Förra veckan var Homecoming Week, även känd som Spirit Week. Varje dag var det ett tema att klä sig efter och aktiviteter på kvällarna. Jag gick dock bara på två aktiviteter, mer om dom längre ner i detta inlägg!
I och med detta inlägg får ni även en inblick mitt badrum.

Måndag - Stop Light Day
Utifrån färgen en person var klädd i kunde man lista ut den personens status
Grön - singel
Gul - crushing
Röd - upptagen
Som ni ser, var jag klädd i grönt.

Tisdag - Class Color Day
Varje årskurs har en färg, vi seniors har orange. Så jag hade en orange tröja. Gick inte all in för hade lunch grejen med massa folk som inte hade Spirit Week.

Onsdag - Prep vs. Greasers
Gjorde ett försök till Prep. Folk sa hela dagen hur söt jag var i kläderna, det är väl att lyckas med Prep? Hela skolan var fylld med folk i skinnjackor och tjejer i pumps.

Torsdag - Throwback Thursday
En del klädde ut sig till barn, andra i toga. Jag var 70-talet.

På kvällen var det Bonfire. Den tändes mycket tidigare än vad de sa att den skulle göra så var knappt där i en timme för den brann ut så fort. Folk hängde mest på sina trucks men det var ganska kul ändå.

Fredag - Green and Gold Day
Grönt och guld är våra skolfärger. Alla lektioner var förkortade så vi kunde ha en assembly utomhus i slutet av dagen. Senare på kvällen var det Homecoming Game i fotboll. Mer om det imorgon!

Killar körde amatör cheerleading, en tjej fick en dejt till Homecoming och Homecoming Court presenterades.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Här har ni den! Min första skapelse i 3D art. Själva formen var klar för typ över en månad sen, men processen är lång. Först måste leran torka innan den åker in i ugnen. När den är färdig gräddad glaseras den och sen in i ugnen igen. Min kruka eller vad det nu är, har varit utställd i konstkorridoren ett tag också. Den andra grejen vi gjorde är klar den med, men även den står utställd. Är väldigt stolt. Detta är nog mitt favoritämne för man får skapa och vi håller på med massa olika tekniker. Just nu håller jag på med en byst, helt galet svårt.

Min lillebror, Aiden, tycker att det ser ut som en portal till en annan värld när man snurrar på den. Emy tycker det ser lite ut som en ananas. Den är helt öppen för tolkning! Själv tänker jag på pommes när jag ser den.

Likes

Comments

Jag är med i skolans nördklubb som jag kallar den. Knowledge Bowl, en frågesports klubb som tävlar. I lördags hade vi vår första tävling i Manitou High School. Den skolan ligger uppe i bergen och det var så himla fint. Vi ville byta dit på momangen. Maxantalet per lag är fyra personer så de flesta skolorna hade flera lag. Min skola hade två stycken och på mitt lag var vi bara tre personer. Det var mest massa killar där men från min skola var vi sex tjejer och bara en kille. Från de flesta skolor var det tvärtom. Klockan nio på morgonen började tävlingen med ett skriftligt test. Det var 40 flervalsfrågor. Under testet fick man inom laget prata med varandra. Mitt lag fick 23 av 40, är sjukt nöjd med det för frågorna var så svåra. På en del frågor kunde vi köra uteslutningsmetoden och/eller resonera fram ett rimligt svar. Våra 23 rätt blev 23 poäng och utifrån antal poäng blev vi placerade i rum med tre lag i varje rum. Under de muntliga omgångarna är det även där 40 frågor. Buzzers används och det är inte tillåtet att prata med varandra så vi använder handsignaler istället. Det var tre stycken muntliga omgångar och ens poäng avgjorde vilket rum man hamnade i. Mitt lag kom tredje sist. Vi var iallafall inte sämst. Men vi hade kul! Och det är ju ändå det viktigaste.

Likes

Comments

​Idag hade jag bara en lektion innan jag gick ner till receptionen för att bli upphämtad av en annan utbytesstudents local coordinator. Vi är fem utbytesstudenter på min skola. Jag från Sverige, en tjej från Finland, en tjej från Tyskland, en kille från Kina och en tjej från Kenya. Vi skulle till Clarion Hotel i downtown Colorado Springs för en lunch med utbutesstudenter från hela Colorado Springs området. Tyvärr var hon från Kenya sjuk och det var hennes coordinator som körde oss. Det var skönt att komma iväg från skolan en dag, att ta en liten break. Det var folk från hela världen där vilket var kul. De hade lagt ut flaggor på borden, så tanken var att man skulle leta reda på sin flagga och sitta vid det bordet. Problemet vara bara att det fanns ingen svensk eller finsk flagga. Så jag och Janina, den finska tjejen, fick sitta var vi ville. Vi fick god lunch och tårta. Jag var den enda svensken där och den enda från YFU. Vi fick skjuts tillbaka till skolan, det tog lite över en halvtimme. Skolan hade inte slutat än men vi var ursäktade för resten av dagen och kunde åka hem istället för att gå till slutet av sista lektionen. Skönt!

Likes

Comments

I fredags skjutsade Emy upp mig till Denver för att jag skulle på Post Arrival Orientation med YFU. Så på fredagskvällen var det en frivillig sleepover. Vi lekte lekar, snacksade och pratade. Det var roligt att träffa andra utbytesstudenter och det var två svenska tjejer där som jag känner sen innan så det var kul att prata med dom! På lördagen runt åtta kom resten av utbytesstudenterna som inte hade sovit över. Några volontärer från YFU pratade om olika ämnen med oss. Klockan 11 var det dax för lunch, då kom även en del av värdfamiljerna för att äta tillsammans med oss. Varje utbytesstudent fick presentera som familj och sen gick vi igenom några ämnen tillsammans. Efter det delade dom upp värdfamiljer, värdsyskon och utbytesstudenter så varje grupp pratade om saker som berör dom. Klockan tre var allt klart och vi var hemma runt fem.

Väl hemma såg jag att en tjej från skolan hade messat mig. Det visade sig vara felskickat men bjöd in mig till en sleepover för det var hennes födelsedag. Vi var totalt fyra tjejer, vi fick hemmagjord pizza, åt godis, kollade på film, spelade tv-spel, snackade och åt tårta såklart!

Ljusen brann i den färg de hade, coolt ju! Hade superkul och lärde känna dom mycket mycket bättre! Bra helg helt enkelt.

Likes

Comments

Idag gick jag upp vid den okristliga tiden 04.45 och var vid skolan innan 06. Anledningen var Senior Sunrise!

Alla seniors samlades alltså på läkaren till the football field för att kolla på soluppgången tillsammans. Vi fick munkar och en tjej (hon är ordförande för något, vet inte riktigt vad) höll ett klyschigt tal om att ta vara på detta år. Efter som vi ät Class of 17 hick vi ut på planen för att ställa oss som talet 17. Detta resulterade i att vi missa en del av soluppgången för att vi stod åt andra hållet, som det kan gå. Men det var kul och mysigt iallafall och vi avlutar detta inlägg med lite halvstela bilder för sådana är ju aldrig fel. Puss och kram

Likes

Comments

Igår var jag på min första football match! Jag fattade ingenting alls. Men det var kul ändå!

Marching band spelade och de som är cheerleaders hejade på. Det var även Blackout, alla elever var klädda i svart. Varför vet jag inte riktigt. Alla föräldrar satt ner och kollade men vi elever stod upp hela tiden, vilket var lite jobbigt typ. Men det var sjukt kul iallafall!

Likes

Comments

Imorse satte vi oss i bilen och åkte till Denver. Det tar lite över en timme. Jag var sjukt taggad för att folk i skolan har sagt att jag måste åka till Denver för att det är en sådan cool stad, och det var det verkligen.

​På en gata stod det färgglada pianon med jämna mellanrum.

Där fanns det även roliga stolar. De var faktiskt bekväma och kul på grund av att man kan snurra runt i dem...

...och ramla omkull.

Vi begav oss vidare hit. I går kväll googlade vi upp ställen vi ville gå till. Ett var denna glasskiosk. Det var sjukt varmt idag så glass behövdes.

Här är en bild på min gigantiska glass. Valde citron, lavendel och vallmofrö sorbet. Otroligt god. Detta är alltså en skopa glass. Fick två strutar för att den första sprack. Blev supermätt på denna.

mums

Glad med glass och vingar.

Nästa ställe som vi också hade googlat fram var Weathervane Café. Ett av det finaste kaféerna jag har varit på. Precis allt var vackert.

Kaffet var väldigt gott också. Fick min Cold Brew i en sådan här glasburksmugg som jag och Mikaela Olsson har gått och trånat efter hela våren för de är så satans fina.

Om jag bodde i Denver skulle jag hänga där konstant.

Innan vi åkte hem för att äta på Chili's var vi inne i massa secondhandbutiker. Det inhandlades bland annat fingerborgar, en campingspis, skor och en sammetströja.

Otroligt mysig dag i Denver som verkligen var en härlig stad! Vill absolut åka dit igen. Puss och kram

Likes

Comments

Hej alla! Har öppnat mitt skåp! Till och med använt det! är väldigt stolt över mig själv som klarar av dessa krångliga lås som en mästare (typ) nu.

Basket säsongen i skolan börjar inte för ens i november men två gånger i veckan är det Open Gym för Women's Basketboll. Så jag har börjat att gå på det. Det är kul men jag suger. Alla är dock jättesnälla och peppande och har redan efter två gånger blivit mycket bättre. Det fiffiga med Open Gym är att man får öva upp sig innan säsongen börjar, bra för mig.Igår lyckades jag vara där en timme tidigt skoj – och min värdpappa Ace och jag missförstod varandra så hade heller ingen skjuts hem. En tjej från laget var snäll och körde mig hem så det löste sig ju bra!

Idag gick jag till Knowledge Bolw Club. Det är typ ett frågesports lag som fem gånger om året tävlar mot andra skolor i staten. Det var kul! Men frågorna var svåra och det gjorde det inte lättare att det var på engelska. Alla fina svåra ord jag knappt kan på svenska ska vara svaret på frågorna oftast. Vi var bara sju personer där och de andra var verkligen jätteduktiga. Men jag vann! vet inte riktigt hur det gick till men kunde svaret på alla Europa frågor som ställdes, så det hjälpte ju!

Nu ska jag äta middag och kolla på One Tree Hill med Emy. Puss och kram!


Likes

Comments

Hej och förlåt för dålig uppdatering på senaste. Tänkte ta och berätta lite om de två veckor som har gått sen sist.

Mest har jag varit i skolan, hittar riktigt bra nu och börjar känna mig lite hemma där. Har undvikit mitt skåp för låsen är så krångliga. Testade att öppna det över en vecka sen, det funkade inte. Så idag har jag fixat ett nytt skåp men undviker det tills vidare.


Skolan är inte supersvår men tempot är fort. Vilket innebär mycket läxor. Oftast är det något som ska lämnas in eller testas för att senare få betyg på, så har en del att göra om kvällarna ibland.

Ibland efter skolan åker jag med min värdmamma Emy till mina lillebrorsors skola och hjälper till där det behövs. Sorterar böcker och sätter upp teckningar bland annat.

Förra fredagen hade vi Back to School: Glow Dance. Åkte dit med min kompis Luisa, som är en utbytesstudent från Tyskland. Den var okej men inte så där jätteskoj.

Förra helgen åkte vi till en stad i närheten som heter Manitou Springs. Himla fin med massa gamla färgglada hus och udda butiker. Vi hamnade på en arkad där vi spelade massa olika spel.

Efter ett tag kände vi att det var dax för glass, och så fick det bli.

Otroligt god även om alla miner inte blev glada på bild.

Denna helg åkte vi till downtown Colorado Springs och kollade runt i butiker med fina saker i.

Livet skulle bli extra fint med lite cykelporslin i vardagen.

När vi gick förbi denna fontän kunde mina lillebrorsor inte hålla sig borta. Av med skorna och tröjan fort och sen kutade de dit. Jag och Emy hängde i skuggan och såg på medan pojkarna blev dyngsura.

Blöta barn får sitta på biltaket på vägen hem.

Det var allt för denna gång!

Likes

Comments