Jag har i samråd med min handläggare på arbetsförmedlingen och min läkare äntligen kommit till insikt vad jag inte ska jobba med längre. Det handlar om mitt yrke och. som jag har utbildning för. jag har jobbat 26 år i äldrevården, den vård som gav mig min utmattningssyndrom.

Känns som om jag tagit ytterligare ett steg i rätt riktning. Nu är bara frågan, vad ska jag göra. Försöka hitta något ställe som jag skulle kunna få arbetspröva på. Är villig att testa vad som helst just nu.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har mått dåligt en längre tid nu. Värk i varenda led och muskel, tack sköldskörteln. Illamående och supersvullen i hela kroppen, tack sköldskörteln. Supertrött och supperdeppig, tack sköldskörteln. ont i magmunnen och slemmiga kräkningar blandat med galla, tack sköldskörteln. En man och omgivning som ej riktigt förstår att såhär påverkas en person med hypotyeros. Ena dagen lite energi för att sen vara itslagen och itmattad resten av veckan. Nästan inget socialt liv längre, tack sköldskörteln. Hatar denna livslånga sjukdom som trycker mot strupen och ger andfåddhet. Vet att det är dags att gå till läkaren igen och att det finns hjälpmediciner som kan göra livet lättare för en drabbad. Men orkar inte bråka om en medicin läkaren ogärna skriver ut. Utmattade binjurar kollas inte så gärna heller. Orkar inte kämpa längre och orkar inte vara sjuk om varje vecka ska vara så här. Nu ska jag sova

Likes

Comments

Nu några dagar har jag kännt mig så ensammen. De jag ringt har inte svarat eller haft tid att prata. Jag älskar ensamhet men ibland blir det bara för mycket av den och då.känner jag mig lite nere.

Då kommer tankarna och jag undrar om det är något fel på mig. vill fölk inte ha komtakt med mig. Tycker de att jag är en jobbig jävel .. vad vet jag. Nu sk8ter jag i det och tar vovvarna med mig till sängen. De gillar iaf mitt sällskap.och tvn liks så.
gonatt och var rädd om era käraLikes

Comments

Fis, ganska konstigt ord men luktar illa för människan. Fast har märkt att till och med hundar kan tycka de luktar illa.
Fast vart tog fisarna vägen ? ? ?
Sen jag började med lchf har jag nästan helt sluta fisa. Har fisit ett fåtal gånger på 8 veckor. Helt sjukt, jag som alltid brakar loss i baken. Och kan lova att det var ordentligt manliga fisar. Nu fiser jag typ aldrig. Nästan så man saknar när ringen låter.. Hihihi.... Nä då, saknar dem inte..
Med detta blogginlägg ville jag bara påpeka att min mage mår så underbart bra på lchf.


Likes

Comments

Blev sjuk igår, trodde jag. Men det visade sig att min kropp reagerade på de två brödskivor jag stoppade i mig kvällen innan. Kräktes och blev dålig i magen och magkramp.
Inte så konstigt med tanke på att jag inte ätit mjölmat på 8 veckor. Idag mår jag underbart bra. Övervägde om jag skulle väga mig. Var ett tag sen jag ställde mig på vågen. Tog beslutet att göra det och blev så glad. Nu har jag gått ner 5, 2 kg och har 1, 7 kilo kvar till mitt första delmål.

Har bestämt mig för att äta lite striktare ett tag trots min hypo och medicinering. Ska väga, mäta och skriva upp hur mkt jag får i mig i någon vecka. Dels för att lära min hjärna ögonmåtten och dels för att det är kul. Mitt kolhydratsintag får ligga på max 20 gram denna vecka. ska också kolla ketosen med en sticka bara för att se om jag förstörde den med brödet.

Likes

Comments

Jaha... Då gjorde jag det och mitt samvete gnager. Mitt jag är arg på mig själv och min lathet vann...

Har haft dålig aptit väldigt länge nu. Maken for iväg på jobb igår så det är bara jag och mina älsklingar hemma. Då kag ej känner hunger så iddes jag inte laga mat åt mig själv. Det blev fettkaffe och en ostskiva till frukost.
Två korvskivor blev då lunch och sen inget mer. Det ledde till ett sug när jag gått och lagt mig. Kämpade länge att motstå suget. Men så tog suget över och gjorde två brödskivor med ost på, smällde i mig båda ä det var såååå gott just då.

Hur i helvete kan jag vara så dum i skallen. Fru Ågren är här på besök och jag har förstört 8 veckor... Inte bra. Men nya tag och bungypump får det bli idag. *suuuck*

Så besviken på mig själv och får känna av mitt svek till mitt mående, då jag mått så bra på lchf.

Likes

Comments

Måndag morgon och jag såg fram emot vägning idag. Gissa om det blev en stor besvikelse. Hade gått upp ca 2, 2 kilo. Häromdagen gjorde jag en mellanvägning och hade då gått ner 4, 2 kg och idag upp 2, 2 av dessa. Usch så jobbigt det var.

Vet att man kan gå upp och ner som kvinna. Just nu väntar jag på min menstruation och då brukar jag gå upp lite. Men det kändes ändå inte kul. Mätte mig också och magmåttet var 1 cm upp. Detta har lett till att vågen ska nu användas var 14e dag och likaså måttbandet. Ska också bokföra intag i en veckas tid för jag misstänker att jag äter förlite fett. Så from idag intas lite extra smör på mat och i morgonkaffet samt extra ostrullar. Får man i sig för lite fett och protein stannar kroppen upp.

Efter lite stöd i gruppen jag är medlem i så är jag sugen att bara fortsätta då jag i övrigt mår så otroligt bra. Och bara det är en vinst i sig.

Likes

Comments

.... i vecka 5. I morgon är det måndag och går in i min 6:e vecka som lchfare. Har mått så otroligt bra psykiskt och om några månader vill jag prova att dra ner på min antidepressiva medicin. Men ska först låta tiden gå och sen samråda med min underbara läkare.

Jag tänker själv berömma mig nu. Har inte gjort avsteg en enda gång på dessa 5 veckor. Dels har jag inte velat och dels finns inget sug efter att gå tillbaka till min gamla kost.

Jag har haft ibs, skriver haft för den är så gott som borta nu. Min mage och mina tarmar är i himmelriket och vill påstå att de är friska numer. Är ganska övertygad att jag reagerade på bla gluten. Äter fortfarande mejeriprodukter i form av grädde, ost och riktigt smör. Kan man tänka...

Jag är en föredetta fetthatare och fett var min stora fasa. Minns en gång när jag skulle äta hos mor och far. De bjöd på stekt korv och stripes tror jag det var. Jag tog hishållspapper och torkade av korven. Det fick ej vara minsta lilla stekflott kvar.
Jag hade då gått ner 32kg med viktväktarna, vilket gav mig en form av ätstörning. Det enda jag levde på då, var havregrynsgröt 3 ggr dagligen. Hur sjukt är inte det.?

Sen började jag smygande få symtom. Frös som en tok. Mitt i sommaren kunde jag sitta med vintermössa, täckbyxor och täckjacka. Grannarna satt i linne och shorts. Symtomen kom smygande och jag lärde mig att leva med dessa. Blev förstoppad. grymt och onormalt trött, nera och sjukt svag i musklerna. Vikten rasade upp. Gick upp ca 6kg i månaden. Då ringde jag min läkare och hon bokade in en tid för provtagning, hon misstänkte hypotheros. Dagen efter ringde hon mig pch sa: - Jag förstår att du mår dåligt. Dina sköldkörtelprover är skyhöga. Hon skrev genast ut medicin, den tog 2 år att ställa in på rätt dos. Har jag tur så kan jag i framtiden kanske minska min medicindos, då lchf får fart på hormoner. Håll tummarna för mig...


Likes

Comments

Är nu inne på vecka 5 och det går över förväntan. Är i ketos och känner mig lagomt mätt hela tiden.

Ketos finns det olika nivåer av. De flesta som är insatt i sjukvård skulle säga att ketos är mindre bra att befinna sig i. Men det finns olika former av ketos.
Svältketos är inte bra. Det får man av att svälta sig själv.
Lchf ketos kommer man i av att utesluta kolhydrater men matar kroppen med naturliga fetter och protein, samt en liten mängd kolhydrater. Beror på hur hårt man kör. Själv äter jag liberalt.
Ketoacidos är inte heller något att föredra. Men ärligt talat så är jag inte så insatt i just denna.

Hur jag vet att jag är i ketos. Luktar illa ur munnen, en mindre rolig bieffekt. Dessutom har jag köpt ketostix på apoteket. De sägs inte vara 100 % pålitligt men ger mig ändå en hint.

Ketosen innebär hög fettbränning. Fettet bränner fett. Då jag radikalt minskat på kolhydratsintaget, använder kroppen fett som energi. Kroppen omvandlar på egen hand fettet.

Har hört så många klyschor angående denna livsstil. Har själv varit en av den som själv deltagit i dessa. Så farligt att äta lchf. Speciellt för hjärta och blodbanor. Och ja, det kan vara farligt, om man äter mycket kolhydrater samtidigt.
Kolhydrater ökar insulinproduktionen som i sin tur binder fett. Det är kolhydraterna som gör att blodkärlen kleggas igen.

Jag har lärt mig mycket på väldigt kort tid och är glad för det. Efter 5,1/2 vecka har jag gått ner 4, 2 kg och minskat med 8 cm över buk. Så detta är mitt nya liv.Likes

Comments

Vaknade vid kl 5.30 idag. Rätt skönt faktiskt. Sitter nu med mitt fettkaffe och bara njuter av tystnaden. Den enda trafik som kommit igång är en lastbil som dundrar förbi på 45an precis nu. Kan också upplysa om att hastighetsgränsen är 70 km/h utanför våran tomtgräns. Den lastbilen körde betydligt fortare. Bara lite onödigt vetande.

Imorgon har jag vägning igen vilket jag först såg fram emot men inte längre. Har min ägglossning som alltid leder till viktuppgång. Då brukar vågen visa 2 kg upp. Dessa kilon försvinner alltid när perioden är över men lite retsamt i alla fulla fall. Men använder mig också av måttband, så jag stirrar mig inte blind på vågen. Mår ju dessutom väldigt gott av lchf så bara det i sig är en hälsovinst. Dessutom har jag ingen brådska. Dock blir jag peppad när vågen visar nedgång.

Nu ska jag bara njuta av mitt gräsdiga kaffe med kokosolja i. Ta vara på dagen.Likes

Comments