Fortsättning...

De satte upp en operationsduk mellan mig & magen. Erik satt vid min sida hela tiden. Ryggbedövningen började värka, det blev som sockerdricka i hela benen. Läkaren började nypa mig i benen & på magen med en pincett för att se om ryggbedövningen hade tagit.. jag tyckte att det gjorde lite ont fortfarande (en ryggbedövning ska göra så att man inte känner smärta men man känner beröring men för vissa fungerar inte bedövningen). Efter några nyp med pincetten så gjorde det inte ont längre men jag kände av att det var någon som tog på mig, så bedövningen hade fungerat så som den skulle, skönt kände jag.. för då slapp jag bli sövd! Det skönaste med ryggbedövning tyckte jag var att det inte längre gjorde ont av urinkatetern, för fy vad den sved för mig!

Jag tror inte att läkaren sa ett knyst om att han nu starta operationen, men det kanske var bra ändå? Jäklar vad allt gick fort. Förvånansvärt fort. På nån enstaka sekund kändes det som... De började trycka nå förbaskat hårt över min stora mage (anledningen är för att barnet ska uppleva det lite som en vaginal förlossning... "att nu händer det något.. jag ska ut").
Jag & Erik började stirra på varandra med stora ögon... & 10:40 hör vi första bebisskriket från tvilling 1 (Nicole) 💕 Jag & Erik stirrade fortfarande på varandra med stora ögon... & nu fylldes båda våra ögonen med stora glädjetårar & vi började gråta av glädje & lycka & en lättnad över att vi hörde bebisskrik.
De började trycka hårt över min mage igen. & 10:41 hörde vi andra bebisskriket från tvilling 2 (Joline) 💕 Vi var i chock. Vilket andrenalinpåslag. Allt gick så superduperfort! Herregud säger jag bara. Så FANTASTISKT! Det mäktigaste jag någonsin har varit med om! 💗 Obeskrivligt!
Jag kollade på min gulliga narkossköterska & undersköterska som stod uppe vid mitt huvud & såg även att deras ögon var tårfylld. De smekte mig över kinden & sa tänk Pernilla hur häftigt det här är, det är era två barn som skriker! Alla som var i operationssalen var berörd, inte så konstigt när två människor kommer till världen.. inte bara en utan två samtidigt.

(O.B.S jag varnar er känsliga för lite blod på bilderna här nedan)

Nicole ☝🏼️

Joline ☝🏼️

De tog direkt Nicole & Joline till ett rum intill för att kontrollera flickorna, vi visste om sen innan att jag inte skulle få upp flickorna på bröstet nu när de kom så tidigt. Men både Nicole & Joline skrek så det lugnade mig då jag låg kvar på operationsbordet för att bli ihopsydd osv.

Pappa Erik fick följa med in till flickorna & vara med under tiden de kontrollerades. Sedan kom Erik ut efter en stund med Joline i sin famn 💕 Erik såg så lycklig & stolt ut men samtidigt helt livrädd 💞 Jag kom ihåg att jag tänkte... men guud hur kan man vara så himla liten 👶🏻 Joline vägde endast 1585 gram & var 39,3 kort. Nicole vägde lite mer, 1860 gram & var 42,4 cm kort. Så liten & söööta!

Nicole fick lite andningshjälp då hon svalde lite fostervatten & fick lite svårt att andas 👶🏻 Men båda flickorna mådde annars bra 💕

Jag tycker att min förlossning gick superbra & det är den absolut häftigaste & mäktigaste upplevelse jag någonsin varit med om! Jag känner mig så otroligt tacksam över att det gick så himla bra & att våra två flickor mådde bra! Evigt tacksam! ✨

Love P

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

10e maj var vårt datum för vårt planerade kejsarsnitt, våra flickors födelsedag 👶🏻👶🏻💕
Jag fyller år den 7 maj, Erik fyller år den 26 maj & flickorna den 10 maj. Hur häftigt är det inte att hela familjen fyller år på en & samma månad? Ganska häftigt tycker jag, jobbigt kanske ni tänker? Haha äsch, skönt att kunna slänga ihop 4 kalas samtidigt tänker jag.

Det roliga är att jag & Erik till & med försökte pricka in att bli gravida så att bebis(en) skulle komma till i maj månad. Vi tyckte det var lite kul att barnet skulle få fylla år samma månad som vi. Men vi lyckades inte bli gravida på första försöket eller vad man ska säga.. inte för att vi verkligen försökte den månaden egentligen. Men vi blev gravida månaden efteråt & beräknad födelse blev i juni istället. Sen fick vi reda på att det var tvillingar & hela den biten om att det var en väldigt hög riskgraviditet & att de skulle plockas ut senast i maj. Vår önskan slog in ändå. Häftigt!

Iallafall 10 maj, vårt kejsarsnitt. Vi skulle vara på sjukhuset (förlossningen) kl 7 på morgonen. Sov knappt någonting alls natten till stora dagen. Kanske förståeligt ändå. Jag hade knappt fått sovit på 2 månader om jag ska vara helt ärlig. Jag skulle vara fastande som i vanlig ordning vid en operation. Lite jobbigt när jag var så sjukt matglad under hela graviditeten. Jag gick upp 27 kg under hela graviditeten, på 32 veckor & 5 dagar. från 58kg till 84kg!.. Det ni. jag kan ju trösta mig med att jag faktiskt väntade två 😉 & åt alltså för 3 👶🏻👶🏻👩🏻 hahah. Men iaf. Vi kom ganska precis till förlossningen kl 7 som planerat. Där fick vi ett rum, jag fick tvätta mig med två descutansvampar som jag även hade gjort tidigare kvällen innan (descutan är bakteriedödande tvål som man tvättar sig med innan en operation). Sedan satte de två infarter i vardera arm & sedan en urinkateter eftersom att man inte kan kissa när man får ryggbedövningen. Runt 10 började vi rulla ner mot operationssalen. Jäklar vad hjärtat börja slå då. Väl inne på i operationssalen gick det undan. Fick all information om vad som skulle ske under operationen av en supergulliga narkossköterska som satt uppe vid mitt huvud under hela operatinen, hon fick mig verkligen att tänka på något annat än att de strax skulle skära i min mage. Alltså hon var helt fantastisk. Hade även en gullig undersköterska uppe vid mitt huvud som hade tvillingar själv. Kändes skönt att prata med någon som också hade tvillingar. HERREGUD vad personal det var med under operationer. Innan hade vår läkare varnat oss för att de skulle vara med många personer under kejsarsnittet. Skojar inte om jag säger att det var 15 personer där. Narkosläkare, narkossköterskor, sjuksköterskor, undersköterskor, någon student osv.. Det var två läkarteam med två barnläkare eftersom att det var tvillingar & skulle bli född för tidigt.  Man undrar ju hur mycket vår förlossning kostade egentligen?! MYCKET pengar förstår jag 💸💸😅

Jag fick en nosgrimma med lite syrgas i, nog för att man blir så pass nervös & det är ett sånt adrenalinpåslag vid ett vaket kejsarsnitt (som jag var) så det kan vara lätt att tuppa av. Sedan fick jag lite bedövning runt om där ryggbedövningen skulle sättas med små sprutor, det stack till lite. Därefter satte narkosläkaren  ryggbedövningen & det blev liksom kallt runt om där hon satte den. Den kändes inte alls nå mycket, inte så som jag trodde att den skulle kännas iaf. 

Erik satt vid mitt huvud under hela tiden & höll min hand. Han var sådär lugn som han nästan alltid är. Men man såg verkligen hur nervös han var i ögonen. Vadå vi skulle strax bli föräldrar till våra två efterlängtade döttrar. Klart man blir nervös. Mer nervös & förväntansfull kan man nog inte bli. Jag tror även att han höll sig lugn för att göra mig lugn 💕 Min finaste Erik!  

Skulle kunna skriva en hel bok om det här.. Själv ogillar jag långa blogginlägg, men det blev ett långt inlägg denna gång med. Förlåt. Fortsätter med min förlossningsberättelse del 2 en annan dag. 

Love PLikes

Comments

Om ni bara visste hur tacksam jag är över att det har gått så himla bra för våra två tvillingflickor 💕

Sveriges sjukvård när det kommer till för tidigt födda barn (prematur) är helt fantastisk!!
På rutinultraljudet i vecka 18 fick vi veta att det var tvillingar, monoamniotiska tvillingar, som alltid är enäggstvillingar. Tvillingar som delar fostersäck & moderkaka. Det befruktade ägget i mig delade sig 8 dagar efter befruktningen. Det sker 1-2% av alla tvillinggraviditeter & är den mest riskfyllda tvillinggraviditet förutom siamesiska tvillingar. Det är alltså väldigt väldigt sällsynt.

Läkaren tog oss till ett enskilt rum där han förklarade för oss hur pass sällsynt det var, att vår graviditet inte alls kommer att se ut som en "vanlig" graviditet. Att det var en väldigt hög riskgraviditet. Monoamniotiska tvillingar plockar man ut i vecka 32-34 med kejsarsnitt pga att det blir så trångt & risk för dåligt flöde i navelsträngarna.
Det här har jag/vi hållet oss lite för oss själva... läkaren berättade för oss att det var 50% chans att våra tvillingar skulle överleva.. 50%!!!!
Jag kan omöjligt förklara den känslan & den chocken!
Hur skulle detta gå? & hur skulle vi våga hoppas? Det pendlade mellan hopp & förtvivlan. Jag blev heltidssjukskriven i vecka 19 redan. Vi fick gå på ultraljud varannan vecka för att se att allt var bra med våra töser, i vecka 23 började vi gå på ultraljud varje vecka. Herrgud så många som varit med på våra ultraljud.. läkare, barnmorskor, läkarstudenter, barnmoskestudenter osv.. Mycket för utbildningssyfte eftersom att vi var ett så pass sällsynt fall. Tisdagar var vår dag för ultraljud, man kan tycka att ett ultraljud en gång i veckan är väldigt ofta, i en normal graviditet går man på ett ultraljud under hela graviditeten. Men jag tyckte iallafall att det var en evighet mellan veckorna!
Oron fanns där hela tiden, dag som natt... varje eviga sekund. Jag ville ju bara att allt skulle gå bra för våra två små!
Jag googlade & läste på om andra som hade haft samma sällsynta graviditet... & man blev vettskrämd! Vår läkare hade till & med varnat oss för att börja googla på Monoamniotiska tvillingar. Det fanns så många skräckhistorier. Men för mig var det omöjligt att låta bli att googla. Lyckades iallafall googla fram några lyckliga historier & man fann hopp om att allt skulle gå bra.

Underligt nog så gick veckorna rätt så fort ändå.. Men oron var fan olidlig!! Tur nog så mådde jag väldigt bra fysiskt under graviditeten förutom dom 2-3 sista veckorna. De var tung alltså!

Vi fick ett datum för kejsarsnittet 3 veckor innan. 10 maj blev datumet, först ville vår läkare boka in snittet den 12 maj men det var fullbokat med operationer då. Så 10 maj blev datumet. Helt sjukt overkligt att man får ett datum när sina barn ska födas. Hua, var det var 3 SVINnervösa veckor. Allt hade ju sett så bra ut varje ultraljud.. tänk om det skulle hända något nu när vi var såå nära mållinjen...
Jag kände mig inte alls nervös inför kejsarsnittet, det enda jag kände mig nervös inför det var över hur flickorna skulle må. De skulle ju ändå bli född i vecka 32+5, alltså ungefär 7 veckor för tidigt.
Vi fick komma & se neonatalavdelningen (en sjukhusavdelning där de vårdar för tidigt födda barn) eftersom att vi skulle säkerligen hamna där när flickorna kom. Någon vecka gick. Den stora dagen var nu här! Den 10 maj, våra flickors födelsedag! Allt under kejsarsnittet gick bra & våra flickor mådde BRA! 💗✨ Vi klarade det, VI KLARADE DET! Vi fyra tillsammans! Kejsarsnittet var en makalös fantastisk mäktig upplevelse måste jag säga! Obeskrivligt! (berättar om det i ett senare inlägg)

Jag ber aldrig till Gud annars, är inte direkt troende. Men när det väl gäller.. när det händer speciella & svåra saker i sitt liv som man omöjligt kan styra över. Tror jag att man undermedvetet söker sig till någon tro, till något under som man tror sig kan göra mirakel & kan hjälpa en igenom det svåra. Varje ultraljud, innan ultraljudet bad jag till Gud att allt skulle se bra ut oss båda våra tvillingflickor 💕 Jag vet inte om jag ska tro att det gjorde någon skillnad. Men om jag får tro så tror jag att det hjälpte våra flickor att vara ännu starkare än vad de faktiskt var i magen! & att det är bidragande faktor till varför det gick så himla bra för båda våra små flickor 💗 Flickorna mådde otroligt nog bra under hela graviditeten! Jag är så tacksam över det! Så otroligt otroligt tacksam!✨

Oj, så långt jag har skrivit nu.. Har typ skrivkramp trots att jag har haft två uppehåll för matning under tiden jag skrivit detta inlägg.
Men jag har känt att jag så gärna har velat skrivit ner några delar utav vår graviditet, så att man har ett minne man kan gå tillbaka i & läsa. Nästa inlägg tror jag att jag skriver lite om dagen flickorna kom, kejsarsnittet alltså. & sen lite om tiden när vi var inlagd på neonatalavdelningen. Ja, om jag nu hinner & orkar. Tiden räcker liksom inte riktigt till som tvillingmamma. Önskade att jag hade 2 till armar om inte 4 till till & med 🙈

I detta skrivande nu så ligger jag såhär & MYYSER!👇🏼Åh, jag är så KÄÄÄR 👶🏻👶🏻💗

Som jag älskar er, Nicole & Joline 💕

Love P

Likes

Comments

Två månader har gått sedan flickorna kom & även två månader sedan jag skrev här inne.

Jag har liksom inte prioriterat bloggen efter jag blev tvåbarnsmamma, eller aa jag har inte riktigt haft tid heller 😅 Herregud vad livet har förändrats. Inget är som innan. Från 0 barn till 2 på en gång, ja jag kan ju säga att man inte har så mycket tid över till sig själv. Men jag älskar det! Jag har fått två helt FANTASTISKT FINA döttrar! 👶🏻👶🏻💕

Som jag älskar er tre! För er kommer jag att göra allt, min lilla familj 💗

Som sagt, det har hunnit hänt en hel del sedan jag skrev här senast. Jag ska försöka hinna uppdatera lite mer om det senare här i bloggen. Nu ska jag gå & byta blöja x2, som tvillingmamma gör man verkligen allt x2! haha.
Men det är en charm med det också 💕

Love P

Likes

Comments

Idag har vi gått 32 fulla gravidveckor 🌸

Tiden har gått fort men samtidigt inte när man tänker tillbaka på dagen man plussade på stickan, det känns som att det var superduperlängesen man gjorde det där nervösa gravtestet.  32 veckor är ett tag ändå! 🗓

Love P

Likes

Comments

Det var ett tag sedan jag skrev nu, men det får vara så.. Jag skriver när jag har lust & energi som sagt.  Energi finns det inte så mycket av just nu faktiskt, inte så konstigt när det omöjligt går att sova riktigt om nätterna. Men annars är det bara bra!
Längtar såå mycket efter våra små nu så att jag tror jag spricker snart ♡♡

Ungefär såhär ser våra nätter ut just nu ☝🏼😓😅💤

Love P

Likes

Comments

zZzzz... Jädrar vad jag har börjat sovit dåligt nu, eller jag har ju sovit sämre ett längre tag men nu är det extremt... vaknar varannan timme ungefär pga av all värk jag får i höfterna & måste vända på mig... varje vändning i sängen är som ett maratonlopp ungefär... tappar andan en snabbis då jag hamnar på rygg under vändningen. Men tur att det är så VÄRT det, vi väntar ju två UNDERBARA BEBISAR!♡♡

Annars mår jag förvånansvärt bra fysiskt för att vara gravid med tvillingar, det har jag gjort under hela graviditeten faktiskt! Visst börjar det bli tungt & jag har halsbränna typ hela tiden & samlar på mig vätska.. Men annars mår jag bra! Har inte haft något illamående, inte kräkts, ont i fogar osv, allt som brukar vara dubbel upp under en tvillinggraviditet. Det roliga är att jag kom till min BM i början av vår graviditet & jag var helt stensäker på att jag ej var gravid.. "för så här bra kunde man bara inte må när man var gravid", vi gjorde till & med ett extra gravtest då hos BM & jo visst var jag gravid för plusset på sticka döck upp på direkten! Tänk om vi visste om då att vi väntade två bebisar till&med 😄 Vår BM brukar småskratta lite & påminna mig om den där gången jag var så stensäker på att jag inte var gravid, lite kul är det ändå när man tänker tillbaka på det, haha!

Love P

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 29 👶🏻👶🏻 Om högst 5 veckor är våra småpluttarna här, det är så spännande & overkligt så att det inte är sant 💛

Förra veckan var jag & mamma & köpte de första bebiskläderna, jag vet.. JÄTTESENT!
Men jag har typ inte vågat, eller det har varit lite gruvsamt bara.
Men förra veckan tog vi steget & köpte nått plagg, guud så sött allting är!! Vi har inhandlat det mesta i storlek 44 eller smått i storlek 50 eftersom att våra hjärtegull kommer att vara för tidigt födda ♡♡ Kläderna kommer säkerligen vara lite stor men det får vara så, prematurkläder är så himla dyr så vi hoppade det..

& igår började vi tvätta lite av bebiskläderna, det är lite & stå i ändå när man väntar bebis eller som i vårt fall två bebisar! & vi ska inte tala om vad dyrt det blir 💸 Dubbelt av allt liksom 😅 kläder, nappflaskor, nappar, filtar, tvillingvagn, två babyskydd osv. Men det är kul, det är det! Tur att vi har snälla föräldrar som hjälper till att köpa en hel del ♡
Erik har fått peppat/tjatat igång mig lite att vi måste få allt i ordning i vår nya lägenhet & allt till bebisarnas ankomst. Så kan vi ta det lite lugnt nån vecka innan bebisarna kommer, det blir ju en STOR omställning för oss som inte har några barn sedan innan & nu kommer det 👶🏻👶🏻 samtidigt.

Nu ska jag fräscha till mig lite, min kära mamma & jag ska nämligen fixa till vår balkong idag 🌸

Ha en fin dag allihopa!

Love P

Likes

Comments

Erik, min finaste Erik!
I maj har du funnits i mitt liv i 3 år, mina 3 absolut bästa år helt klart! & nu ska du bli pappa till våra två små 👶🏻👶🏻 Maj månad kommer nog alltid att vara VÅR månad, tvillingarna kommer senast komma ut i maj, både jag & Erik fyller år i maj & vi träffades i maj 2013 ♡

Det bästa med Erik är att han är så himla snäll & ödmjuk ♡ Nästan fööör snäll ibland!
Han finner sig i det mesta & jag har typ aldrig hört honom att klagat över något alls på dessa 3 år. Det är klart att han säger ifrån om något känns fel & är fel, men han skippar sånt där onödigt gnäll som vi människor håller på med ibland..
Han är sådär mogen fast ändå inte för mogen, jag älskar att han har barnasinnet kvar ♡ & SNYGG är han med, SNYGGAST! Han är verkligen min stora kärlek, mitt allt!
​Alla brukar säga att känslor lägger sig med tiden, att allt blir till en vardag till slut osv.. Men jag har aldrig känt så tillsammans med Erik, jag är MINST lika kär som för 3 år sedan om inte ÄNNU KÄRARE! Varje dag med honom är unik, utan att överdriva. Jag är så lycklig över att jag fick chansen att träffa just Erik! 


Jag älskar dig!

Love P

Likes

Comments

Idag går vi in i vecka 28! Magen växer & växer!
Tänk att i vecka 30 så är man lika stor som i en fullgången enlinggraviditet när man väntar tvillingar... tänk hur stor man skulle ha blivit om man gick 40 fulla veckor med tvillingar! 🙈 I tisdags så var vi på ultraljud & allt såg bra ut hos båda två 👶🏻👶🏻 I början på alla ultraljud så fick en bebis plats på hela bildskärmen, nu börjar de bli så stora så nu tar liksom ett huvud upp hela bilden på skärmen, hihi. Det är så himla himla mysigt att få se dem en gång i veckan! Som vi längtar efter att få träffa er!! ♡♡

👈🏼 V.28 med en bebis 👉🏼 V.28 med tvillingar

Love P

Likes

Comments