utrolig godt fra starten av. Vi skal ikke bo på dorm sammen, men det er veldig betryggende både for oss og familiene våre at vi ikke starter på college helt alene, og at vi har hverandre der nede. Hun skal bo med meg og vertsfamilien min i en uke før vi begge flytter til campus. Kine har faktisk aldri vært i USA før, så jeg gleder meg veldig til å vise henne rundt Brenham.


38 DAGER IGJEN -
Dagene for tiden har gått utrolig fort, sist jeg sjekket countdownen min stod det 140... Herreguuud!!

  • 1780 Lesere

Likes

Comments

- i American College of Norway

Da var min tid på American College of Norway ferdig. Finals er over og i går hadde vi avslutning. Jeg hadde aldri trodd at en liten skole med 60 elever og lille Moss kom til å gi så mye inntrykk på meg som det har gjort. Å være rundt mennesker med samme mindset og drømmer som meg selv hjalp utrolig mye, og campuslivet var fantastisk. Det at vi var oppå hverandre hele tiden gjorde at vi automatisk ble utrolig knyttet og alle fikk et nært forhold til alle. Skolemessig så hadde jeg på forhånd sett for meg et helt annet bilde av hvordan klassene på college kom til å bli, men nå, etter et år som ’amerikansk’ collegestudent i Norge, føler jeg meg både forberedt og veldig klar for å studere videre i USA. Jeg har lært masse – angrer ikke et sekund på at jeg valgte å begynne på ACN fremfor å dra med en gang.


ACN vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt
❤ Året har gått sinnsykt fort, men selvom det er trist at det er over, har jeg nå tre år fremfor meg i Texas.

  • 2066 Lesere

Likes

Comments

- i Q & A

Først vil jeg bare si tusen takk for koselige tilbakemeldinger siden første innlegg ♡ Det har kommet inn noen mail med spørsmål om litt av hvert, mest ang søknadsprosessen og Texas State, som jeg har svart på. Tenker å ha noen Q and A’s innimellom, så bare fortsett å send meg spørsmål!

Er klassene på American College of Norway på Engelsk? Hvor mange fag har man der? Ja, alle klassene er på engelsk og alle professorene kommer fra samarbeidsskoler i USA – så alt går på engelsk hele tiden. Året er delt inn i 2 semestere, hvor man har 5 fag hvert semester. Disse er generelle fag de fleste bachelors trenger, som College Composition I og II.

Hvis jeg vil ta en bachelor, er jeg undergraduate eller graduate? Undergraduate. Graduate er du hvis du skal ta master.

Hvordan er campusen til Texas State, San Marcos? Er dette main campus? Utrolig fin!!! Skolefargen er maroon, så alle takene på bygningene er maroon, mens selve bygningene er lysebrune. Gir en skikkelig Hellas-vibe. Ja, San Marcos campusen er main campus!


Jeg, og mange andre jeg kjenner til, lurer veldig på hva du skrev i application essayet ditt som gjorde at du ble akseptert! Kan du vise det til oss? Utrolig spent!
Ja, det kan jeg selvfølgelig gjøre. Husk at essay topics er forskjellig på alle universiteter. På Texas State hadde de fire forskjellige å velge mellom, og jeg valgte essay C som var å inkludere ’personal information that you want considered as part of your admissions application, showing that you can contribute to an institution committed to creating a diverse learning environment.’ Her er mitt essay:

"The first letter in your name rhymes with our Texan sweet tea, so I'm going to call you Sweet P." The words my three-year-old host sister said upon first meeting me at the Austin airport will never leave my mind. I had fearlessly embarked on my journey as an exchange student, and her enthusiasm instantly comforted me. The curiosity and wanderlust I was left with from traveling with my family around Europe was the sole reason I chose become an exchange student at the age of sixteen. As an exchange student, I had the chance to move to a completely new place for a year, which just happened to be Brenham, Texas. I had the opportunity to leave my heart in many new places, and truly experience almost everything the State of Texas had to offer. I attended Brenham High School, and played for the Cubette varsity soccer team. I watched Friday night football games, and even dated a football player. I tasted ranch dressing, and ate Texas BBQ for the first time. The host family I stayed with, whom I had never known in my life, is now like a second family to me. I do not know what was more bewildering: leaving my life in Norway behind for a year, or building a brand new life I'd potentially have to leave forever.

The most unique thing about my experience was the city of Brenham and its people. I made lifetime friends there, and with its population of only sixteen thousand, I felt, in a way, some kind of closeness to everyone. I might be big city-living as of right now, but from the bottom of my heart, I am truly a small-town girl, and Brenham showed me that. In a big city like Oslo, the current place I live and have grown up, the space and population is far too crowded to enjoy the countryside pleasures like those in Brenham. I am a believer in home being where the heart is, and I am thankful every day for being fortunate enough to have two families and two places I can call home. Stretching my boundaries and getting outside my comfort zone turned into the best decision I have ever made.

My exchange year, along with traveling since a very young age, has not only helped me grow as a person, but also made an impact on me into realizing how important education is. My educational experiences at Brenham High and the American College of Norway has shown me that I am much more comfortable and confident in the American learning environment rather than the traditional Norwegian environment. The experiences I have had all around the world have shaped me into an independent and self sufficient person. I have been many, many places, but I write this essay today because one thing is certain- I desire nothing more than to have another chance to live in Texas and further my education there.

Because of the cultured lifestyle I have been privileged to live, I believe that I could contribute greatly to the diversity at Texas State. I want to share my unique experiences with others, and believe I could do so best in San Marcos. Above all, I hope to encourage others to be daring and take a chance, because just like my exchange year in Texas showed me, taking chances can end up changing your life in ways you never even fathomed. It has, with no doubt, shaped me into the person I am today. I left my heart in Texas.


​Jeg har hørt søknadsprosessen til USA er krevende. Er dette sant?
Ja, dessverre. Søknadsprosessen til de fleste universiteter i USA er unødvendig lange og krevende. Jeg fikk mye hjelp av vertsfamilien min og rådgiveren på ACN, og hadde ikke klart det på egenhånd. Tok flere måneder før jeg var ferdig med bare søknaden til Texas State, også måtte jeg begynne på visum-søknaden som også tok noen måneder.

Skal du bo på campus? Isåfall har du roommate? Ja og ja, jeg skal bo i en av leilighetene som var tilbudt på campus som heter Bobcat Villages, sammen med med en jente fra Texas som heter Jessica. Aldri møtt hun før, men vi har snakket en del i det siste og hun virker supersøt.

Hvordan finner jeg ut hvor mye en skole koster? Har sett på Texas A&M, men vet jo ikke om jeg har råd. Hvis du googler ’Texas A&M cost of attendance international’ skal det komme opp. Så vidt jeg vet er også Texas A&M på ekstra-stipend listen til Lånekassen. Verdt å sjekke ut!

  • 2260 Lesere

Likes

Comments