Ridit Ysatit för trejde gången sen hon vart min

Det var ett tag sen men har inte mått så bra även om jag har fixat och varit igång som vanligt. Men i måndags så kom stallägaren med min ridhjälm efter en promenad med Ysatis och det var bara att sitta upp, vilket var en kul överraskning. Hade börjat längta tills jag kunde sitta upp på henne och hon känns bättre än i somras så det var en härlig överraskning. Även om allt vi gör är att skritta bara så är känslan jätte kul. Igår å blev det calivetti (liggande bommar) och eftersom det blåste som bara den plus regnade så gjorde hon bra riktigt bra ifrån sig. Vilket hon alltid gör tycker jag med tanke på allt.

Däremot är det alltid svårt att komma på olika bomövningar för att hon ska kunna jobba med ryggmusklerna. Men oavsett är jag glad att jag har henne och undrar hur jag skulle må om hon inte fanns hos mig? Jag gissar på att jag fortfarande hade verkligen fått kämpa att kliva upp, prata med folk, äta och allt annat.

Jag pratar sällan om vad som hände i våras när jag helt plötsligt vart sjukskriven och allt sånt, men vet inte om jag vill prata om det faktiskt. Kanske en dag jag berättar lite mer om vad som hände och hur mitt mående var under flera månader efter det. Tills jag fick hem Ysatis och det började bli bättre sakta men säkert även om jag måste lära mig att planera dagarna klokt.

Kram PernillaSandstrm 🐎

©Alla foton är fotograferad av mig om inget annat anges under bilden.

Gillar

Kommentarer

Längtar tills jag kan rida

Det var några dagar nu men jag har haft fullt upp som alltid vilket gör att ibland så somnar jag när jag väl är hemma. Men har haft huvudvärk i två dagar och även i nacken men varit i stallet då Ysatis får mig att känna mig tillfreds. Längtar verkligen tills jag kan rida henne och tror hon längtar till det med faktiskt. Jag och stallägaren fixade så hon får dela en termobar med en annan häst då hennes balja va så sönder. Men igår så blev det även bomövning med två liggande bommar och en upphöjd det vill säga en galoppbom fast vi tog allt i skritt, så avståndet var kortare så det inte blev för långt ifrån varandra. Fast idag blev det promenad vilket Ysatis tycker är kul på sitt sätt eller ja allt man gör tär det som om hon bara finner sig i utom att gå in i en transport (hon blir sig själv när hon väl är där inne.) Måste komma på en övning med bommar som vi ska göra imorgon vilket inte är det lättaste men gör så gott jag kan.

Kram PernillaSandstrm 🐎

©Alla foton är fotograferad av mig om inget annat anges under bilden.

Gillar

Kommentarer

Lat söndag eller?

Idag har jag verkligen inte mycket lust att göra något men det blir såklart en sväng till stallet. Medan jag har lust att spendera resten av dagen på altanen men det blir nog så att jag får sitta kvar här en stund till och kanske en stund senare idag? Är verkligen inte van med att jag kan sitta ute i november och tycka att det är skönt ute utan att frysa som bara den. Vaknade kl åtta idag men somnade sen om då jag inte har något planerat förutom stallet då så gjorde det inget. Måste även komma på vad jag ska laga för middag idag, vilket inte är det lättaste men gissar på soppa.

Men Ysatis och jag gör framsteg med bom övningarna då hon har börjat tugga på bettet nu under den övningen, så det börjar släppa. Stod även och flätade henne igår vilket hon tyckte var mysigt, då hon helt enkelt små sov ibland.

Kram PernillaSandstrm 🐎

©Alla foton är fotograferad av mig om inget annat anges under bilden.

Gillar

Kommentarer