Veckan har börjat med fullbokade besök till läkare och barnmorskan. Och ännu är inte veckan över.

Måndag: Väckarklockan ringde 9.00 och jag gick upp för att göra mig klar för dagen. Började med att göra gröt till frukost för att orka dagen, sedan var det bara att klä på sig och göra sin morgon rutin. Sms:ade C runt 9.50 att jag var klar, varpå han kommer innanför dörren och rusar in och måste besöka toan innan vi beger oss mot Skärholmen, där jag fått en tid hos läkaren då jag i fredag gick på MVC öppen mottagning för att kolla BT, och det visa sig vara lite för högt så dom ville att jag prata med en läkare för att lägga upp en plan.
Allt gick bra hos läkaren, hon ville ha lite prover, ett BT i veckan och att jag sätts igång i vecka 40 (39+6) om inte ungen ploppat ut innan.
Efter besöket hos läkaren åkte vi och tittade på bilar. Nu när vi ska bli 3 i familjen så vill vi uppdatera oss till en större bil. Men än så länge har vi inte bestämt oss för vilket märke vi ska satsa på.

Tisdag: Ännu en dag då väckarklockan ringer tidigt, men denna gång 8.00. Går upp och äter en banan till frukost och gör mig klar för dagen på en gång. Och så begär vi oss iväg till MVC. Besöket hos barnmorskan gick bra. Allt såg bra ut med BT är fortfarande på gränsen till högt. Efter besöket blev det att ta prover.
Och nu sitter jag hemma och funderar på om jag ska göra en ryck och städa lite i lägenheten.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Då var det måndag igen, ny vecka, nya möjligheter.

Helgen har varit fullspäckad. Lördagen började med en lugn morgon men sedan bar det av till IKEA. Det började med att vi bara skulle dit och kolla och planera inför vad vi ska ha för möbler till knodden i magen och C ville kolla på ett skrivbord. Men sedan slutade det med att vi kom hem med lite grejer, bland annat ett skötbord och ett skrivbord.
När vi kom hem var C så ivrig med att få upp sitt skrivbord, så det var det enda vi monterade upp på lördagskvällen.

Så ni kan ju gissa på vad vi gjorde på söndagen.

Idag har jag pysslat lite hemma med att sortera saker i lådor och städat. Men orkar tyvärr inte så mycket då det mesta lyft och annat gör att jag får ont nu, plus att ryggen tar tål av att magen är så stor. Har dålig rygg sen tidigare då jag arbetat inom vården och inte tänkt mig för och då fått betala med min rygg. Men är nöjd ändå med vad jag hann gör idag.

Känner att det blivit en lite seg start med inläggen här på bloggen, har lite svårt att veta hur jag ska få in "flowet" i skrivadet här. Men hoppas komma in i det snart igen.

Ha en fortsatt trevlig måndag på er.

Likes

Comments

Hallå kära ni! Sitter och kolla det sista, eller egentligen allt som vi har kvar och behöver införskaffa till att lillen kommer. Det är en lång lista kan jag säga. Först tyckte man att tiden gick så sakta och att man hade gott om tid att skaffa allt som den lilla kotten ska ha. Men nu är det bara 10 veckor kvar och det enda vi egentligen har köpt är en barnvagn. 


Vart tog all denna tid vägen? Nu känns det som att man måste stressa och införskaffa allt på en och samma gång. Och känner mig inte helt säker på att listan man har på grejer kommer vara tillräcklig. Har ni tips på det allra mest nödvändiga som behövs vid förlossningen och hemkomsten är jag mer än tacksam för den hjälpen.Likes

Comments

Dagen började med att gå upp 07.25 som hör till det ovanliga nu förtiden. Men har nämligen fått för mig att testa något nytt och gå på SMF (studiemotiverade folkhögskola) men det var inte alls som jag hade tänkt mig eller vad det som fick mig till detta hade sagt att det var.
Jag är alltså tillbaka på grundskolan igen, nä kanske inte direkt, men det känns iallafall så. En kurs på 13 veckor som ska hjälpa att motivera en till att börja studera. Och dom har inte direkt det bästa upplägget tycker då jag. Men vi får se om jag fortsätter. Om annat är det ett tidsfördriv och att träffa annat folk. Har ju dock 10 veckor kvar till BF, så lär ju inte stanna där längre än så. Och jag vet inte heller om jag orkar.

Graviditeten är lite upp och ner just nu och foglossningen är brutal. Var på kontroll hos barnmorskan idag och tydligen var mitt tryck högt och även blodsockret (även om jag som undersköterska inte tyckte att b-glukosen låg högt) så måste gå på extra kontroll, bläää! Men man ska vara glad att dessa kontroller tas och att man kan göra något åt det ifall man behöver.

Var inne och kollade på en sida som heter livlyclothing och hitta så söta kläder till lillen. Det blir att klicka hem lite plagg därifrån minsann. In och kika där om ni inte redan gjort det,

Ha en fortsatt fin kväll, kära ni!

Likes

Comments

Första inlägget!
Och jag tänkte inleda det med att presentera min idé bakom bloggen. Kanske är lite sen påkommet att starta den nu eftersom ni inte fått vara med på hela resan, men får göra bättre ifrån mig nästa graviditet. Men ni ska iallafall få följa med på den resa jag har kvar fram till due date och så vidare när lilla pyret kommit till världen.

Jag är nu i vecka 30 (29+5) idag. Och just nu mår jag väldig bra i min graviditet, om man bort ser från foglossning och osmidigheten, och det känns väldigt skönt.
Eftersom ni inte varit med mig i början kan jag ju berätta att dom första veckorna var ingen höjdare, illamående och kräktes.
Därför är jag väldigt glad att jag nu mår bra. Dock bjuds det på en del sömnlösa nätter så man är väldigt trött om dagarna. Men humöret är på topp ändå.

Just nu ligger jag i soffan och väntar på att maten ska bli klar som mannen min står och lagar. Lillen sparkar och rör sig för fullt, oftast är det mycket aktivt där inne i magen och man är nyfiken på vad lill-skrutten håller på med. Men nu ska jag äta mat och kolla på serie sen blir det att försöka sova och ta nya tag inför morgon dagen. Ciao

Likes

Comments