Hvis du ligesom jeg har brug for at få rystet ’’livets pose’’, har jeg her opsummeret gode grunde til at tage skridtet :-)

1) Du bliver klogere på dig selv ved at bryde ud af dine trygge rammer

Det er utroligt skræmmende til at starte med, det må jeg være ærlig at sige. Mange har en mening, men man ved kun selv, hvordan man har det, og hvad man har allermest brug for.


At gå fra ’I wish’ til ’’I do it’’ er ikke et nemt. Men hvis man går derhjemme og kan mærke, at man virkelig har brug for at få ny inspiration og energi, er det muligt.
Jeg har på ingen måde fortrudt mit valg om at sige job og lejlighed op. Tværtimod sidder jeg her i Antigua og føler den største glæde og taknemmelighed over mit valg og mine nye oplevelser.


2) Du får nye netværker rundt omkring i verden!

Når man rejser en uge eller to møder man selvfølgelig nye mennesker.

Men når man vælger at rejse i en længere periode eller bosætte sig, er muligheden for at få et helt unikt venskab kæmpe stor. Det er fantastisk at vide, at man har venner at trække på rundt omkring i verden!

3) De muligheder du så før bliver revurderet og finpudset

Din verden og muligheder virker pludselig større fordi du oplever nye steder og andre måder at leve på, som kan relateres til din egen situation. For mig er det vildt inspirerende at opleve og lære om andres erfaringer og synsvinkler og derfor mener jeg,  at de muligheder man har kunne se for sig derhjemme bliver farvelagt på ny-  og finpudset, når man er ude og opleve verdenen.

4) Du finder ud af hvor mange sider du egentligt rummer i dig selv

Denne rubrik hænger lidt sammen med nummer 1.

Men synes alligevel den er vigtig nok til at have sin egen lille beskrivelse.

Når man er ude og rejse og er væk fra ens normale hverdag finder, man sig selv i situationer, man aldrig har prøvet før. På den måde lærer man at finde ud af, hvordan man egentligt har det med forskellige ting. F. eks Hvordan det er at være alene, hvordan det er ikke at kunne kommunikere på dansk/engelsk, og at være tvunget til at lære det lokale sprog eller kommunikere på andre måder.


5) Du får indblik i andres kultur og får sat din egne traditioner og værdier i perspektiv.

Den siger lidt sig selv. Man er i et andet land med andre traditioner og værdier, som man har mulighed for at opleve på første række. Når du er ude i verdenen kan tilværelsen være helt anderledes end det vante derhjemme, f. eks sådan en lille ting som når man går på gaden kan være vildt anderledes i forhold til Danmark.

Her i Antigua hilser man på folk på gaden selvom man ikke kender hinanden og den skik som er her i byen gir mig et ekstra smil på læben og en større glæde i hverdagen.


6) Sidst men ikke mindst lærer man at værdsætte ens ellers hektiske hverdag ’’Havregrådshverdag’’

Selvom det er helt fantastisk at bo her i Antigua og have en hverdag, jeg virkelig nyder, så har jeg fundet ud af, at jeg i Danmark er utroligt privilegeret, og at jeg er rigtig glad for min tilværelse i Danmark. At vi f. eks har mulighed for rent vand døgnet rundt, hvor vi her ikke har adgang til vand imellem kl 22:00- 6:00.

At vi har mulighed for at drømme stort, selvom det selvfølgelig af og til kan virke svært. Derfor er det fantastisk at tage ud i verden og finde ud af, hvordan man har det, og hvad der egentligt betyder noget - så hvis du har lysten til at tage på en dannelsesrejse, så har jeg ikke andet at sige end Do it! :-)

Rigtig god dag til alle jer!

Kæmpe kram og varme hilsner fra
Pernille Bruun

Blog på mobilen - Blog via mobilen - Nouw har en af markedets bedste blogging apps - Klik her

Likes

Comments

Puha.. Så sidder jeg har kl 7 om morgenen ’’Guatemaltekiks tid ’’og endelig får taget mig sammen til at trykke udgiv på dette indlæg som har fyldt meget i en længere periode.


Mit navn er Pernille Bruun, jeg er 24 år gammel og oprindeligt fra Aalborg – men de sidste par år har jeg haft bopæl i København. I slut juli sagde jeg mit job og min lejlighed op, fordi jeg kunne mærke jeg havde brug for at finde ud af hvad der gjorde mig glad og starte på en frisk uden nogen bånd der ligesom holdte mig tilbage. Kender i til samme følelse?

1 måned senere sad jeg i et fly mod Guatemala, for at starte et nyt eventyr med 2 fokus punkter – at for første gang have en guitarlærer og for det andet lære spansk, som jeg altid har synes er et fantastisk smukt og tiltalende sprog!

Nu sidder jeg så her i varmen lidt over en måned efter og har nu én hverdag hernede, som jeg i de næste par indlæg vil dele med jer.

Hvis der er noget i gerne vil høre om må i endelig skrive en kommentar eller sende mig en besked!

Jeg glæder mig vildt meget til at starte med at dele mit liv hernede med jer!

Kæmpe kram
- Pernille Bruun

Likes

Comments