Jag är nu utbildad "gelatomästare" och jag kunde aldrig drömma om att det skulle vara så otroligt roligt. Så nu har jag en helt annan syn på gelato och en sådan respekt till de som gör gelato från scratch och förstår nu att riktig gelato kostar!

Men om jag hade informerats om att det låg så mycket matematik bakom tillverkningen så hade jag nog aldrig gått kursen, men såhär i efterhand så är jag sååååå glad att jag gjort det=)

För er som är intresserade och glass tokiga så kan jag varmt rekommendera att ni klickar vidare på dessa länkar http://www.primulator.se/ och https://www.carpigiani.com/en/index.html?pg=38

Det var en otroligt inspirerande kurs och jag har inte slutat tänka på alla olika smaker som jag skall göra, så mitt nästa projekt är att beställa det som behövs och sedan skall det tillverkas gelato. Denna tagg kommer ni se mera av inom kort #edsvikensgelato och kanske hinner vi komma i ordning redan innan jul.....

Här kommer fyra smaker som jag gjorde på kursen:)

De två till vänster är sorbetto, den första på färsk ananas och den andra med ananas och kiwi.

De två andra är gelato och den ena är kanel gelato med fikon variegato (helt fantastisk om ni frågar mig=) och den andra är en gelato baserad på skogsbärs te med frystorkade hallon....mums mums!

Jag kommer såklart att arbeta med presentationen men känner att detta är en bra början!


//Ciao

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Denna dag är en dag att minnas på många olika sätt! Skräck, sorg och lycka.

Jag glömmer den ALDRIG!

Julian var klar för operation och vi satt spända i väntrummet tillsammans med en rad andra människor, röken fyllde väntrummet och kaffemaskinen arbetade intensivt. När man säger att det känns som hjärtat sitter utanför kroppen så förstår jag precis vad man menar för jag har jag upplevt det på riktigt!

Julian föddes med bland annat Hydrocefalus (vätska på hjärnan) så den 9 september opererades han och han skulle få en shunt och en dränerings slang som skulle se till att vätskan "rann" tillbaka i omloppet istället för att vätskan stannar i hjärnan.

Plötsligt så springer alla och ställer sig framför tv:n och vi tror inte på vad vi ser. Ett flygplan som kör rakt in i WORLD TRADE CENTER. Vi trodde först att det var en film innan vi förstod allvaret, samtidigt brister en pappa i gråt då han precis fått reda på att hans son inte klarade operationen
😪😭😢 smärtan var nästintill obeskrivlig! Oron för Julian steg såklart, samtidigt då vi försökte trösta honom. Han var ensam i Malaga men var ursprungligen ifrån Marocko, tänk er känslan att åka hem utan sitt barn. 💔 jag tänker lite extra på honom idag.

Men strax efter ropar läkaren på oss och de tar med oss till uppvaket och där ligger han vår lilla fågelunge och öppnar ögonen och helt plötligt så känner man en sådan lycka. Tänk hur vi är gjorda, att man kan känna sådan smärta sorg och lycka på samma dag.

Så idag skicka jag lite extra
❤️❤️❤️ till er alla!

(Den sista bilden är Julian ca.4 veckor och precis hemkommen ifrån sjukhuset och den första bilden är 1 vecka efter att de stängde hans läpp och gomspalt och han är ca 4 månader)

//Ciao

Likes

Comments

Man skall ALDRIG jämföra sig med andra, men ändå så gör VI det hela tiden!

Vi vill ofta ha det någon annan har, strävar efter det perfekta boendet, den snabbaste bilen eller den perfekta kroppen. Vi tävlar emot varandra i sociala medier om vem som har det bästa kontot, snyggaste bilderna. Är man lång vill man vara kort och kort vill vara lång "and so on". Ja, ni fattar!

När skall vi bara stanna upp och vara tacksamma, så lätt att säga men jag tror att vi ALLA inklusive mig själv behöver "landa" och se efter vad som finns framför oss. När jag har det "jobbigt" med mig själv så tänker jag på Julle. Han är TACKSAM varje dag!

Vad gör dig tacksam? Dela gärna med er!

DETTA ÄR JULIAN FÖR MIG!

Jag har öppnat en ventil som varit tight åtskruvad länge och det är så skönt att "skriva" av sig. Jag trodde aldrig att jag skulle känna mig så avslappnad att skriva som jag gör. Läser jag en bok så somnar jag efter 2 minuter, så jag borde bli trött att skriva men istället kan jag inte sluta=)

För drygt 1 år sedan skrev jag här på NOUW för första gången och nu har jag tagit upp skrivandet igen. Vi firade då Julian som fyllde 15 år och vi var i Turkiet och nu har han fyllt 16 år och tiden bara springer iväg.

Som jag skrivit tidigare så är vår äldsta son Julian stark som ett lejon och han har en kromosomavvikelse som gör honom unik, han jämför sig aldrig med andra, han är aldrig avundsjuk och han är alltid snäll emot andra. Han är så nöjd med sitt och jag är så stolt över honom. Med tanke på allt som han genomgått så är han alltid glad, han har precis börjat gymnasiet och där finns det otroligt många nya ansikten och klasskompisar, lärare, assistenter och andra människor som springer runt i korridorerna. Jag följde med honom på "inskolning" första dagen och efter 1,5 timme så tog han sin nya fröken i handen och gick uppför trappan, då kände jag hur tårarna var på väg att rinna över, så jag sa snabbt tack och hej och gick ut och satte mig i bilen. Jag känner en enorm tacksamhet till all personal som arbetar för att Julian och alla hans klasskompisar skall må bra i skolan, Jag är tacksam för en massa saker men ibland "glömmer" man liksom bort allt och hamnar i "stressbubblan"

SÅ nu vill jag passa på och säga tack till MIN FANTASTISKA MAN, EMILIA & BENJAMIN, MIN UNDERBARA MAMMA, MINA SYSKON OCH ALLLLLLA HÄRLIGA VÄNNER som jag har turen att ha massor av=) Jag är så tacksam att jag har er alla!

I LOVE YOU!

Tacksamhet kan vare ett känsligt ämne men jag tror att ni alla håller med om att ni har något att vara tacksam över men även ni hamnar i er "stressbubbla" eller "prestationsbubbla" ibland.

Så nu spräcker vi bubblorna tillsammans!

BE HAPPY!

//Ciao

Likes

Comments

Den runda "brödskålen med lock"

Den har en fin historia med MÅNGA år på nacken och kommer från Yunus underbara mormor från Turkiet och den har använts flitigt (men inte som brödkorg) men vi använder den varje dag till bröd. Vattenkannan är en present från Yunus mamma och även den från Turkiet=) Det är så roligt att blanda nytt och gammalt!

Denna bild tog jag på mormor när vi var på semester i Turkiet 2009 och jag tycker den säger mer än tusen ord. Ser nu att den skulle vara jättefin i köket, hon älskade verkligen att laga mat och "fizzfizz" bröd fanns det ingen som gjorde så goda som hon. Jag glömmer aldrig första gången jag träffade henne och första gången Yunus, jag och Julian var i Ankara, Turkiet det var 2003 och jag kunde inte säga mer än "tack" på turkiska. Men det brydde inte hon sig om, hon väckte mig 04:30 på morgonen och skulle lära mig baka bröd. Hon pratade hela tiden, men förstod senare att jag inte förstod vad hon sa. Då drog hon i mina armar och visade hur jag skulle göra med pinnen, oljan och mjölet. Det blev en succé och var så otroligt gott och hon hade det varmaste hjärtat. Jag tänker ofta på henne då vi alla använder kroppsspråk med Julian dagligen=)

Eftersom det firas Bayram just nu så tänker vi lite extra på mormor dessa dagar.

Jag blev precis påmind att mitt mässing handtag till vinkylen inte kommit ännu, så ett samtal till myrangecooker blir det idag!

De vackra tavlorna med de coolaste gubbarna kommer från Andreas Lundberg. ÄLSKAR DEM!

När man blir äldre och planerar man inte bara hur sin garderob eller walk in closet skall se ut utan man tänker också på hur många flaskor vin man kan ha på kylning:-) In "a perfect world" skulle jag drömma om att ha en vinkällare men det blev en vinkyl från https://myrangecooker.se/

ker.se som vi är jätte nöjda med, vi köpte också vår fantastiska spis Lofra från samma företag och snart är det dags att beställa ny kyl och frys. (Vår vinkyl rymmer 16 flaskor)

Tänk vad snyggt det skulle vara med den svarta Lofra kyl/frysen med mässningdetaljer samt nytt handtag till vinkylen. (SMEG`s kyl och frys har gjort sitt och tackar för många trogna år men nu fryser t.o.m äggen till is)

Bilder: myrangecooker

//Ciao

Likes

Comments

Vid den här tiden förra året så såg det ut som på den första bilden och idag sitter jag här och skriver=) jag kunde inte drömma om att det skulle bli såhär. Plus att vi flyttade in på bottenvåningen denna vecka förra året, så det känns som vi firar 1-år i nya huset idag!

Så lycklig och tacksam, ibland går drömmar i uppfyllelse! Med det sagt så betyder det: hårt arbete, lite sömn, mycket stress, men det viktigaste är SAMARBETE & KOMMUNIKATION som jag måste säga att vi klarat jättebra!

YIHOOOOO, så ett stort grattis till oss!

"Rom byggdes inte på en dag" inte detta projekt heller, men jag måste medge att jag tycker att det gått rätt fort ändå.

Det finns fortfarande saker som skall fixas, t.ex marmorbänken i köket som var alldeles för kort när den kom. Vi gjorde en "lpp" och gamla fönsterbläck fick bli "butcher bench" men nu har nya bänkskivan kommit och skall snart komma på plats.

Möblering:

Ja, jag har haft tre olika möbler i hallen men till sist fick jag den rätta byrån på plats=) Skam den som ger sig!

ÖPPEN PLANLÖSNING:

Innan vi byggde om så fanns det 8 små rum på detta plan fram till soffan. (ink. toalett samt tvättstuga) så att kliva in genom dörren idag är ngt helt annat, vi valde att öppna upp så mycket som möjligt och satsa på öppna ytor.

Från soffan så är det en tillbyggnad på ca 70 kvadrat, där har vi bl.a vårt master bedroom samt toalett/dusch och ett litet kontor.

Detta får bli allt för idag, nu är det dags att laga mat! Trevlig kväll!

//Ciao

Likes

Comments

Andreas Lundberg är en fantastisk fotograf, en UNDERBAR vän och nybliven pappa (för andra gången) Grattis Annie och Andy:

Denna bild tog vi när vi jobbade i Venedig med the dreamteam=) denna bildserie har en historia och jag älskar när bilder talar. Gå in på http://www.andreaslundberg.com/portfolio/

och kolla in alla vackra bilder. Kanske någon hamnar i ditt vardagsrum. (jag har flera vackra bilder i mitt hem som Andreas fotat)

Det finns ett otroligt stort utbud bland posters och tavlor just nu och man byter tavlor lika ofta som man köper hem färska snittblommor.

Här har jag plockat fram några favoriter från http://www.desenio.se här kan du hitta precis vad du vill, de har ett fantastiskt stort sortiment och jag skulle säga att det finns något för alla. De jag verkligen gillar med deras sida är att det sätter upp tavlorna/posters i olika miljöer och det inspirerar mig att vilja köpa.

Roliga och härliga posters till köket, även dessa från Desenio.

(En rolig middags present: en poster + 1 flaska vin kan aldrig bli fel)

VÅGA BLANDA RAMAR MEN HÅLL RAKA LINJER!

Vem älskar inte bilder med djurmotiv dessa hittar ni på https://nordicprintstore.se/

https://www.canvaspicasso.se/

Jag blir aldrig trött på det i alla fall, vackra i både svartvitt och färg. Håller ni inte med? De är vackra i hallen, sovrummet eller vardagsrummet.

Jag har sparat på tidningar från min pappa som han i sitt led sparade på när han drev reklambyrå back in the days. Tidningen hette Picture Post (amerikansk) och tidningarna är helt fantastiska, istället för att de skall ligga nerpackade och samla damm så har jag plockat ut mina favoritbilder och satt i fina svarta ramar från Ikea http://www.ikea.se .

Jag blev sååå nöjd och nu hänger det på kontoret istället för att ligga nerpackade i en låda och jag blir lika glad varje gång jag ser dem=) Bilder på det kommer efter helgen!

Hoppas ni får en fin helg!

//Ciao

Likes

Comments

OM NI FRÅGAR MIG SÅ ÄR DET NÄST INTILL OMÖJLIGT ATT MISSLYCKAS MED MATLAGNING OM DU ANVÄNDER DESSA GODSAKER!

Jag träffade en god vän till min syster och hade turen att få hänga med honom och hans begåvade sångfågel till pojkvän häromkvällen, de påminde mig om hur gott det är med Insalata Tricolore.

Så här kommer en favorit i repris: Tack Mia, Magnus och Patrik!

Recept:

Jag älskar Romantica tomater och brukar lägga dem på en plåt med de gröna kvar:-) strimla över olivolja och flingsalt på svag värme läääääänge i ugnen (2-4 timmar) då blir tomaterna UNDERBART goda och söta.

Jag gillar tyvärr inte buffallo mozzarella utan äter gärna vanlig mozzarella som jag skär i mindre bitar eller långsmala strimlor.

Skär mindre bitar på avocadon och pressa liiiite lime över så blir den extra god. (smaksak)

Jag tycker om att få lite tuggmotstånd så ett tips är att strimla sockerärtor i smala längder som jag bara lägger underst på fatet.

Hacka basilikan lite lätt men spar de stora fina bladen till garnering:-)

Börja med: sockerärtor-tomater-avocado-mozzarella-basilika-olivolja-eventuell balsamico eller granatäppelsirap-salt -peppar!

Vill man göra tricoloren lite mer asiatisk så går det alldeles utmärkt att byta ut basilikan mot koriander och mozzarellan mot halloumi. Men kom ihåg att pressa på lite extra lime och istället för peppar så rekommenderar jag Santa Marias Wasabi och Sesam krydda!

Såååå gott!

Likes

Comments

Contains affiliate links

Vem vill inte få in lite mer grönt i vardagen, om det så är i matlagningen, köket, hallen eller vardagsrummet.

Här kommer några härliga inspirationsbilder.

Hittade dessa bilder på http://www.sfgirlsbybay.com

Köket kommer från http://www.devolkitchens.co.uk Jag inspirerades av Devolkitchens när vi gjorde om och planerade vårt kök. Har du något favorit kök?


"Årets material" är bla. sammet och vem vill inte krypa upp i denna härliga soffa till hösten ni hittar den på http://www.thesofastore.se ANDREW och kostar 17450SEK.

Så här gott kan de se ut! Bild från http://www.husligheter.se den stora skålen kommer från Ståhl Keramik och den djupa från Arabesque Primavera samt kruka Porto från http://www.byon.se och den kostar 175SEK.

KEEP ON DREAMING!  //Ciao

Likes

Comments

Contains affiliate links
Accessoarer som får mig att må bra!

Jag älskar att blanda gula nyanser med trä och skinn, man kan nästan inte misslyckas. Jag tycker att dessa 5 "produkter" passar både gammal som ung, i ett barnrum eller tonårsrum eller varför inte i dina föräldrar eller morföräldrars vardagsrum.

Allt handlar om hur och var man placerar inrednings accessoarerna=) Själv så kan jag flytta en sak hundra gånger innan jag tycker den finner sin plats, känner ni igen er? Jag har läst och hört att årets TRENDTEMA handlar om att må bra, välmående och kroppsliga former och att senapsgult är på tapeten igen och en av årets accentfärger.

Så här kommer min formulering angående ovan utvalda produkter.

1. Apan gör mig lycklig,

2. Luftballongen ger mig känslan att jag kan ta mig till högre höjder jag måste bara våga lyfta.

3. På kudden vill jag gosa.

4. I butterfly stolen vill jag krypa upp och läsa.

5. Brukslampan, oljelampan ger mig lugnet och värmen jag behöver efter en lång dag.

Brukar ni också få en känsla av en produkt som ni köper? Eller köper ni bara? Dela i så fall gärna med er=)


Önskar er en mysig eftermiddag-kväll // Ciao


Likes

Comments

LPP = Lösning på plats, min nya favorit förkortning och man kan använda den till allt 👊🏼 det var en kille från @stockholmbyggkoncept som lärde mig det och det verkar vara ngt "bygg världen" använder dagligen. ÄLSKAR'T!!!

Men det blir inte alltid som man planerat!

Vi samarbetade med en jätte duktig och framgångsrik arkitektbyrå från Izmir/Turkiet som heter @veroconcept och de gjorde dessa "renders" åt oss.

Men ju mer tiden går och man är på plats så ser man att man vill och behöver göra ändringar, så de har vi gjort. Men jag måste säga att jag LÄNGAR efter att få visa er hur det kommer att se ut när det är klart.
😊 så håll ut;-)

Ha en fin dag allesammans, nu skall jag och mamma (mormor Inger, mamma Nilsson) med Julian till ögonläkaren. Sedan bär det av till Julians nya Gymnasiesärskola i Täby där Julian precis börjat.
Vi är verkligen så nöjda
❤️ och han stormtrivs redan, vi var lite oroliga då han varit med fröken, bästa kompisen Agneta i 10 år så det har varit en tuff separation för oss alla. Men vi är så otroligt TACKSAMMA och lyckligt lottade som haft henne i så många år och så glada att han trivs på nya skolan 😊

SÅ TACK AGNETA
❤️❤️❤️

Likes

Comments