Volontärsgalan ikväll

Celebration, Charity, Göteborgs räddningsmission

Gud vad sjuk jag har varit!! Det är liksom inte ett skämt! Ryggont, influensa och nu bihåleinflammation... Usch, tänker ni. I know, jag hatar att prata om sjukdomar, virus och grejer. Man blir sjuk bara man hör orden. Men jag är på bättringsvägen!

Så idag har jag städat, pluggat och snart ska jag göra iordning mig för ikväll. Jag har blivit inbjuden till volontärsgalan, där vi firar och hyllar de människor som vill och gör skillnad för andra människor. Under 3 år har jag, genom Göteborgs Räddningsmission, mött så många som samhället helt har glömt av! Både vuxna och barn, som lever på gatan i kylan, bland missbruk och sjukdom. Utan skydd, utan mat, dusch eller en säng. Kan ni tänka er att leva så? Att leva utan en plats att kalla sitt hem? Där kök, badrum, en varm säng och wifi finns? Är det ingen som bryr sig om dessa människor, som på något sätt hamnat snett? Vet ni att det räcker med att man förlorar sitt hyreskontrakt genom uppsägning, en sen betalning eller något annat meningslöst, och där börjar spiralen till att man blir hemlös. Och förlorar sitt värde som en del av samhället. Du är liksom ingen, när du är hemlös. Hur många vänner vill fortfarande ungås med dig när du säger att du bor på gatan? När du inte tvättat kläderna på ett halvår? Det är få alltså. Förtjänar man utfrysning bara för att man haft otur? Nej.

Och det gör vi ändring på, vi volontärer och företag som väljer att se, väljer att ge tid och empati till de som behöver. Det kostar ingenting, bara några timmar i månaden. Och jag är så jävla stolt över att vara en del av det. Så ikväll firar vi! 💛

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229