Jag tänkte från början att jag skulle berätta i kronologisk ordning hur det gick till att bli lägenhetsägare i Spanien men det var inte helt lätt att skriva kontinuerligt och nu börjar det bli ett tag sedan så minnet grumlas.

Det var ytterligare en anledning till att blogga om lägenhetsinköp, vad som hänt efter och hur det är att bo i lägenheten; att minnet grumlas med tiden.

Nu tror jag att jag bara ska försöka skriva regelbundet så får det bli i den ordningen som det blir, jag får bli bättre på att tagga olika inlägg så kanske det går att följa lite ändå.

På söndag åker vi ner för femte gången (den första var innan nyår och vi stannade efter nyår) i år. Resan bokades i januari strax efter att vi kom hem från första turen. I samband med alla de tidigare resorna har vi lagt en beställning på möbler hos Ikea innan vi åkt ner. Första gången beställde vi sängar, köksbord, köksstolar och en del hushållsgeråd. Lägenheten var ju tom och vi behövde en del möbler bland annat så att vi kunde sova där. Andra gången var i mitten av mars, då blev det sängbord, öppen klädförvaring, tv-bänk och annat smått. I maj åkte vi ner tredje gången, det var i samband med min 50-årsdag och beställningen bestod bland annat av ytterligare en bäddsoffa till tv-rummet och lite som gick gick att beställa i mars. Och slutligen senaste gången i juli beställdes en byrå, ett par bänkar, en fåtölj och ytterligare lite småsaker. Nu är lägenheten hyfsat färdigmöblerad.

Men denna gång har vi ingen beställning på gång, inte än i alla fall några dagar har vi till på oss att plocka ihop en beställning. Ingen av gångerna utom möjligen första blev leveransen som den skulle, fast då hade vi missat att beställa en grej till sängen så vi blev tvungna att lägga madrasserna direkt på golvet. Men det gick bra det också.

Denna resa var från början tänkt som enda semesterresan till Spanien, det var innan vi bestämde oss för att även åka ner i juli. Trots att vi var där i juli så ska vi verkligen försöka ha semester denna gång. Vi är lite nödiga när det gäller cykling och Tour de France, nu visade det sig att två etapper av La Vuelta går i närheten så det ska vi försöka komma iväg och titta på. På riktigt.

I övrigt ska jag träna (säger jag alltid), sola och bada, äta och dricka gott.

Men kanske blir det en inköpslista till Ikea i alla fall 😀

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

​En av lägenheterna som vi blev intresserade av ligger i Benalmádena, närmare bestämt i Torremuelle. Det var en lägenhet med stort vardagsrum, två större och ett mindre sovrum, två toaletter/badrum och en stor altan på taket med jacuzzi, utekök och tvättstuga. Köket var nog lite litet men det skulle ju gå att laga mat ute och vardagsrummet skulle funka fint att äta i. Maken tog kontakt med mäklaren och då satte det igång.

Det visade sig att den som återkom var en kvinna som arbetade på Södermalm här i Stockholm. Hon insisterade på att vi skulle åka ner och titta på lägenheten, hon frågade också om vår prisklass och område för att sedan återkomma med en lista av objekt som vi kunde välja bland för att titta på. Vi valde ut ett antal lägenheter som vi tyckte verkade intressanta att titta på och bestämde avresedag. Hon skulle också se till att vi blev upphämtade vid hotellet och sedan bli skjutsade till de olika lägenheterna.

Nu när jag skriver detta är det nästan exakt ett år sedan vi planerade vilka lägenheter att titta på och när resan skulle genomföras. Datum för resan blev 9 mars, det blev min första resa med Ryan Air någonsin. Det visade sig att planet från Skavsta till Malaga blev ett par timmar försent och en kväll efter en arbetsdag blir jag till slut ganska trött och i sätena på Ryan Airs plan blev det lite jobbigt när jag inte lyckades sova och var så trött så att det kröp i kroppen och det var lite svårt att sitta still. Det senare är en vanlig reaktion hos mig.

Vi bokade en lägenhet i Malaga som vår bostad under helgen, det var nära flygplatsen och vi visste inte var vi skulle bokat annars. Någonstans ska vi ju sova.

Likes

Comments

Min man satt och tittade varje dag för att se om nya objekt dykt upp. Fanns det något nytt som var intressant kollade han upp området, osv. Ofta tog han upp att det är så hemskt klimat i Sverige (på vintern) och så varmt och skönt i Spanien.

Så här i efterhand kan jag inte riktigt säga när hans intresse var som störst. I början av november 2015 tog makens mamma sina sista andetag, vi var nere hos makens pappa för att stötta honom när det blev klart att inget gick att göra när det gällde svärmors öde. Hon blev 79 år och hade levt sina sista år med parkinsons sjukdom. Ett antal år bodde hon kvar i huset tillsammans med min mans pappa men i januari 2015 flyttade hon in i ett särskilt boende.

Sommaren 2015 fick vi beskedet att min pappa hade cancer i magen, en vanlig diagnos i den åldern. I januari 2016 tog min pappa som var ett stort stöd i mitt liv sitt sist andetag. De sista två veckorna bodde han på ett kommunalt boende för att avlasta min mamma som i stort sett tagit hand om honom gällande medicinering och läkarbesök.

När livet lugnat ner sig lite och vi landat i allt som hänt kom beslutet att verkligen åka och titta på de objekt som fanns tillgängliga.

Likes

Comments

Bloggen handlar om den lägenhet som vi (min man och jag) köpt i Torremolinos i Spanien. Vi har varit ägare av den sedan början av april i år, vi var nere och köpte den i början av mars. Men det handlar också lite om vilka vi är och varför vi köpte lägenheten, sett kommer att utvecklas under tiden tänker jag.

Vilka är vi då? Ja, det kommer nog att komma fram under tiden men kort; ett gift par utan barn men med ett antal bröder och brorsbarn. Vi är runt 50-årsåldern, jag fyller 50 nästa år och min man blir i samma veva 54..

Vi har under det senaste året förlorat en mamma, en pappa, en kusin och en tidigare arbetskamrat. Mitt i allt detta satt min man och toktittade på olika lägenheter i Spanien för att hitta en bostad för oss när vi gått i pension och sålt huset som vi nu bor i. Att förlora anhöriga kommer jag troligtvis att komma tillbaka till och hur man köper och renoverar en lägenhet kommer definitivt upp igen.

Likes

Comments