Hej hej!

Nu har skola och allt kommit igång igen. Det känns bra... jag jag får väl försöka njuta av den stund. Jag tror att detta kommer bli ett tufft år.. nya kurser och nya salar. Men framför allt är det de kurser som har tillkommit, det är inga lätta kurser :( Men de bästa med att börja skolan igen var ju att jag fick träffa mina vänner igen! Sista året på gymnasiet, det känns som att jag ska gå där i några år till:) Har tiden verkligen koll på sina visar? Har det redan gått tre år... eller ja.. efter sommaren. Men för min del ska det bli skönt att börja jobba i stället för att sitta i en skolbänk hela dagarna! Det ända jag kommer att sakna ifrån skolan är vännerna och lärarna som har undervisat mig och min klass i tre år.

I går var jag med min Natascha, jag följde med henne och hennes mamma upp till det nya stallet. Ja, hon har hyrt Michel (hästen) Och för första gången kände jag att det var faktiskt ganska mysigt! Jag tror att det är för att han har kommit till ett så extremt bra ställe. Miljön är lugn och fridfull. Det är inte fullt av massa småbarn och bilar och allt. Han är som en ny häst, han är hur lugn som helst i boxen han blir inte de minsta orolig om någon går. Säger inte det en hel del om ridskolan som han var på innan? Jag är jätteglad för hans skull. Och ännu bättre kommer han få det när Natascha köper honom. Det tycker jag verkligen att hon ska göra, för Michels skull. Så han slipper att åka tillbaka till ridskolan och bli den osäkra hästen som inte mådde bra. När Natascha höll på att göra i ordning honom så fick jag en liten polare! En ny vän. Riktigt Charmig alltså! Han är tjock och biffig, när han satt på träbordet utanför stallet så var han kelig i princip hela tiden. Han skulle lägga sig på träbordet och då gungade hela bordet när han la sig ner... sedan höll han på att ramla ner från kanten, hur charmigt är inte det liksom :D Jag hittade även en jättefet larv!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hej!

Igår träffade jag Natascha... och det märktes tydligt att de var några veckor sedan! Vi åkte till Vrångö, ett jättefint och fridfullt ställe. Det var min första reaktion. Vi åkte med båt över, det var roligt att åka båt för att det var ett tagsedan jag gjorde det! Jag och Natascha ställde oss uppe på däck... det är liksom det som är hela grejen med hela båtfärden... tycker jag :) Jäklar vad kaptenen gasade på.. så det fladdrade jättemycket i vårt hår, härligt! När vi kom fram till Vrångö så gick vi in på ett fik som låg precis bredvid hamnen. Vi fikade och satt och prata. Det var riktigt mysigt. Vi kom ju dit för att bada egentligen... men shit, vad kallt det var. Jag hade bara mitt linne och mina svarta shorts och sandaler, jag tänkte att så sent kommer vi inte vara hemma.... hmmm, hemma 23:45. Men det spelar inte så stor roll. Det var väldigt varmt i havet på Vrångö, konstigt nog. Men jag måste säga att det är riktigt fint där! Det är så tyst på hela ön. Det är fräsch, inget nerskräpat, inga tiggare, inga högljudda fordon och inga jobbig högljudda ungdomar... kan det bli bättre? hur skulle man INTE kunna vilja bo på Vrångö? Det är hur vackert somhelst, Tänk att få se sådan miljö varje morgon du öppnar dina ögon. här ska ni få se lite bilder!

Likes

Comments

Godmorgon!

Här har ni en morgon pigg tjej... är väldigt sällan morgontrött. Idag vaknade jag kvart i åtta men jag låg kvar till tjugo i nio. Jag och min kompis ska åka och träna idag :) Visst är det härligt med sommarlov, alla dem som har det? Jag hade inte orkat med att ha något sommarjobb, jag hade varit helt slutkörd och inte orkat med skolan. Innan lovet kämpade jag och låg i med mina uppgifter och allt vad de var. Och det fick faktiskt ett bra resultat :) Snart är lovet slut och då går jag i årskurs 3.. de känns sådär. Men att få komma ut och börja jobba efter skolan ser jag fram emot väldigt mycket. För att jag är så skoltrött, Fast det har jag varit i ett par år.

Hela denna veckan har jag tränat och det är underbart! Jag har känt mig fräschare och fri. Jag har fått en del träningsvärk men det har gått över. Jag själv har märkt resultat och det är jättebra för de var de som var mitt mål. Det är roligt att träna med min kompis, för då blir det socialt samtidigt som man tränar. Jag tycker att det är en bra kombination. Vi stressar aldrig över något heller och då tar vi ut mer och tränar bättre. Att träna själv är också kul. Men då sätter jag mycket mer press på mig själv... känns det som. Självklart sätter jag en stor press på mig själv när jag tränar med min kompis men det blir inte lika jobbigt och tungt. Det är positivt.

I Torsdags var jag med Natascha, jag skulle följa med henne till magnetröntgen inne i stan någonstans.... de roliga var att vi såg ut som turister i vår egna stad. Men de är lätt att förstå. Vi båda bor 20 minuter från stan... beroende på hur man tar sig dit. Med tåg tar ca 20 minuter. Men iallafall när vi var i stan, hade vi precis gått av bussen och där stod vi som två stora frågetecken. För den så kallade "Kartan" gick i princip inte att följa. Det var omöjligt. Det var en väldigt lång kille... eller man kanske jag ska säga, han var nog 23-25 år. Han hade fått syn på de två förvirrade hönorna (Natascha och jag) Jag såg hur han stod och kollade på Nataschas karta... han var säkert två och ett halvt huvud längre än mig och jag är lång. Han såg över våra huvuden och så sa han och visade med hela armen vart han trodde att det låg. Vi stod och prata om vägen. Han var en rolig typ. Vi tackade för hjälpen och gick. Det var en kvinna som såg att vi såg vilse ut, hon hjälpte oss lite grann. Efter ett tag var det en vettig kvinna med en cykel som sa "Hallå, tjejer.. hallå, tjejer" och då vände vi oss om och hon frågade om vi behövde hjälp. Vi fick raka vägbeskrivningen. Jätte snäll och trevlig :) Efter magnetröntgen mötte vi upp Nataschas mamma på centralen och vi åkte till Frölunda. Vi blev bjudna på Naked juicebar! Det var riktigt gott. Jag valde Verry berrt eller om det var strawberry dreams.

​Ha en trevlig måndag!

Likes

Comments

Hej!

Jag har varit ute väldigt mycket vid havet på lovet. Då de har varit varmt. Jag har blivit ganska kräsen med vart jag vill bada. Efter att ha varit vid havet alla dessa gånger... tror jag att man blir ganska kräsen. Jag och Natascha skulle bada i en sjö senast jag skulle bada. Det var sådan äcklig botten. Man sjönk liksom ner... de var inte direkt en skön grus/sand botten. Men det är många sjöar som är så, tyvärr. Dom hade kunnat vara fräschare om människor bara hade varit lite mer varsamma med miljön. Att de sluta slänga glasflaskor pet-flaskor och annan skit i sjöar... jag tycker att vill man bada ska man göra det i havet. Om man kan ta sig dit. Havet är de finaste bad ställena enligt mig :)

För lite mer än en vecka sedan fick vi besök av en bekant till min mamma. Även den bekantas son och söta hund var med. Sällskapet, Jag och hela familjen plus kompis åkte till havet. Det var riktigt trevligt och roligt att umgås med dem. Vi ungdomar och sonen badade massor i havet. Riktigt skönt. Sällskapet skulle gå på Liseberg dagen efter. Jag blev inspirerad och ville också åka till Liseberg. Jag och hela familjen åkte dit. Det var riktigt roligt faktiskt! Jag och mamma var de första i familjen som åkte den nya åk attraktionen. Mechanica. Den var riktigt jäkla rolig!! Är man mest fascinerad av höga höjder då rekommenderar jag att åka den! Är man lite höjdrädd så är det nog ingen hit att åka den. Men vill man försöka övervinna sin rädsla så visst :) En liten FÖRVARNING om du ska åka Mechanica. Om du inte vill slå i ditt huvud i något.. då ska du helst hålla i handtagen som sitter på åk attraktionen och pressa ditt huvud bak mot huvudstödet :)

Jag har tränat en del de senaste. Sprungit ute och det har gått bra. Jag har varit på gymmet, riktigt skönt och jag ska dit i morgon med. Underbart.

I morgon ska jag träffa Natascha och så ska vi fika. Miss u! ha en bra kväll, kramar!

Likes

Comments

Hej på er!
Denna veckan har jag tagit hand om min hund lite extra mycket medan mina föräldrar har varit på semester. Nu är de äntligen på väg hem! Nu kanske jag kan slippa ett tag att göra allt i hemmet. Hade inte jag städat fixat och så lite varje dag... Då hade de varit kaos. Eftersom jag har en bror som helst slipper att diska. Men Liite har han hjälpt till, förvånande att han lyssnat på en del jag sagt att han ska göra! Ett tecken på mognad kanske? ;)

Natascha har fått sova över lite grann för att det inte skulle bli heelt tomt, vi såg på massa nya filmer som hon hade köpt.
Men sedan så tyckte jag att nu får vi ta en paus, det får inte bli för mycket av de goda!

Jag har lärt mig att göra ett fräckt leopardmönster på naglarna.. Men de är rätt svårt:) ta något som är spettsigt, en tandpetare som jag använde mig av, doppa försiktigt ner i nagellacket så att det inte blir kladdigt. Börja uppifrån och ner:) de en fördel om man är stadig i hande för då blir de lättare att få till mönstret. Jag tycker det var svårt att göra på en annan än mig själv!

I fredags var jag med Erica en kompis från grundskolan, vi träffas dån och då. Bode väl vara lite oftare. Vi var iallafall och tränade och det gick riktigt bra faktiskt och en del så fniss åt roliga saker slank in i träningen med :D
Sedan bestämde vi att vi ska träffas på onsdag och äta lunch i stan :)

I fredags innan jag träffade Erica var jag hos tandläkare. Vi pratade om hur jag skulle göra med mina tänder. Jag har en tand som är död och den hade tydligen fått en infektion eller något.
Då var frågan om, jag skulle rotfylla den och sedan dra en kindtand. Eller dra den döda tanden. Väljer jag att rotfylla och sedan dra en frisk tand så kan de ge konsekvensen att den inte fixar sig och de blir problem. De skulle även dra ut på tiden.
Väljer jag att dra den döda tanden så slipper jag att rotfylla den. Då förlorar jag ingen tid heller :)
Och jag tycker att varför ska jag gå runt med en död tand i munnen de är lite onödigt. Och Varför dra en frisk tand när det finns en död :)
Tandläkarn skulle sätta fast min tandställning och sedan dra tanden, då skulle de tydligen synas mindre:)
Jag är iallafall nöjd med mitt beslut.

Idag ska jag och Natascha på Liseberg! Och vi ska ta en kopp kaffe där.. Kaffet skulle tydligen vara väldigt gott. Bra med en lisebergskaffe en dån här tråkigt regnig dag :)
Muuums!
Ha en bra måndag!:)

Likes

Comments

Hej på er! :)
Nu har de flesta sommarlov och semester, de börjar även närma sig midsommar och jag tror att det inte bara är jag som längtar!
Det är alltid roligt att få göra sig fin och klä upp sig inför midsommarafton.
Jag och min familj ska vara hos ett par vänner till familjen och så kommer det två andra familjer som vi umgås med vid de tillfällena vi är hos vännerna. Det är alltid roligt att vara med dem och umgås!

I förrgår var jag på gymmet och tränade, det gick väldigt bra. Jag var på crosstrainern i 30 min och jag körde ett lagom snabbt tempo för mig. Skönt att köra fullt ut ibland, känna mjölksyran i benen men ändå känna att jag kan fortsätta ändå.
Efter det kände jag i benen att jag verkligen gjort ett bra jobb! Sedan var det dags att gå på bandet ett tag. Sedan gjorde jag andra saker med på gymmet.
Jag är på gymmet i en timme högst, jag känner att det räcker faktiskt för mig, för jag får så mycket gjort och jag presterar bra.
När jag kom hem då hade min fina lilla pappa satt på grillen och skulle grilla kyckling. Min pappa gillar att mixtra och experimentera med mat.
Igår var jag också på gymmet och det gick mins lika bra som i förrgår. Men jag var mycket tröttare i benen men jag kom tillslut in i det:)

I veckan var jag och mamma i stan och tog en sushi! Det var riktigt gott, som jag längtat!

Jag köpte för någon vecka sedan ögonfransnäring! Efter en vecka bara har de blivit längre och lite fylligare. Jag är iallafall jättenöjd. Men jag ska fortsätta i två veckor till sedan kanske man ser mera. Man ser mest längst ut på ögonfransarna att de blivit lite längre:)

Både igår och idag har jag vaknat ganska tidigt, de är lite jobbigt när jag vill sova mera.
Igår när jag skulle somna så låg jag vaken.. Jag ligger vaken och jag blinkar en gång och när jag öppnar ögonen är det som en rund svart prick. Den är inte riktigt rund.. Mer som ett avlångt smalt ansikte, i den formen ungefär. Jag han se mitt rum på sidorna men inte i mitten. Jag blundar och öppnar sedan mina ögon igen för att det är obehagligt och jag får en känsla att det är någon i mitt rum.
När jag öppnade ögonen igen var fortfarande den svarta ansiktes formade pricken kvar. Jag gjorde samma sak en gång till men det försvann inte för det. Jag kände att nu får det räcka jag kommer aldrig kunna somna. Ligga och blunda och veta att det kommer vara något framför mina ögon när jag öppnar de. Jag tände lampan, jag somnade sedan med lampan på.

På morgonen när jag vaknade såg jag att lampan var tänd. I några sekunder undrade jag varför lampan var tänd men kom sedan på varför.
Jag går upp 7.50 och mamma är vaken så jag berättar för henne vad som hände inatt.
Sedan åker vi ner till Apoteket, ha har att de första 100 gästerna får en liten liten väska med skönhetsprodukter. Jag och mamma köper solkräm, foundation och en rougborste. Jag får borsten! Den är jätte mjuk och skön.
I den lilla skönhetsväskan finns det, dusch creme, schampo, fotkräm, foundation och en hudsalva. Riktigt bra saker! :D

Efter Apoteket går jag och mamma in i affären och ska köpa liten fralla. Tre för tolv kroner. Jag fick välja bröd och de brödet är mitt favoritbröd. Det är så gott med alla fön. Dessutom nyttigaste på hyllan ;) mmmh!
Och äntligen fick jag äta min efterlängtade frukost!


Förresten glömde att berätta att min storebror Linus tog studenten i onsdags! Hurrahurra!
Vi fick massor med trevliga gäster, och nästa år ska alla dessa fina människorna komma på min student!
Trevlig midsommar allihopa! Kramar.

Likes

Comments

Hejsan!
I veckan var jag med Natascha, vi tog en cykeltur till Coop. Efter halva vängen bytte vi så att jag skjutsade henne.
Jag och Natascha skulle till Coop för att hämta en smoothie... Jag hade fått ett erbjudande på en smoothie. Riktigt gott och den smakade fräscht.

Förra veckan i onsdags fick vi ett grupparbete, vi tyckte att det var onödigt såhär tätt inpå skolavslutningen. Att de blev tajt med tid. Men det löste sig.
I min grupp hade vi fått arbeta med Reggio Emilia pedagogiken. Vi skulle då hitta en skolan eller förskola som hade den pedagogiken. Sedan skulle vi ringa och boka ett möte, men vi fick aldrig svar ifrån skolan.
Tur för mig att jag fick arbeta med denna pedagogiken! Jag som älskar Italien!
Reggio Emilia är en pedagogisk filosofi som har utvecklats i de kommunala förskolorna i den norditalienska staden Reggio Emilia under snart femtio år! :)

Idag har jag också varit väldigt glad, jag åkte till gymmet. De gick jättebra och de var så skönt att träna sig helt slut :D
Jag var på crosstrainern i 30 minuter och hade tempo och ingen vila någongång! Sedan gick jag på bandet direkt efter det. Jag kände hur slut jag var i mina ben men mina ben var som en maskin som aldrig stanna fören man trycker på "stopp" de var rätt kul. Sedan gjorde jag lite andra saker med.

Ha en trevlig helg allihopa! Kramar!

Likes

Comments

Hejsan hoppsan!
De första jag ska berätta är att min träning har bara blivit bättre och bättre. De har blivit roligare och roligare, jag tar med mig Bella ut och då är de självklart mycket roligare!
Jag har tränat varannan dag i ungefär fyra månader. Men denna veckan har jag tränat varje dag sedan måndag och man märker verkligen hur konditionen blir bättre. Min kondition har blivit extremt mycket bättre bara på fyra månade :)
Innan var det ungefär 1 till 3 gånger i veckan som jag tränade. Men de är bättre än inget ;)

När Natascha var med mig ute och sprang så stannade vi till vid ute gymmet och tränade lite där. Dagen där efter när jag är på väg till gymmet känner jag hur det kliar som tusan på mitt lår. Jag kliar. Efter några sekunder börjar det klia i knävecket. Jag kliar. När jag kommer hem och ska ta på mig andra byxor ser jag vad det är som kliat!
Jättestora typ myggbett. Ett stort på låret, två ovanför knäskålen, två i knävecket. Och de är bara på vänstra benet så många!
Kliar skitmycket, upptäckte två till idag. En nedanför lilltån och en på högra vaden.

För en vecka sedan ungefär så skulle jag och några till från klassen som har idrott och hälsa2(inval) paddla kanot! Först kände jag att de här kan vi ju inte göra haha. De är pinsamt när man inte kommer ihåg något om hur man paddlar. Det är säkert tio år sedan jag paddlade senast, och på tio år hinner man glömma väldigt mycket!
Men jag och tjejkompisarna gick ändå dit. Jag tror att det var något med paddlingen som lockade oss lite iallafall :)
Jag blev väldigt nöjd med min paddelkompis, min kompis bror. Han hade paddlat innan och kunde det. Vi var jättebra team ihop! Så jag är väldigt nöjd att jag faktiskt följde med och paddlade.

Likes

Comments

Hej allihopa !
Jag måste säga att jag är väldigt stolt över mig själv. Jag har väldigt länge haft ont i kroppen framför allt i nacke, axlar, rygg,huvud och ansiktet! Detta som kommer i ganska ofta, men de här tre senaste veckorna har jag orkat vara i skolan hela dagarna och jag är så stolt för det. Jag blir så trött och har ont i kroppen att jag inte orkar vara kvar hela dagar i skolan.

Det är så tråkigt att mina klasskompisar inte förstår hur jobbigt det är, och tror att jag är borta från skolan bara för att vara hemma och softa. Men det är verkligen inte så, det är snarare att jag ligger och plågas av smärtan i axlar osv.

Men jag bestämde mig för att försöka, och det har gått jättebra. Jag har inte haft så ont de senaste 2 vecorna, det är en underbar känsla! Men när jag väl har ont sitter det i i flera dagar och då önskar jag varje dag, att jag kunde vara lika pigg som andra klasskompisar!
Jag har alltid varit i tid med skolarbeten vilket är väldigt bra :)

I helgen var jag och Natascha uppe hos hennes pappa, som vanligt blev det kaffe i mängder haha!
Vi tog även en lång promenad på två timmat med lilla Yoda!

I veckan hämtade jag min lillasyster på skolan, hon blev så glad att jag hämtade henne. För då fick hon de bevisat för sina kompisar att hon hade en bonus syrra!
Love❤️

Likes

Comments

Hej allihop!
Hoppas ni alla har haft en trevlig Valborg! Det hade jag. Jag och Natascha, min kompis var och kollade på en brasa. Det fanns många olika saker man kunde göra där!
Natascha fick en beundrare, hennes beundrare och hans vän skulle upp på scenen för att sjunga och spela gitarr. De roliga var att de sjöng "ny producerad kärlek" så passa de ;)

Dagen efter Valborg åkte jag, Natascha och mamma ner till Ullared en sväng! Jag fick köpt en del, de jag blev mest nöjd med är linnet:)

I går morse satt jag och mamma och kollade på resor! Vi har bestämt att vi ska åka utomlands en vecka till hösten. De kommer bli hur härligt som helst! Vara i ett varmt land med sol och bad medan det blir blåsigt, regnigt och kallt här i Sverige. Bättre kan man inte ha det :)
Ser verkligen fram emot resan!

Bella, min hund hade ätit dåligt och när hon och jag kom in från gårdagens löparpass hade pappa gjort mat. Bella äter inte sin mat som den är, hon hade inte ätit på väldigt länge. Jag såg att pappa sparat mat till mig, men Bella fick mitt ris! Jag tycker det är viktigare att hon får i sig något! Jag kan liksom ta något annat att äta. Bella åt upp allting!

Nu ska jag sova! Sov gott allihopa. Kramar!

Likes

Comments