Lördagen 25/7 hade jag små små känningar i form av tryck neråt och "mensvärk" mensvärken blev kraftigare och jag var säker på att det skulle dra igång under natten så jag tog alvedon och la mig för att få några timmars sömn iallafall. Vaknade upp som vanligt på söndag morgon och var sjukt besviken över att det inte hade kommit någon bebis! Studsade upp och drog på mig mina snabba skor och gick ut på en kort men rask promenad! Vill inbilla mig att det hjälpte lite men nån timme senare kände jag inget what so ever. Efter frukost och soffhäng tog jag med mig svägerskan på ytterligare en promenad! Som förövrigt slutade med att jag trampade snett och nästan ramla ner i diket! Haha.
Vi kom hem och tittade när dexter åkte fyrhjuling och åt lunch sen somnade vi allihopa. Vaknade kl 15 av värkar. Eller en värk rättare sagt, dom var knappast regelbundna eller jätte starka men det kom fler! Vid 17-17.30 bestämde jag mig för att ta ett bad och där låg jag till 19 tiden säkert och då hade värkarna kommit igång på riktigt! En del var så fruktansvärt starka att jag inte kunde andas.
La mig på sängen med vetekudden och klockade värkarna. Jag vred mig av smärtan och önskade att värkarna kunde bli lite regelbundna. Vissa kom med 1-2 minuters mellanrum medans vissa var 9-10 min mellan. Ringde förlossningen på KS innan 20 tiden och hon sa 3-4 minuter mellan innan vi skulle åka in. Orkade vara hemma 30-40 minuter efter det sen var det olidligt! Alltså DEN smärtan! Vi packade in oss i bilen och körde mot Solna. Värsta resan någonsin! Jag vred mig och grät men peppade mig själv med att "snart får jag hjälp" i form av epuidral då. 21.13 hängde jag i dörrposten på förlossningen och en sköterska kom farandes med en rullstol åt mig, hon måste ha sett på mig hur ont jag hade. Sambon fick skriva in mig i receptionen medans jag fick komma in på ett rum för undersökning.
"Hmm.. Ja känner en kant här så helt öppen är du inte.." Jag förstod ju inte vad hon menade och trodde att jag knappt öppnat mig alls men sen fortsatte hon meningen "8, nästan 9 cm öppen är du iaf"
Inte konstigt att jag hade haft så ont!
Det blev personalbyte precis där och jag gjorde klart för alla säkert sjuhundra gånger att dom skulle ringa på narkosläkaren. Edan skulle jag bara ha! Och ett "vi ska försöka hinna med det" var inte svaret jag ville ha då.

Narkosläkaren kom (har ingen tidsuppfattning alls nu längre) och jag såg hur dom alla delade blickar. Jag skulle inte hinna med någon Eda. Jag fick panik och började gråta och bad dom snitta mig istället! (Haha)
Däremot skulle jag få nått som heter spinal bedövning. Hade aldrig hört tals om det men narkosläkaren sa att den var lika bra och effektiv som edan om inte bättre!
När den skulle sättas inser han att målen han behöver inte finns. Så han drar iväg på jakt efter en sån.. Behöver jag tillägga att jag inte var överlycklig? Min bm var lika glad över det och skulle skriva det som en avvisning. Hon sa även att jag kunde trycka på/krysta om jag ville.
Nålen kom tillslut och jag hade 30-40sek paus mellan värkarna men han lyckades få till den. Både bm och nark.läkaren upplevde det som lyckat och såg att det gav resultat. Jag, håller inte riktigt med det. Tyckte inte det hjälpte ett shit. Trycket i röven försvann men det var inte mitt stora "problem". Lustgasen tog dom i från mig för jag blev för ofokuserad och jag skulle börja krysta på riktigt. För mig så var allt detta utdraget under flera timmar från att vi kom in. Efter 20 min krystande kom prinsessan ut och då var klockan 22.51. 1,40 min efter att vi hade kommit in.
Jag fick sy några stygn men ingen större fara.

Det var det mest smärtsamma jag upplevt (då var detta andra barnet) och jag trodde aldrig det skulle gå. Men det gick! 3710g 50cm kärlek! ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Finalvecka 40 är här och idag är det bara 2 dagar kvar tills lilla prinsessan är beräknad. Var helt säker på att få tidigare så nu känns det lite som att det inte kommer komma någon bebis alls. Har haft förvärkar osv som hållt i sig länge och gett mig förhoppningar men som sedan avtagit. Surt! Jag är nästan lite inställd på att få ett till augustibarn faktiskt!

Nåja, allt är iallafall färdigt för hennes ankomst. Sängen står bäddad, skötbordet med yttepytte blöjor är fixat mm. Ska göra iordning vagnen idag tänkte jag. Känns konstigt att ta itu med den, det är ju min sons! Han är dock 3 och behöver inte åka vagn sålänge det inte är långa sträckor men iaf. Han blev så stor så snabbt. 😱

Det var det! 😘

Likes

Comments

13/17 dagar kvar till mens bf & RUL bf! :) går jag över 2 veckor kommer jag bli galen! Haha.
En tjej som hade samma bf som mig (kan va dagen efter tillochmed) fick sin dotter igår. Så avundsjuk!
Man känner efter lite för mycket nu. "Var det en värk" "komigen, gör lite mer ont nu" osv 😂 haha #skadad

Ligger och dricker kaffe i sängen och kollar på "dino" med dexter. Ska snart upp och käka frukost för att sen åka och handla lite. Efter det blir det bullbak för hela slanten! Vanilj & kanelbullar! ❤️ mums!

Japp.

Likes

Comments

Godmorgon! Har legat vaken sedan strax efter 4 och ser inte ut som om jag kommer få någon vidare mer sömn. Foglossning och diverse smärtor som spökar. Halvvägs kröp till toaletten när jag vaknade.
Less man är nu. Svullen är bara förnamnet med. Har svårt att få på mig nåt annat på fötterna än foppatofflor.. För det vill man ju gå runt med.
Tröst shoppade lite på nätet igår! Smalis kläder för både pepp och mål! Jag kommer inte se ut så här för evigt.

Bb väskorna är packade (sen en tid tillbaka iofs) och spjälsängen är bäddad. Nu är du mer än välkommen lilla prinsessan! 15/19 dagar kvar till bf! Undrar om hon kommer i närheten av dom ens? Kan ju bli ett augustibarn till 😝

Nu börjar jag bli hungrig och klockan är ju efter 5 så det borde ju vara okej med frukost nr 1 😂👍

Likes

Comments

Dagar kvar till bf! Anledningen till att jag "har 2 datum" är som känts tidigare att det första 22/7 är uträknat efter min sista mens och 26/7 är enligt RUL. Ska bli spännande att se om det blir nått av dom!
Nu känns det inte som att hon kommer bli tidig. Dessa rejäla förvärkar mm jag hade tidigare är borta med vinden så att säga.
Går in i v 38 nu och då är räknas ju barnet som fullgånget så jag ska försöka putsa lite fönster, hoppa och studsa och ligga! Haha.
Förstår inte kvinnor som blir gravida så fort som möjligt efter dom fött och håller på sådär i flera år! Det är ju riktigt påfrestande att vara gravid! Hua!

Dagens planer då! Håller på att tvätta nu och ska sortera kläder hade jag tänkt. Sen åka förbi huset och lämna målarfärg mm, förbi sambons faster för att lämna ett par skor och ta en snabbkaffe med hennes sonhustru och sen hem för att chilla med sandra och Ebba! :)

Likes

Comments

Godmorgon! Eller förmiddag! Har legat och halvsovit sedan 7 imorse. Känner mig sjukligt trött idag! Som tur är, verkar dexter inte ett dugg piggare så idag ska vi bara kolla film och nöta på soffan!

Var hos bm igår och hon tyckte att hjärtljuden var för höga samt att jag upplevt bebisen som "trög" under morgonen så det hela slutade med en resa till spec Mvc på KS. Sambon jobbade i en annan ort, donen var hos min väninna och jag var verkligen inte alls förbered mentalt för det. Skakade hela vägen till Solna, men det gick smidigare än vad jag trodde att åka dit.

Blev uppkopplad till ctgn och tillsagd att ligga still i 30-40 minuter. I vissa fall var det uppe i 180 slag! Vilket är högt! Sköterskan kom in efter 40 min och sa att jag skulle ligga lite till då dom haft svårt att läsa av resultatet typ. Fick träffa en läkare sen och allt såg normalt ut! Jag hade tydligen haft rejäla sammandragningar i samband med bebisens forts slag, utan att känna av någonting! Men bortsett från det så såg allt normalt ut när jag fick ligga och "vila". Så nu ör det det jag ska göra. Försöka ta det så lungt det går och inte stressa upp mig i onödan :)

Får vi se hur bra det går! Haha!

Likes

Comments

Som molande mensvärk sedan igår kväll och ett tryck neråt! Spännande men mest drygt. Det är ju antagligen inget på gång utan förvärkar jag ska gå med ett par veckor nu. Men man kan ju alltid önska att vattnet går eller nått annat häftigt händer idag 😂
Så less på att vara gravid och vill bara ha min bebis nu.

Likes

Comments

Likes

Comments

Trött. Idag är ja så himlans trött! Men snart är det vila som gäller för sonen och då ska jag göra han sällskap!
V.36 blev det idag med! Det tar sig sakta men säkert! Och enligt mitt datum så är det 30 dagar kvar idag! Spännande! Jag undrar så när hon kommer! Hade man kunnat ta reda på exakta datumet så hade jag garanterat gjort det!
Nu ska set sovas! Vi hööörssss!

Likes

Comments

Morsning korsning!
Idag välkomnas vecka 35 och det ska firas med ett BM besök i eftermiddag. Vi ska skriva i min förlossningsjournal idag!

Har sovit ca 3 timmar inatt pga förvärkar och foglossning! Så nu har jag lagt mig igen och ska vila lite innan handling och bm.

Annars då. Jo.. Färgade ju håret för en vecka sedan. Vart mörkbrunt! Sjukt ovant men snyggt! Men nu har jag fått second thoughts! Hahah. Ja vill kanske inte alls va brun längre 😱😂
Så jävla hopplös! Vi får väl se om och när jag gör nånting av ett! 😝

Likes

Comments