Gårdagen med Iris gick oförväntat bra, hon skötte sig när vi lastade och hon stod bra i lastbilen, hoppade över super fint!

Idag har jag trimmat 7 hästar, jag har gjort princip samma med alla, markarbete med två snettigenom kryss med en travbanan framför. Nyttig för hästar som har svårt att landa i rätt galopp efter hindret. Och även stärkande i rumpan för hästarna. En enkel, bra, klassisk övning som fungerar på alla!

Det viktigaste idag var att hitta bra feeling på Goldenboy och Comme då vi ska till Drachten imorgon för GMB final.

Gjorde mycket sidförflyttlingar på Goldenboy då han har lätt att ta in rumpan mot mitten i vänstervarv. Alltså tränar jag att ta in frambenen innan för spåret och behålla bakbenen. Gjort de x antal dagar med honom och nu börjar det ge resultat i galoppen. Härligt.

Comme värmde jag upp lite lätt, försökte få honom lugn och samsad, vänta på mig. Han skötte sig jättebra! Ända in i slutet❤️

Avslutade med att skritta Franz (min häst) han är så sjukt galen och busig när han bara får skritta. Haha. (Har varit skadad och är under igångsättning)
Räcker att säga att de är inte lätt att hålla honom på alla fyra ben.

Nu är klockan 19.20 och jag är riktigt hungrig, men, sitter i bilen för att hämta pappa på tågstation. Mat. Får bli sen.

Hoppas ni haft en bra dag och önska mig lycka till imorgon💫

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

16/1 var det dags för tävling, denna gång Cormint och Comme i 1m. Nollorna fortsatte! Superfina rundor med bägge, härligt!
Germus gick också 1m och var helt galen, på ett positivt sett. Bockade och hade sig, kul. Han fick iallafall ett oturligt nedslag, sånt som händer.
Näst var Vigo som gick 1.10m, väldigt tillbakadragen och rev hinder nummer 1... därefter blev det bättre.
Sista hästen för den dagen var Amber, vi debuterade 1.20m, bra rytm och bra häst resulterade till en felfri ritt 🙌🏼

Idag är det torsdag och 6 hästar är trimmade hemma, nu 17.00 rullar vi med Iris för hoppträning, första gången hon åker hemifrån, spännande ;)

Det har även vart full storm idag... jobbigt.
Imorgon kommer pappa (om flygen går) det ska bli kul. Och på lördag är det dags för tävling igen, final i GMB med Comme och Goldenboy. Håll tummarna ✊🏼

Hoppas ni haft en bra dag trots mycket vind 🍃🌪

Likes

Comments

Klockan ringde 6.30 imorse, i med frukost, på med kläder ner och knoppa hästarna.
9.00 rullade lastbilen mot tävling med Vleut, casal och Goldenboy.


Först ut var Vleut som gick två stycken 1.10m. Bra rytm och nolla bägge. Duktig pojk. 10e plats på de 💫
Näst var Casal i 1m, otroligt fin och nolla. Goldenboy gjorde också ett bra jobb. Väldigt bra för att vara sann!!
Hoppade riktigt fint och allt flöt på inne på banan, nolla på hinder och tyvärr ett tidsfel....

Jump of med Casal, hon var jätte fin, igen. Och nolla ❤️
Fick kommentaren att hon hoppar som sin far! Härlig kommentar!

#lovandehästarförframtiden

Imorgon rullar allt på igen så dags att hoppa i säng eftersom det blev en vecka utan sovmorgon.


Hoppas ni haft en bra dag!

Likes

Comments

🙈Han är här!!!! 🙈


Sen sist har hänt en del, trots bara 3 dagar!
Har trimmat hästarna, såklart och i torsdags var vi på tävling med Robben. Två stycken 1.20m, han nollade båda. Grym. Till den andra var det en jump off efter alla startande. Började super på 1,2 a-b, 3 och 4, till hinder nummer fem kom vi ur fokus och det blev missförstånd.... sista hindret var bra men han vågade inte sträcka ut och därför fick vi ett till nedslag. Slutade på 3 nedslag. Shit happen all of us.

Fredagen gick alla hästarna bra, mycket hoppträningar. Ingen att klaga på🙌🏼

Imorgon (söndag) är det dags för tävling igen. Denna gång går Casal, Goldenboy och Vleut.
Vleut är först ut i 1.10m X2, därefter är det Casal i 1m och sist Goldenboy i också 1m.

Hoppas hästarna sköter sig !! #me2

Idag började dagen med att min alldeles egna Franz kom hit 🙏 #äntligen
Annars har jag ridit ut tre hästar, för att få dom på andra tankar än bara traggla i ett ridhus hela vintern. Tror det uppskattas❤️

Hoppas ni haft en bra dag och önska mig lycka till imorgon 💫

Casal 👆🏼

Franz 👆🏼❤️

Likes

Comments

Hästarna fodrade och jag skulle precis börja med första hästen, då kommer chefen och säger att vi har tävling i eftermiddag. Vi diskuterar vilka hästar som matchar bäst till klasserna osv osv. Så dagens planer ändrades.
Tur man är spontan ;)

Eftersom hästarna inte hoppat på 3 veckor så red vi alla tre hemma på förmiddagen, bara ett litet pass med några språng, alla kändes bra. Som ni vet ska saker putsas, hästarna ska tvättas, snyggas upp och allt ska packas. 12.00 körde vi hemifrån med Germus-1m, Casal-1m och Vigo-1.10m.

Först ut var Germus, han fick bocka av sig på framridningen och hann bli lugn till start. Härligt. Han gick som en klocka, likaså nolla. Grymt.
Casal next, inte sämre hon inte. Nolla.
Sist ut var Vigo, han brukar alltid vara så spänd på tävling men idag va han väldigt lugn och avslappnad. Skönt! Hoppa super på framhoppningen, kommer in på banan och som vanligt har jag en ryttare före mig som jag kan kolla på. När han börjar ser jag att banan är ombyggd. Mardröm!!! Snabblärd som jag är så lärde jag mig banan under hans ritt, tack och lov!
Vigo var iallafall väldigt fin och gick också nolla.

Kan inte säga annat än att det var en väldigt bra start på 2018 tävlings säsong.

Imorgon är det kvällstävling och då går Amber och Robben (som det ser ut nu) i 1.20m. Tävlingsdebut med Amber, roligt 🙌🏼

19.25 är klockan, jag har precis käkat och ska snart gå och lägga mig. (Trött?)

Hoppas ni haft en toppen dag and wish me luck imorgon❣️

Likes

Comments

Egeal har åkt vidare till ett annat stall, önskar honom all lycka!

Idag är en bra dag, standard antal hästar (7) är trimmade, mycket bommövningar. Nyttigt.
Först ut var Germus, inte riden på några dagar så han var lite galen, men som sagt, härligt när hästarna är lyckliga, sprider sån glädje.
Näst ut var Casal som var helt spänd idag, kyla, läskiga hörn. Vad mer? Så passet gick ut på att få henne ner på jorden. Mycket mjukgörande rörelser.

Vigo, my boy. Till börjar var han också lite spänd och stel, lättare att få mjukare än casal så vi kom till lite mer givande träning i slutet. Låg på en åtta i galopp över bommar, då det hjälper eftersom han inte är en superstar på att byta galopp. Avslutade med korrekta byten. Wiho!

Första hästen efter lunch var Cormint, den andra som är min nya favorit. Lika busig idag som igår, haha. Härligare häst finns inte. Gjorde samma övning som Vigo, + ett hinder på långsidan. Bra att öva lång och kort distans på.
Därefter, Robben. Allt var superläskigt idag, tyckte han. Efter 20 min gav han sig och blev mjuk och avspänd, skönt. Samma övning på honom som Cormint. Rekommenderar ;)

Gjorde även samma övning med Vleut, som jag äntligen börjar hitta igen. Vi gled isär varann ett tag efter sommaren men idag, gick det super och jag tror (!) jag vet hur jag ska göra nu. Äntligen!
Dagens sista häst var Amber, ny för er (tror jag) sto. 12år, gått 1.30m & 164cm hög. Ingen lätt häst då hon lätt blir lite dragig i munnen, utan att bli stark. Idag var hon iallafall grymt fin. På fredag ska hon hoppas, har tränat henne en gång o då gick hon som en klocka på 1.30 bana. Skönt.

Nu är klockan 17.55 och jag ska laga mat, eller ja, jag ska värma min pizza.

Hoppas ni haft en grym dag!

☝🏼fantastiska Cormint!

Likes

Comments

Första hopp passet för i år är gjort, gött. Nu börjar det på riktigt. Brukar säga, nytt år fler möjligheter.

Måndag. 7 hästar trimmade, först ut var Verdi. Måste först säga att det vart sjukt (!!!) kallt idag. Hon gick iallafall helt okej, har varit bättre men absolut sämre också. Vi avslutade med att traggla på två bommar på marken lagda som en åtta.
Nr två- casal, ny för er. 6 årigt sto, grym hoppteknik (en av mina nya favoriter) haft henne 2 månader nu och äntligen börjar jobbet ge efter. Yees.
Hon fick ett lättare pass idag. Joggning i trav och galopp.

Sista hästen innan lunch var prinsessan min- Iris.
Hon har blivit väldigt fin den senaste tiden. Skönt. Gjorde detsamma som Verdi. Men grymt mycket bock och bus. Leende på läpparna? Haha

13.00 rullade lastbilen mot hoppträning för Goldenboy och Comme. Båda va fina, såklart busiga och skulle bocka lite men hopptekniken blir inte sämre. Fick ett - vad fina dom har blivit. Av chefen. Grymt!

Väl hemma igen så blev det ett pass med Cormint. Oroligt glad idag måste jag säga. Älskar! Leendet på igen. Finns inget bättre än att se hästar lyckliga !!
(Skötte sig bra, såklart ;) )

Sist ut var Egeal. Always good!
Nu är klockan 18.30 och jag är nyduschad, maten snart klar och ska plugga lite. Kul....

Hoppas er dag vart bra! 🎀❣️

Likes

Comments

Söndag morgon och jag fick feeling för lite blogg, ni som följde mig i somras vet vad som händer, annars, flytten gick 2/10-17 till Holland. Mycket tävlingar, lite nya hästar, några favoriter sålda. Thats how it works. Kvalat hästarna till GMB final. Goldenboy och Comme, går alltså fyraårs finalen i GMB 20/1 i Drachten.

Över jul vart jag såklart hemma med familj. Även två dagar i skolan för att göra lite prov och redovisning. Kom tillbaka till stallet här i Holland med energi och inspiration. Härligt. Hästarna fick lite julvila när jag var i Sverige, dryga två veckor, skönt. Onsdags satt jag upp igen, så härligt med glada och fräscha hästar. Hela veckan har gått ut på att känna lite på dom, busa och mycket uteritter. Alla superglada. Jag har två nya favoriter som jag verkligen önska att jag hade ekonomin att köpa, två unga hästar för framtidens stora klasser. Mer om dom, en annan dag.

Jag har tre hästar som är redo för 1.30m.

Kort sammanfattning om vad som händer. Just nu ligger mest fokus på Goldenboy och Comme.

Hoppas ni haft en god jul och ett gått nytt år.

Likes

Comments

21.40 är klockan, jag är taggad inför morgondagen då det blir tävling på kvällen. Kul, Spännade.

Idag var planen att rida åtta hästar som ni vet, men mitt knä vart helt kaos... Började trots det ett superpass på Comme, samma träningsupplägg som gårdagen. Väldigt nyttigt för honom. Skötte han sig lika bra? JA! Lika så Egael, dock så gjorde mitt knä så fruktansvärt ont så jag fick anpassa min ridning lite... Blir tyvärr inte så bra ridning från mig när mitt knä är såhär men, kämpa på.

Pågrund av knät valde jag att ta lite lättare hästar efter dessa två. Gorlinde och Iris blev det, båda är unga och ska tycka det är kul med ridning och arbete. Provade lite bommar på dem också, läskigt var det. Men efter ett tag vande de sig och körde på lite mer "normalt" alltså inte hoppa 5meter högt över en bom som är 10 cm.

Efter lunch red jag Cormint som idag inte alls var sig själv. Helt stissig, lyckades iallafall få honom i en lugn, samlad trav efter lite "diskussioner", härlig häst ändå. Goldenboy fick ett lättare pass då mitt knä gjorde så ont att jag inte kunde göra det ena eller det andra... Jag skulle ridit Robben och Vigo härefter men valde istället att klippa Vigo, fixa manen och låta honom springa lös i ridhuset, som han tyckte var helt underbart. Båda fick sedan gå i skrittmaskinen.

Min älskade Bela lämnade idag gården hemma i Sverige då hon flyttat till sin nya ägare. Gick igenom besiktningen UA, jätteskönt!! Bela är en häst som har stor plats i mitt hjärta då hon är väldigt speciell och har stor personlighet. Vi är väldigt lika varan och passar som handen i handsken. Men som alla vet, varje början har ett slut.... Hon är en "once in a lifetime" häst och jag ser framemot att följa Linnea och Belas resa.

Wish me luck på tävlingen imorgon. Vleut går 1.20m och Vigo 1.10m


Hoppas er dag var fin!!

Likes

Comments

Igår hände inte så mycket, jag red totalt fem hästar. Planen var att jag skulle klippt Vleut då han ska på tävling på torsdag men vi var tvungna att åka och hämta sto med föl, två stycken på olika platser så det tog ett tag.

Idag däremot har vart en händelserik dag, på positivt sätt. Först började dagen lite annorlunda då jag tog ledigt på förmiddagen för att vila ut. Har jobbat 15 dagar utan break och ska tävla på torsdag kväll alltså var jag välförtjänt en sovmorgon med lugn och ro. Kunde jag slappna av? nej.

Vaknade 8.45, låg i sängen och kollade på youtube innan jag gick upp för att äta frukost. Var väldigt rastlös och uttråkad men för min egen skull behövdes det. Efter lunch började jag jobba, 13.00. Vleut var först ut, gjorde bommövningar med alla hästar idag (red fyra stycken) på ena långsidan hade jag travbommar och på andra långsidan vart de galoppbommar. Värmde upp först i alla gångarter lite enkelt. Började sedan med travbommarna, kom tre gånger i varje varv, försökte få honom lugn och stadig i en bra takt. Vleut är Vleut och är inte den som slappnar av.. Gjorde likadant i galoppen. När jag gjort de la jag i hop de, började i trav på travbommarna och direkt efter fattade jag galopp och red på galoppbommarna, direkt efter dom ner i trav igen. Gjorde de 3 gånger i varje varv.

De hästar jag gjorde denna övning med var Vleut, Goldenboy, Comme och Eagel. Guldstjärnan går till Comme och eagel, så sjukt duktiga vart dom. Comme som fortfarande är lite svag i kroppen är detta en ganska tuff övning för, såfort man vänder upp mot en bom rycker han upp huvudet och blir springig, wops så vart distansen borta... Därför provade jag idag, till denna övningen att sätta på en martingal så han kan lära sig att vänta och INTE rycka upp huvudet. Gick mycket bättre än förväntan. Likadant med Eagel.

Imorgon gör jag samma övning, dock med 8 hästar. Kul!! Får se om dom löser den lika bra.

Nu är klockan 17.54, nyduschad, ska fixa något käk och kolla lite på tv. Hoppas ni haft en härlig dag och glöm inte att vila ;)

Likes

Comments